BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Παγωμένες... πληρωμές

Το να δίνεις προτεραιότητα σε κάποιες ζηµιές που έφεραν σοβαρά προβλήµατα, έως βιωσιµότητας σε κάποιους κλάδους είναι κατανοητό, λένε όλοι, µεταξύ αυτών και οι αγρότες.

zaria_15_2

31
0

Το να πηγαίνεις πίσω όµως κάποιες άλλες πληρωµές για µια άλλη µερίδα πληγέντων, που και αυτοί αντιµετωπίζουν ανάλογα προβλήµατα, είναι απαράδεκτο. Ειδικά όταν αφορά λίγα σχετικά χρήµατα και ακόµα χειρότερα όταν από τις ζηµιές έχουν περάσει τόσοι µήνες…..

Αυτό που, βέβαια, εξοργίζει τους αγρότες είναι η ανακοίνωση του ΕΛΓΑ, από την οποία µαθαίνουν ότι «το ΥπΑΑΤ και η διοίκηση του ΕΛΓΑ τηρούν
µε ακρίβεια και συνέπεια το χρονοδιάγραµµα πληρωµής προκαταβολών, καθώς και τη συνέχιση και ολοκλήρωση του εκτιµητικού έργου για τον Παγετό, Άνοιξη 2021». Ότι τους είπαν αρχικά πως θα πληρωθούν τέλη Ιουλίου, µάλλον ξεχάστηκε…..

Ότι η πρώτη πληρωµή δεν θα αφορά το σύνολο των δικαιούχων αποζηµιώσεων, αλλά µόνο ένα µέρος των πληγέντων, αφού έπρεπε να πιάνουν ένα ορισµένο ποσοστό ζηµιάς, µάλλον ούτε αυτό «πιάνεται». Και δεν ήταν λίγοι αυτοί που δεν είδαν χρήµατα στους λογαριασµούς τους το περιβόητο απόγευµα της 12ης Αυγούστου.

Άσε που αναφέρεται ότι «ήδη έχουν εκταµιευθεί από τις 12 Αυγούστου σχεδόν 40 εκατ. ευρώ ως προκαταβολές σε Κεντρική και ∆υτική Μακεδονία, καθώς και σε άλλες περιοχές που είχαν πληγεί». Όχι και 40 εκατ., τα 35,5 εκατ.… λένε οι αγρότες… Με τα 5 αυτά παραπάνω εκατ. ευρώ, ξέρετε πόσες οικογένειες θα ένοιωθαν τη στήριξη της πολιτείας; 

Άλλοι αγρότες παλεύουν ακόµα µε τον παγετό της άνοιξης, σε άλλους ήρθαν στο καπάκι και οι παρατεταµένοι καύσωνες, ενώ είναι και αυτοί που πάλεψαν µε τις πρόσφατες πυρκαγιές. Εκτός όλων αυτών, βέβαια, είναι και το διαχρονικό ζήτηµα των εργατών γης, µε τους παραγωγούς καπνού και πιπεριών της Καρδίτσας να ψάχνουν και να µη βρίσκουν εργατικά χέρια. Τι σηµαίνει αυτό; Τα καπνά κιτρινίζουν και σαπίζουν και οι πιπεριές ήδη κοκκίνησαν και έγιναν µη εµπορεύσιµες.

Τέσσερα µέτρα ανακοίνωσε, σου λέει, το επιτελείο της πλατείας Βάθη, προκειµένου να επιταχυνθεί η υλοποίηση των τοπικών προγραµµάτων Leader. Φταίει, λένε, η πανδηµία και η γραφειοκρατία για την τεράστια καθυστέρηση στα προγράµµατα κατά τόπους. Η ουσία, ας µη γελιόµαστε, ο κίνδυνος να χαθούν κονδύλια από το Πρόγραµµα Αγροτικής Ανάπτυξης…..

Έστειλαν εκπρόσωπο της Συντονιστικής των επιλαχόντων αγροτών στα Σχέδια Βελτίωσης από την Κεντρική Ελλάδα στον βουλευτή Λάρισας Κέλλα, να τον ενηµερώσει για το αίτηµά τους να ενταχθούν όλοι οι επιλαχόντες στο Μετρό 4.1.1, µε τη µεταφορά κονδυλίων από προγράµµατα του ΥΠΑΑΤ. Αυτός επικοινώνησε µε τους γραµµατείς της πλατείας Βάθη και τώρα περιµένουν….. Λες, αυτό να χρειαζόταν;     
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία