BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μικρό καλάθι για πληρωμές

Βγήκε µε θεσµικές αλλαγές το καλοκαίρι, και µάλιστα την τελευταία του µέρα, αν και τον αγροτικό κόσµο δεν τον ενδιαφέρει ποιος είναι πρόεδρος, ποιος υπουργός και ποιος διευθυντής.

zaria_15_3

41
0

Η ουσία είναι να µην «κολλάνε» τα σηµαντικά ζητήµατα που αφορούν τον πρωτογενή τοµέα και να γίνονται και βήµατα που να πηγαίνουν τον κλάδο µπροστά…. Όσο για το επίµαχο θέµα των πληρωµών, κρατούν µικρό καλάθι! Τουλάχιστον προς το παρόν! 

Είχε συνάντηση εφ’ όλης της ύλης η Οµοσπονδία Χοιροτρόφων µε αρµοδίους του υπουργείου και του ΕΛΓΟ, είπαν οι άνθρωποι τα ζητήµατα του κλάδου, κάποια είναι και χρόνια, αλλά επί τοις ουσίας απαντήσεις δεν πήραν. Μόνο κατάλαβαν, λέει, ότι µέχρι τέλη Σεπτέµβρη θα έχει ανοίξει η πλατφόρµα για να υποβάλλουν αιτήσεις για ενίσχυση λόγω πανδηµίας….. Ότι τους έχει ανακοινωθεί από τον Ιούλιο ακόµα και το ύψος της ενίσχυσης, ούτε κουβέντα…. Για χρήµατα δε, καλό Νοέµβριο…..

∆εν έχει, σου λέει, παλετοκιβώτια η ΠΕΣ και δεν µπορεί να συγκεντρώσει κορινθιακή σταφίδα από τους παραγωγούς. Το ζητούµενο είναι ότι εδώ και καιρό υπήρχε ζήτηµα µεταξύ µεταποιητών και Παναιγιαλείου Ένωσης, µε τη δεύτερη να ζητά από το υπουργείο µέτρο για την απόσυρση των αποθεµάτων που φέτος φτάνουν τους 7.000 τόνους. Επειδή, σου λέει, δεν έκαναν τίποτα οι αρµόδιοι της πλατείας Βάθη, τώρα δεν µπορούν να πάρουν σταφίδα… Ποιος την πληρώνει; Κατά τα γνωστά: οι παραγωγοί. Όσο για τιµή, κάτι για 1 ευρώ ψιθυρίζεται…..

Από τα 840 στρέµµατα που καλλιεργούνται φέτος παράχθηκαν µόνο 20 τόνοι φακές φαίνεται πως θα βγάλουν φέτος στην Εγκλουβή, από 70 τόνους υπό κανονικές συνθήκες. Αιτία, η ανοµβρία και οι υψηλές θερµοκρασίες. Από αυτούς δε οι 15 τόνοι χρειάζονται για τη νέα σπορά. Λογικό, λοιπόν το αίτηµα των παραγωγών για αποζηµίωση ώστε να καλύψουν αφενός τις απώλειες της τρέχουσας χρονιάς, αλλά και τα έξοδα της επόµενης. Θα το αναλάβει ο ΕΛΓΑ, οπότε κοµπλέ! Λέµε τώρα…..

∆ικαστικά µπλεξίµατα για τη γνωστή τραγουδίστρια Mariah Carey για ένα εµπορικό σήµα νέου ποτού που λανσάρει. Αυτή, σου λέει, σκέφτηκε το όνοµα Black Irish για να τιµήσει την Ιρλανδέζα µαµά της και τον Βενεζουελάνο µπαµπά της µαζί. Ωστόσο, υπάρχει εταιρεία που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό της ουίσκι µε την ίδια ονοµασία, που µπορεί να κυκλοφόρησε τον Ιούνιο του 2020, όµως είχε ήδη από το 2015 κατοχυρώσει το συγκεκριµένο σήµα στο Ηνωµένο Βασίλειο και την Ευρώπη. ∆εν γίνονται µόνο στα ελληνικά προϊόντα τέτοια πράγµατα……
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία