BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Όποιος αντέξει...

Σφίγγουν τα πράγµατα το τελευταίο διάστηµα για όλους, που σηµαίνει και για τους αγρότες.

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

1140
2
Τα κόστη παραγωγής µεγαλώνουν, τα έξοδα αυξάνουν και σαν να µην έφταναν αυτά άρχισε και τα γνωστά τερτίπια του ο καιρός, προκαλώντας ζηµιές στις σοδειές και κατ’ επέκταση και στο εισόδηµα των καλλιεργητών.  Όσο για πληρωµές, είναι όλα αυτά τα υπόλοιπα από πέρυσι που περιµένουν, για ενιαία, για προγράµµατα, για αποζηµιώσεις, που θα σκάσουν σίγουρα, αλλά προς το τέλος του µήνα και όποιος αντέξει

Περιθώριο για λίγο ακόµα έχουν οι παραγωγοί µανταρινιών ποικιλίας Κληµεντίνης που θέλουν να υποβάλλουν την αίτησή τους ηλεκτρονικά για την ενίσχυση των 70 ευρώ ανά στρέµµα λόγω Covid. Πρέπει βέβαια να έχουν κάνει δήλωση ΟΣ∆Ε το 2020 και να διαθέτουν τουλάχιστον ένα στρέµµα εκµετάλλευσης, ενώ εξαιρούνται τα νεαρά δέντρα µέχρι τεσσάρων ετών. Αυτά είναι τα καλά νέα!

Το πρόβληµα είναι για όσους παραγωγούς έχουν γράψει στο ΟΣ∆Ε µανταρίνια, αλλά όχι την ποικιλία Κληµεντίνη. Αυτούς το σύστηµα δεν τους δέχεται και δεν µπορούν να κάνουν αίτηση. Κι αυτό, σου λέει, γιατί παλιά στο Τραγανό Ηλείας οι παραγωγοί είχαν µόνο την ποικιλία Κληµεντίνη, οπότε και στη δήλωση ΟΣ∆Ε γράφανε την καλλιέργεια (µανταρίνια) σκέτη. Μετά που έβαλαν νέες ποικιλίες (Νόβα, Ορτανίκ), άρχισαν να αναγράφουν τις συγκεκριµένες ποικιλίες. Όµως οι παλιοί παραγωγοί συνέχιζαν να γράφουν την καλλιέργεια µανταρίνια και όχι την ποικιλία Κληµεντίνη. Και τώρα τρέµουν
ότι χάνουν την ενίσχυση….

Ευτυχώς που βοηθάει ο ΕΛΓΑ τους αγρότες, λένε φίλοι της Agrenda. Αφορµή, η συνάντηση του βουλευτή Μάξιµου Χαρακόπουλου µε τον πρόεδρο του Οργανισµού για τις πρόσφατες ζηµιές λόγω καιρού, αλλά και τις εκκρεµότητες στην πληρωµή παλιών αποζηµιώσεων. Ο Λυκουρέντζος, σου λέει, ΕΛΓΑ ανακοίνωσε ότι θα δοθεί η δυνατότητα οι εισφορές του 2019 και 2020 να αποπληρωθούν µετά τις 27 Ιουνίου, για να µπορέσουν έτσι να «ξεκλειδώσουν» οι αποζηµιώσεις που δικαιούνται οι πληγέντες παραγωγοί. Γιατί στον ΕΛΓΑ πρώτα δίνεις και µετά παίρνεις! ∆ηλαδή αν πρώτα δεν είσαι εντάξει µε τις εισφορές, δεν πληρώνεσαι! Απλό! 

Ήταν, σου λέει, στην Κω πριν λίγες µέρες ο πρωθυπουργός. Κατά την περιήγησή του στο νησί, τον πλησίασε ένας κτηνοτρόφος και του ζήτησε να λάβει µέτρα για την ενίσχυση των κτηνοτρόφων/αλιέων που στενάζουν υπό το βάρος της ακρίβειας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης τον χτύπησε στον ώµο, λέγοντάς του πως «τα ξέρει, έχει κάνει το καλύτερο που µπορεί» και πως «θα επανέλθει» στο θέµα. Ο κτηνοτρόφος όµως προσπάθησε να πει κι άλλα, µε τον πρωθυπουργό να τον αποστοµώνει λέγοντας «µιλάµε µε τον πρόεδρο συνέχεια, βρισκόµαστε σε στενή επαφή πιο στενή επαφή δεν µπορεί να γίνει».        
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

15-06-2022 09:43ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ

Τυφλά να έχει ο Γκαιμπελς με το υπουργείο προπαγάνδας του.Ποιος Ελγα βοηθάει τους αγρότες ρε,θα μας τρελανεται;Οι αγρότες που το λένε αυτό είναι κομματόσκυλα.Ελγα,διαχρονικά ενα μαγαζάκι νταβατζήδων που ζει παρασιτικά τους εκλεκτούς του εις βάρος του αγρότη.

Απάντηση

14-06-2022 21:28Αγρότης

Ο Κούλης με τους άριστους είναι η κυβέρνηση της ντροπής και των πληρωμένων ΜΜΕ ο κύριος Μιτσοτακης πήρε μια χαρά αποζημιωση για τα αγροτεμάχια του ενώ οι Έλληνες αγρότες και παραγωγοί περιμένουν τα ψίχουλα που δικαιούνται ενώ η κυβέρνηση της ντροπής μοιράζει αποζημιώσεις επιλεκτικά και μετά βάζει τα παπαγαλάκια της να λένε ότι έδωσαν παντού ελπίζω ο Έλληνας να ξυπνήσει επιτέλους.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία