Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Τηλεμαθήματα Νέων

Έτοιµη να ανοίξει µέσα στις επόµενες ηµέρες ακούγεται ότι είναι η ηλεκτρονική πλατφόρµα για τα αιτήµατα αποπληρωµής των Νέων Αγροτών. Βέβαια, για να υποβάλλει κάποιος από τους 15.572 νέους αίτηση, θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. Εδώ, λοιπόν, αρχίζουν τα δύσκολα, γιατί οι πληροφορίες λένε ότι σχεδόν οι µισοί δεν έχουν κάνει τα µαθήµατά τους λόγω κορωνοϊού.

zaria_15

163
1

Άσε που και από τις Βρυξέλλες δεν υπάρχει επίσηµη απάντηση για το αν «πιάνει» η τηλεκατάρτιση των Νέων Αγροτών.

Απαξιωτική βρήκαν τη συµπεριφορά του πρωθυπουργού τα µέλη του Αγροτικού τµήµατος της Προοδευτικής Συµµαχίας Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ, γιατί – σου λέει- τους επέτρεψε να τον συναντήσουν για µόλις 3 λεπτά. Επιπλέον θεωρούν ότι «ο Κυριακός Μητσοτάκης εξαπάτησε του Θεσσαλούς πληττόµενους αγρότες, αφού τους είχε υποσχεθεί από τον Σεπτέµβριο ότι οι αποζηµιώσεις θα ήταν γενναίες και κυρίως στο 100% των ζηµιών και η εξαπάτηση έγκειται στο γεγονός, ότι τελικά στην πράξη, ούτε γενναίες ήταν, ούτε στο 100% αλλά απεναντίας, τώρα γίνεται συµψηφισµός και παρακρατούνται ποσά αποζηµιώσεων.

Στην Καρδίτσα, πάντως, πριν µπει ο πρωθυπουργός στο ξενοδοχείο για τη σύσκεψη, ο Τζέλλας της ΕΟΑΣ Καρδίτσας έσπευσε να του υπενθυµίσει την προεκλογική του εξαγγελία από τη Λάρισα, το Μάϊο του 2019 για φθηνό αγροτικό πετρέλαιο. Είδηση δεν βγήκε, αλλά τουλάχιστον ο Μητσοτάκης έδειξε να µην το έχει ξεχάσει…. Για να δούµε….  

Μπερδεύονταν αυτές τις µέρες ελαιοπαραγωγοί, αµπελουργοί και λογιστές, αλλά ευτυχώς ήρθε ο Βεσυρόπουλος του Οικονοµικών και τα ξεκαθάρισε για να µην υπάρχουν παρεξηγήσεις. «Η αποζηµίωση που παίρνει ο ελαιοπαραγωγός της χώρας λόγω covid19 δεν θεωρείται εισόδηµα. Είναι αποζηµιωτικού χαρακτήρα και δεν προσµετράται στο όριο των 5.000 ευρώ για τη µετάταξη από το ειδικό στο κανονικό, ενώ η αναµπέλωση, δηλαδή η ενίσχυση που παίρνει για την αναµπέλωση είναι εισόδηµα µη φορολογητέο, αλλά προσµετράται στο όριο των 5.000 ευρώ», είπε. Τελεία και παύλα!

Απώλειες 20% του τζίρου τους υπολογίζουν τα οινοποιεία της Βόρειας Ελλάδας, λόγω πανδηµίας. Η αλήθεια είναι ότι το κρασί µπήκε µε µεγαλύτερη συχνότητα στα σπίτια των Ελλήνων, εν µέσω των διαδοχικών lockdown, µε τις ηλεκτρονικές πωλήσεις να γράφουν αύξηση στο εντυπωσιακό ποσοστό του 80%. Την ίδια ώρα, βέβαια, σηµειώθηκε και µείωση 15%στις εξαγωγές ελληνικού κρασιού, γιατί -όπως λένε- το ελληνικό κρασί δεν έχει ισχυρά εδραιωµένη θέση στα δίκτυα διανοµής του εξωτερικού και στηρίζεται κυρίως στην εστίαση!                             
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία