BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μικρότερο των προσδοκιών

Τους έσκασαν τους αγρότες µε την περιβόητη επιστροφή του αγροτικού πετρελαίου.

iatsa__1__2_2_2_2__1__2_2_2_4

1369
0

Η αγανάκτηση τεράστια, η γραφειοκρατία επίσης, οπότε τα περί πίστωσης άµεσα πάνε περίπατο! Τι σηµαίνει αυτό; Νέο σενάριο: Μια πληρωµή περί τα 20 εκατ. ευρώ µέχρι τέλη Σπετεµβρίου για τους κατ’ επάγγελµα των οποίων κάποιες καλλιέργειες έµειναν εκτός και αυτούς που δεν πληρώθηκαν καθόλου από λάθη στη βάση δεδοµένων. Και µια δεύτερη τέλη Οκτωβρίου, µάλλον για µετά το τσεκ, για όσους δεν είχαν ενηµερώσει το Μητρώο. Κρατάµε µικρό καλάθι!

Μικρότερο των προσδοκιών και αυτό το ρηµάδι το υπόλοιπο από την ενίσχυση 2% επί του τζίρου για τους κτηνοτρόφους, που µπήκε την περασµένη Τετάρτη. Από τη Βάθη, τα είπαν µε αριθµούς: πιστώθηκαν 37,6 εκατ. ευρώ τον Απρίλιο, 1,39 εκατ. ευρώ σε µια ενδιάµεση πληρωµή το καλοκαίρι και 1,43 εκατ. ευρώ προχτές. Επί Λιβανού είχαν πει για 7% για το πρώτο τρίµηνο του 2022 µε 30 εκατ. ευρώ, όπως ανακοινώθηκαν αρχές Ιανουαρίου. Μετά ο Σταϊκούρας τέλη Φεβρουαρίου µιλά για 40 εκατ. ευρώ, ωστόσο το ΦΕΚ την περασµένη άνοιξη µιλούσε για ενίσχυση έως 50 εκατ. ευρώ. Τζίφος! 

Νέο περιστατικό που δείχνει τη διαφθορά στο εθνικό απόθεµα και το θράσος της συµµορίας που το λυµαίνεται αποκαλύφθηκε κατά τον έλεγχο του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ψευτο- ιδιοκτήτης εµφανίστηκε για να υποδείξει µεγάλες καταπατηµένες εκτάσεις µέσα από την ψευτο- εγγραφή στο Ε9 του στη Νίσυρο. Ο έλεγχος γινόταν µετά από εντολή εισαγγελέα ∆ωδεκανήσων. Πρόκειται για κάποιους από την Κρήτη, που γνώριζαν ότι αυτές οι εκτάσεις δεν είναι δηλωµένες στο ΟΣ∆Ε, δήλωσαν ότι τις νοικιάζουν και έπαιρναν επιδοτήσεις εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Είχαν όµως -ως φάινεται- κάποιο «κονέ» µε το νησί. Το αίτηµα των Νισυρίων, των οποίων κινδυνεύουν οι περιουσίες, να συνεχιστεί ο έλεγχος! Αυτά δεν συνέβαιναν ούτε επί Ιταλοκρατίας. Μάλιστα, µαθεύτηκε ότι δηλώσαν µέχρι και ένα κοµµάτι από το νεκροταφείο των Νικειών.

Στον υπουργό της πλατείας βρέθηκαν µέλη της Ενωτικής Οµοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του Λάρισας. Του είπαν για τις χαµηλές τιµές, τη δυσκολία διακίνησης της παραγωγής των µήλων Gala και συνολικά το υψηλό κόστος για τους παραγωγούς των µήλων. Ζήτησαν κάλυψη χαµένου εισοδήµατος των παραγωγών. Έφυγαν όµως χωρίς καµία σαφή δέσµευση για την ικανοποίηση των αιτηµάτων τους, παρά µόνο µε λόγια παρηγοριάς.

Στήριξη ζητούν και οι ελαιοπαραγωγοί της Αργολίδας, λόγω των εκτεταµένων ζηµιών στην καρπόδεση για δεύτερη συνεχόµενη χρονιά. Ο υφυπουργός Στύλιος όµως, τους απογοητεύει. Σε απάντησή του στη Βουλή λέει «σύµφωνα µε τα στοιχεία του ΕΛΓΑ, παρατηρήθηκε αραιή καρπόδεση, εξαιτίας µη οµαλής ανθοφορίας, οφειλόµενης σε αίτια όπως οι θερµοκρασίες. Το εν λόγω αίτιο δεν καλύπτεται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ, ως εκ τούτου δε δύναται να υπάρξει αποζηµίωση». Τέλος.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία