BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Βοήθα Παναγιά

Πρωτοµηνιά και καλή είδηση έφερε ο Αύγουστος!

iatsa__1__2_2_2_2

474
0

Εγκρίθηκαν, ανακοινώθηκε, οι πιστώσεις περί τα 223 εκατ. ευρώ για την πρώτη δόση των 8.462 Νέων Αγροτών σε οχτώ Περιφέρειες της χώρας. Αυτό σηµαίνει ότι ανοίγει ο δρόµος για πιστώσεις! Στόχος να ολοκληρωθούν έως τις 12 του µήνα, λένε οι αρµόδιοι, περιµένουν οι δικαιούχοι! Άντε και καλή Παναγιά!

Έπαιξαν πληρωµές από τον ΕΛΓΑ αυτή την εβδοµάδα κι αυτό είναι σίγουρα η καλή είδηση! Το πρόβληµα πάλι είναι ότι αυτές οι αποζηµιώσεις για το προανθικό στάδιο, που έχουν τάξει οι αρµόδιοι στους πληγέντες από τους παγετούς της άνοιξης του 2021, ακόµα να φανούν. Και να φανταστεί κανείς ότι η Κοµισιόν έχει δώσει το ΟΚ, η πληρωµή των 23 αυτών εκατ. ευρώ είχε ανακοινωθεί ότι θα γινόταν την 1η Αυγούστου, αλλά τζίφος!

Απογοητευτική η απάντηση Λυκουρέντζου στο αίτηµα των παραγωγών πυρηνόκαρπων για αποζηµιώσεις από τις βροχές του Ιουνίου 2022, που προκάλεσαν δευτερογενείς ζηµιές στα φρούτα, όπως µαλάκωµα των καρπών και προσβολές από µύκητες. Αυτές οι ζηµιές, είπε, αυτές θεωρούνται δευτερογενείς και δεν καλύπτονται. Τέλος! 

Και οι πτηνοτρόφοι είναι δυσαρεστηµένοι, αφού όπως λένε οι µισοί δεν εισέπραξαν την ενίσχυση για τις ζωοτροφές, λόγω των προβληµάτων µε το ΟΣ∆Ε. Μάλιστα, όπως ενηµέρωσαν οι εκπρόσωποι της Ένωσης Πτηνοτρόφων Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας τον υφυπουργό Κεδίκογλου, αν δηλώνει ο παραγωγός και δεύτερη επαγγελµατική ιδιότητα, τότε βγαίνει εκτός ενίσχυσης. Λύση ζητούν, τι άλλο;

Παρά τις επανειληµµένες παρεµβάσεις, σχετικά µε το πρόβληµα εργατών γης από τρίτες χώρες, δεν έχουν επιλυθεί ακόµα βασικά θέµατα, όπως αυτό της αναγκαστικής αποχώρησής τους για τρεις µήνες ανά έτος και της ορθής εκτίµησης του αριθµού των απαιτούµενων θέσεων εργασίας ανά Περιφέρεια, λένε οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Οι συνεταιρισµοί της Κρήτης προειδοποιούν ότι είναι σχεδόν αδύνατη σε πολλές περιπτώσεις η έναρξη της καλλιεργητικής περιόδου, πολλώ δε µάλλον της ελαιοκοµικής, µε την εύρεση εργατικών χεριών να είναι αναγκαία.

Το µεγάλο πρόβληµα µε τον πληθυσµό των άγριων χοίρων που υπάρχουν στην περιοχή των Μεγάρων και κάνουν ζηµιές ανεξέλεγκτα στις καλλιέργειες και κάποιες φορές ολική καταστροφή σε αµπέλια, σιτηρά, κηπευτικά, φιστικιές, περιγράφουν σε επιστολή τους τα µέλη του Αγροτικού Συνεταιρισµού Εµπορίας και Επεξεργασίας Αγροτικών Προϊόντων και γεωργικών εφοδίων Μεγάρων. Το ζητούµενο είναι ότι ο ΕΛΓΑ δεν αποζηµιώνει αυτές τις ζηµιές και παρά τις επανειληµµένες παροτρύνσεις στους αρµοδίους προκειµένου να δοθεί µια αξιόπιστη και σοβαρή λύση σε βάθος χρόνου για το πρόβληµα, ακόµα δεν έχει παρθεί  καµία απόφαση-λύση. Ε, µέσα στον Αύγουστο ούτε πρόκειται…. Του χρόνου….. ίσως!                
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία