BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Επιδρομή τρωκτικών

Ξεµπέρδεψαν εκεί στη ∆οµοκού µε τις βαριές πληρωµές και τους επόµενους δύο µήνες µένουν µόνο κλεισίµατα περσινά και διορθώσεις σε όσα λάθη έγιναν. Και η ΠΑΚ Θεσσαλίας βλέπει πολλά λάθη.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2

528
0

Με ανακοίνωσή της, µάλιστα, µιλά για «µπάχαλο» και «πληρωµή-παρωδία», τόσο στην έκτακτη ενίσχυση για τις ζωοτροφές, όσο και στη συνδεδεµένη στα ζωικά.

Το ήξεραν, λένε, ότι το κονδύλι των 50 εκατ. ευρώ είναι πολύ λίγο για την επαρκή ενίσχυση όλων των κλάδων της κτηνοτροφίας, ενώ και η ύπαρξη των συγκεκριµένων κριτηρίων της ΚΥΑ θα λειτουργούσαν ως «κόφτες», µε αποτέλεσµα να µην βρίσκεται στους δικαιούχους ενίσχυσης πολύ µεγάλος αριθµός κτηνοτρόφων. Και σου λέει, αυτό το γνώριζε η ηγεσία της πλατείας Βάθη, αλλά ούτε αύξησε το κονδύλι, ούτε αφαίρεσε
τα κριτήρια-«κόφτες» για τους κτηνοτρόφους.

Αυτό δε που θεωρούν «εξωφρενικό», όπως λένε, είναι και το ότι οι κτηνοτρόφοι δεν έχουν τη δυνατότητα, µέσω ΟΠΕΚΕΠΕ ή κάποιου άλλου διαδικτυακού συστήµατος, να δουν την πληρωµή και κυρίως να µάθουν τους λόγους απόρριψής τους ή της µειωµένης ενίσχυσης.

Μπερδέµατα και στην πίστωση της συνδεδεµένες στο αιγοπρόβειο, αφού εντοπίζονται πολλοί απλήρωτοι και άλλοι τόσοι µε ποινή, χωρίς να ευθύνονται. Φαίνονται, σου λέει, στο σύστηµα «ΑΡΤΕΜΙΣ» οι κανονικές παραδόσεις γάλακτος των κτηνοτρόφων αλλά αυτές οι ποσότητες δεν φαίνονται στον ΕΛΟΓΑΚ. Έτσι, οι κτηνοτρόφοι εµφανίζονται στον ΟΠΕΚΕΠΕ ότι δεν παρέδωσαν τις προβλεπόµενες ποσότητες γάλακτος και κατά συνέπεια ο ΟΠΕΚΕΠΕ είτε δεν τους πλήρωσε, είτε τους έδωσε µειωµένη ενίσχυση αλλά και τους επέβαλε ποινή, λόγω της λανθασµένης απεικόνισης των κιλών στον ΕΛΓΟ. Έλεος!

Οι αγρότες του Αγροτικού Συλλόγου Ζαγοράς τα ‘χουν µε τον ΕΛΓΑ, που δεν αποζηµιώνει τους πληγέντες αγρότες στο 100% της ζηµιάς. Είχαν, σου λέει, σοβαρή καταστροφή πάνω από 70 αγρότες, µε ξήρανση πολλών δέντρων από επιδροµή ποντικιών στις ρίζες, αλλά το αίτηµά τους για αποζηµίωση απορρίφθηκε από τον ΕΛΓΑ καθώς βάσει κανονισµού δεν υπάρχει κάποια αντίστοιχη αποζηµίωση.

Ο βουλευτής Λάρισας Κόκκαλης επιµένει να ζητά από την κυβέρνηση να ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της για την επαναλειτουργία της Γαλακτοκοµικής Σχολής Ελασσόνας. Όπως λέει, στην υπουργική απόφαση του Αυγούστου 2019, µε θέµα «Ειδικότητες ∆ηµοσίων Ινστιτούτων Επαγγελµατικής Κατάρτισης εξαµήνου 2019 Β» δεν συµπεριλήφθηκε η ειδικότητα τεχνικού γαλακτοκοµίας-τυροκόµου από το 2ο ΙΕΚ Λάρισας στην Ελασσόνα, στερώντας έτσι τη δυνατότητα εγγραφής νέων σπουδαστών». Μα γιατί;
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία