BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μέσιασε ο Ιούνιος και από πληρωμές τίποτα!

Μέσιασε και ο Ιούνιος και από πληρωµές τίποτα! Καθώς φαίνεται, πάνε για τελευταία ώρα, όπως πέρυσι, όπως πρόπερσι, µη χαθεί και το σερί…..

ιγξ__1__2_2_2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

969
1

Ότι βγήκαν οι αποφάσεις µε το ύψος δύο συνδεδεµένων φυτικής παραγωγής που δεν έχουν ακόµα πληρωθεί, δεν είναι και για να πετάµε από χαρά! Πάντα έτσι γίνεται, θέµα χρόνου ήταν! Μόνο που ακόµα περιµένουµε τις ενισχύσεις σε κτηνοτρόφους µε δικαιώµατα χωρίς γη! Μην φανταστείτε, ούτε 3 εκατ. ευρώ δεν είναι….

Τη δύσκολη κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι αγρότες σχολίασαν και οι Υπουργοί Γεωργίας της ΕΕ στο Συµβούλιο που πραγµατοποιήθηκε την περασµένη ∆ευτέρα στο Λουξεµβούργο. Όπως είπαν, οι τιµές παραγωγού µπορεί να αυξάνονται, αλλά αυτή η αύξηση δεν µπορεί να αντισταθµίσει το αυξανόµενο κόστος στην παραγωγή του αγροτικού προϊόντος. ∆εν ξέχασαν να αναφερθούν και στην ξηρασία, που αναµένεται
να οδηγήσει σε µείωση των εκτιµώµενων συγκοµιδών, ιδίως για τα σιτηρά λόγω µειωµένων αποδόσεων. Και που είσαι ακόµα;

Η τιµή του σιταριού θα παραµείνει υψηλή ανεξάρτητα από τον πόλεµο, εξηγεί στη DW o χρηµατιστής Βόλφγκανγκ Ζάµπελ, διευθύνων σύµβουλος της εταιρίας Kaack. Οι τιµές είχαν ήδη αυξηθεί λόγω της πανδηµίας και της έλλειψης λιπασµάτων και ανταλλακτικών για γεωργικά µηχανήµατα. Αυτό είναι γνωστό. Ωστόσο και ο Σύνδεσµος Γερµανικών Αγροτών αναµένει ότι οι τιµές σίτου θα παραµείνουν υψηλές, ανεξάρτητα από τον πόλεµο στην Ουκρανία. Για να δούµε!

Ο βουλευτής Λάρισας Μάξιµος είχε µια ιδέα. Αφού χρειαζόµαστε περισσότερους εργάτες γης, λόγω και της ιδιαίτερης συγκυρίας παγκοσµίως µε την απειλή επισιτιστικής κρίσης, να αξιοποιηθεί – προτείνει – ο θεσµός των αγροτικών φυλακών για την εκπαίδευση αγρεργατών, που λείπουν από την ελληνική περιφέρεια. ∆εν πρέπει, σου λέει, να µείνει ακαλλιέργητη σπιθαµή γης στην ελληνική επικράτεια και να υπάρχει δυνατότητα συγκοµιδής όλων των καρπών. Εποµένως, η «θητεία» στις φυλακές θα πρέπει να είναι µία εκπαίδευση, είτε αλλοδαπών, είτε και ηµεδαπών εγκλείστων, µια εξοικείωση µε την καλλιέργεια της γης και την αγροτική ενασχόληση. Θα µπορούσε;

Ο υπουργός της πλατείας, πάντως, στο 10ο Regional Growth Conference 2022 από την Πάτρα, όταν ρωτήθηκε µε ποιο τρόπο το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στηρίζει έµπρακτα την περιφερειακή ανάπτυξη, σηµείωσε ότι αυτή την στιγµή βρίσκονται σε εξέλιξη προγράµµατα του ΠΑΑ τα οποία στηρίζουν την ελληνική περιφέρεια και έκανε συγκεκριµένη αναφορά στο Πρόγραµµα Νέων Αγροτών ύψους 520 εκατ. ευρώ και Βιολογικής Παραγωγής, ύψους 611 εκατ. ευρώ, που είναι τα µεγαλύτερα που έχουν ποτέ προκηρυχθεί στην Ελλάδα. Όχι, βέβαια, κάτι διαφορετικό από άλλες χρονιές, αλλά αυτό δεν το είπε…. 
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

24-06-2022 18:10Teo

Σύμφωνα με τα γραφόμενά σας εδώ και καιρο έχουμε χεστει στο ταλαρο

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία