BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πατρίκιοι και Πληβείοι

Μετά την προκαταβολή του τσεκ, έγινε και η δεύτερη εκκαθάριση των προγραµµάτων της περσινής χρονιάς, ανοίγοντας έτσι τον δρόµο για πληρωθεί και το 70% των προγραµµάτων του έτους 2022!

iatsa__1__2_2_2_2__1__2_2_2_5

591
0

Το σύνηθες είναι να µπαίνουν αρχές Νοεµβρίου, αν και οι κοινοτικοί κανονισµοί ορίζουν την 30η του Νοέµβρη ως καταληκτική ηµεροµηνία για την εν λόγω πίστωση! Μήπως κι αυτά φέτος θα πληρωθούν νωρίτερα; Άντε να δούµε!

Προς αυτή την κατεύθυνση και η υποχρέωση των κτηνοτρόφων να προχωρήσουν µέχρι τις 15 Νοεµβρίου στην απογραφή των ζώων τους, για να πληρωθούν τα Βιολογικά. Να σηµειωθεί ότι η απογραφή ζώων αφορά τα αιγοπρόβατα, δεδοµένου ότι για τις αγελάδες ενηµερώνεται αυτόµατα το µητρώο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Έντονες οι διαµαρτυρίες για την οριστική εξαίρεση από τη συνδεδεµένη των µηλοπαραγωγών και των παραγωγών καρπών µε κέλυφος (καστάνων, καρυδιών και αµυγδάλων). Για ποιο λόγο η ηγεσία του υπουργείου, που αρχικά θα συµπεριλάµβανε 19 τοµείς στη συνδεδεµένη, τώρα εξαιρεί τα µήλα που δεν ανήκουν στα ΠΟΠ, τα κάστανα, τα καρύδια, τα αµύγδαλα και τα ροδάκινα, αναρωτιέται η βουλευτής Άννα Βαγενά.

«Ουσιαστικά πρόκειται για µια απόφαση που διαχωρίζει τους παραγωγούς σε Πατρίκιους και Πληβείους, σε µια χρονική στιγµή, που άπαντες οι παραγωγοί έχουν την ανάγκη και του τελευταίου ευρώ, όταν το κόστος παραγωγής και ειδικά της ενέργειας, έχει εκτοξευθεί στα ύψη», τονίζει και η Προοδευτική Αγροτική Κίνηση (ΠΑΚ) Θεσσαλίας επί τους θέµατος. Τελικά; Τι λέτε να γίνει;

Με δύο συγκεντρώσεις στον Πύργο και στο Αίγιο συνέχισαν τις δυναµικές τους κινητοποιήσεις οι παραγωγοί σταφίδας, ζητώντας κατώτερες εγγυηµένες τιµές που να καλύπτουν το κόστος παραγωγής των προϊόντων τους, που ειδικά για τη σταφίδα να ξεπερνά τα 2 ευρώ το κιλό. «∆εν σταµατάµε, δεν συµβιβαζόµαστε µε τα ψίχουλα» φωνάζουν οι αγρότες µέλη της ΟΑΣΗ, καυτηριάζοντας τη στάση της κυβέρνησης και τοπικών παραγόντων που έταζαν χρηµατοδοτήσεις χωρίς αντίκρισµα και µάλιστα λίγες µέρες πριν τις κινητοποιήσεις, προκειµένου να κατευναστούν τις δικαιολογηµένες αντιδράσεις.

Έξαλλοι οι κτηνοτρόφοι. Όπως λένε, πριν λίγο διάστηµα οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι ΑΜΘ, η Πανελλήνια Ένωση Κτηνοτρόφων και ο ΣΕΚ είχαν καταφέρει να αποσπάσουν την υπουργική δέσµευση για συνδεδεµένη στα βοοειδή στα 140 ευρώ, ωστόσο το τελικό σχέδιο αναφέρει πως µειώνεται στα 108 ευρώ. Ο υπουργός τους είχε τάξει ότι θα επιδοτηθούν µόνο τα µοσχάρια από ελληνικές φυλές, αλλά τώρα έστειλε διορθωµένο το σχέδιο, γιατί πήραν -σου λέει- τα υπόλοιπα χρήµατα και τα έδωσαν για τα εισαγόµενα µοσχάρια. Αδικία!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία