BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Γραμμική μείωση

Από πληρωµές αυτό το διάστηµα δεν παίζει τίποτα. Όσο για τα χρωστούµενα στους αγρότες, χρειάζεται υποµονή! Το παραδέχτηκε και ο ίδιος ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ ότι έγινε παρακράτηση 8,5% της βασικής ενίσχυσης.

zaria_15

86
0

Από αυτά, σου λέει, µη σας νοιάζει το 2,9% της δηµοσιονοµικής πειθαρχίας και το 3% µετά την ολοκλήρωση των ελέγχων θα επιστραφεί στους παραγωγούς, είναι σαφές. Όσο για τη γραµµική µείωση, που όπως τονίζει, έγινε βάσει κοινοτικής απόφασης, ούτε κουβέντα! Μην τα είδατε!

Του είπε του Παππά ο βουλευτής Κέλλας και για τη δυσκολία των αγροτών να συγκεντρώνουν οι ίδιοι τα περιουσιακά στοιχεία των ιδιοκτητών των εκτάσεων που νοικιάζουν, όπως το Ε9, ενώ αυτά -όπως το ΑΦΜ- είναι ήδη αναρτηµένα στα ηλεκτρονικά συµβόλαια και βρίσκονται στη διάθεση των υπηρεσιών οποιαδήποτε στιγµή και ο πρόεδρος δεσµεύτηκε ότι ετοιµάζει εγκύκλιο που θα αναιρεί αυτή την υποχρέωση γιατί, σου λέει, κατανοεί το δίκαιο του αιτήµατος των παραγωγών. Τα υπόλοιπα δίκαια ποιος θα τα κατανοήσει; 

Κάποιοι αγρότες περιµέναν να ξεµπλοκάρουν τις αγροτικές τους εκτάσεις, υποβάλλοντας αντιρρήσεις για όσες εκτάσεις χαρακτηρίστηκαν εσφαλµένα ως δασικές, όπως όριζε ο σχετικός νόµος. Όµως, βγήκε νέα εγκύκλιος µε την οποία, σου λέει, δεν επιτρέπονται αντιρρήσεις στο σύνολο του νέου δασικού χάρτη, παρά µόνο στο αναµορφούµενο τµήµα του χάρτη. Τι σηµαίνει αυτό; Πολλοί αγρότες δεν θα µπορέσουν να υποβάλλουν αντιρρήσεις και οι εκτάσεις τους θα περιέλθουν στο Ελληνικό ∆ηµόσιο. Υπάρχει και µια καλύτερη περίπτωση, να έχουν πλέον έναν δασωµένο αγρό, αν βέβαια  κερδίσουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς, κάτι πολύ δύσκολο, αφού οι περισσότεροι δεν έχουν παλιά συµβόλαια.

Τα ηλεκτρονικά συστήµατα κολλάνε, γνωστό αυτό. Τώρα, σου λέει, τεχνικά προβλήµατα εµποδίζουν να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υποβολής ενστάσεων κατά της εξισωτικής. Κι εκτός που µετά την εξόφληση του τσεκ, είναι αρκετοί οι παραγωγοί που έχουν παράπονα από την πληρωµή και της εξισωτικής και ζητούν επανεξέταση της υπόθεσής τους, µέχρι να ανοίξει ξανά το σύστηµα και να γίνει η διαδικασία και ο απαραίτητος έλεγχος, η συµπληρωµατική πληρωµή παίζει να µην προλαβαίνει για τον Φλεβάρη…. Υποµονή!

Γενάρης γαρ, εξού και οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Βγήκαν µε τα τρακτέρ στην κεντρική πλατεία του Παλαµά, µε αφορµή κυρίως τις αποζηµιώσεις για τον Ιανό στο 100% της χαµένης παραγωγής και η ολική κάλυψη των φετινών µεγάλων απωλειών που υπέστησαν τα αγροτικά εισοδήµατα. Τους πρόλαβε, όµως ο νέος υπουργός και  κατά την υπογραφή της Προγραµµατικής Σύµβασης για την «ψηφιακή εφαρµογή εκτιµητικής διαδικασίας ΕΛΓΑ» τόνισε ότι ο «ΕΛΓΑ θα καταβάλλει σε µια πληρωµή, σε µία δόση, στο ακέραιο, στο 100%, τις οφειλόµενες αποζηµιώσεις για πρώτη φορά».   ο µΠΛΟΚΑΤΖΗΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία