BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Περί εμπορικού δικαίου

Το έλεγαν από νωρίς ότι θα πέσει η τιµή στην κορινθιακή σταφίδα, αλλά αυτά περί ενός ευρώ που ακούγονται από κάποιους εµπόρους είναι αν µη τι άλλο προκλητικό για τους παραγωγούς.

zaria_15_3_2

7
0

 Από τον Ιούλιο ζητούν στήριξη τόσο οι συνεταιριστές όσο και οι ίδιοι οι καλλιεργητές κι ακόµα τίποτα. Το θεωρούν άδικο, όταν ήδη έχουν στηριχθεί άλλα προϊόντα λόγω της πανδηµίας….. Ας γίνει κάτι, έστω και στο και 5!! Γιατί απειλούν µε κινητοποιήσεις….. 

Το θέµα είναι ότι ο Λιβανός, σε πρόσφατες δηλώσεις του έσπευσε να διαχωρίσει την εµπορική τιµή από την τιµή στον παραγωγό. Τι σηµαίνει αυτό; Ότι πρόθεση του υπουργείου είναι να στηρίξει τους παραγωγούς, αλλά τα αποθέµατα που έχουν δηµιουργηθεί κατά την εµπορία της σταφίδας σε διάφορες Ενώσεις είναι θέµα εµπορικό που δεν εµπίπτει στις αρµοδιότητες του……. Σαφές; Λες και το ένα είναι ανεξάρτητο του άλλου……. 

Τη µπάλα στην κερκίδα και ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ για τις αποζηµιώσεις από ανεµοθύελλα και χαλάζι στις 11 Αυγούστου στη Λάρισα. «Οι υπηρεσίες του υποκαταστήµατος Λάρισας εµφάνισαν αδικαιολόγητη καθυστέρηση στην προώθηση του εκτιµητικού έργου και στη συγγραφή των πορισµάτων. Όποια καθυστέρηση καταλογίζεται πρωτίστως στον εκεί προϊστάµενο και θα εξαντληθούν όλα τα διοικητικά µέτρα για την άµεση εκπλήρωση των υποχρεώσεών του», ξεκαθαρίζει σε απάντησή του προς τον βουλευτή Χαρακόπουλο.

Την έπεσε στον πρόεδρο της ∆ιεπαγγελµατικής Βάµβακος ο ούτως ή άλλως «πικραµένος» που δεν κατέχει την εν λόγω θέση Λιούτας. Πώς γίνεται, αναρωτιέται, τη µία µέρα αρκετά εκκοκκιστήρια να κλείνουν προ-πωλήσεις µε τιµή παραγωγού στα 60 και 61 λεπτά και την επόµενη ο πρόεδρος Φωτεινός να µιλά για τιµές από 54 έως 60 λεπτά;

Να φτιάξει ένα τµήµα αντιµετώπισης, συνολικά, των φυσικών καταστροφών και της επήρειας που έχουν στην αγροτική παραγωγή ζητούν από τον νεοαφιχθέντα υφυπουργό στην πλατεία Σίµο. Κατευθείαν στα βαθιά δηλαδή! Στόχος, λέει ο Λιβανός, να συµπτυχθούν οι χρόνοι αποτίµησης της ζηµιάς, αλλά και της καταβολής των αποζηµιώσεων που καλύπτονται από τον κανονισµό του ΕΛΓΑ. Μάλιστα, θύµισε ότι αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν ολοκληρώνονταν σε 15 µε 20 µήνες. Για ό,τι δεν καλύπτεται, µένουµε στα ίδια; 

Το καλύτερο; Τόσα χρόνια µετά που ακούµε για την περιβόητη αναλογιστική µελέτη για τις αλλαγές στον ΕΛΓΑ, ο υπουργός της πλατείας έρχεται να δηλώσει «είµαστε ανοικτοί σε προτάσεις για να συνδιαµορφωθούν αυτές οι αλλαγές».  ∆ηλαδή ακόµα στο µηδέν! Το βάρος έριξαν, ως φαίνεται, στη µελέτη που έχει παραγγείλει το υπουργείο από την Παγκόσµια Τράπεζα. Είµαστε στη σωστή κατεύθυνση, λέει ο υπουργός! Αλλά αυτό το ξέραµε από καιρό. Την κατεύθυνση την έχουµε, καµία εξέλιξη επί τοις ουσίας δεν υπάρχει….  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία