BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πρώτα δίνεις, μετά παίρνεις

Από παράταση σε παράταση αυτές οι περιβόητες ασφαλιστικές εισφορές των αγροτών στον ΕΛΓΑ.

iatsa__1__2_2_2_2_2

549
0

Όλο και πιο δύσκολα τα πράγµατα γιατ η ρευστότητα αγροτών και κτηνοτρόφων, τόσο πιο επιτακτική η ανάγκη να πάει παραπίσω η υποχρέωση πληρωµής των εισφορών τους στον φορέα. Άσε που σύµφωνα µε τον κανονισµό του ΕΛΓΑ, αν ο παραγωγός δεν είναι ενήµερος, δεν πληρώνεται αποζηµιώσεις…. Με το µαχαίρι στο λαιµό δηλαδή! Πρώτα δίνεις, µετά παίρνεις!

Εν τω µεταξύ, σου λέει, από τέλη Νοεµβρίου µέχρι και τον Ιανουάριο θα πληρωθούν αποζηµιώσεις για ελιές, αµυγδαλιές, καλαµπόκι, σιτάρι, ηλίανθος και λοιπές καλλιέργειες που επλήγησαν τον περυσινό Ιούνιο. Βέβαια, ανάλογα µε το πως θα φθάνουν τα πορίσµατα στον ΕΛΓΑ, ενώ µέχρι τέλη Ιανουαρίου θα τακτοποιηθεί και η εξόφληση στους βαµβακοπαραγωγούς. Πάντως, 45 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ αναρωτιούνται τι έγινε µε τις διαβεβαιώσεις για πληρωµή των ζηµιών του 2021 µέχρι το τέλος του περασµένου Σεπτεµβρίου; Για ποιο λόγο αναβλήθηκε και δεν έχει γίνει ακόµα η πληρωµή; Ενώ αντίθετα, ανακοινώνονται και γίνονται πληρωµές προκαταβολών για τις ζηµιές του 2022.

Συνέχιση και κλιµάκωση του αγώνα αναγγέλλει η Οµοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ηλείας µετά την άκαρπη –όπως τη χαρακτήρισαν- συνάντηση µε τον υπουργό Γιώργο Γεωργαντά. Όπως λέει ανακοίνωση της ΟΑΣΗ «ο υπουργός όχι µόνο δεν δεσµεύτηκε, αντιθέτως σηµείωσε ως επαρκή τα έως και σήµερα µέτρα που υλοποιεί η κυβέρνηση. Έφτασε µάλιστα να ζητήσει να καταθέσουµε προτάσεις για εναλλακτικές καλλιέργειες κάνοντας την κηδεία της σταφίδας».

Μάλιστα, είπαν, ότι «υπερασπίστηκε την ελεύθερη αγορά και θεώρησε βλαπτική οποιαδήποτε κρατική παρέµβαση για το προϊόν, προκειµένου να µην ωφεληθούν οι µεγαλέµποροι, την ίδια ώρα που οµολόγησε ότι και φέτος µε απόφαση του υπουργείου επιδοτήθηκαν µεταποιητικές επιχειρήσεις και της σταφίδας µε ζεστό χρήµα». Όµως οι σταφιδοπαραγωγοί επιµένουν ότι θέλουν να συνεχίσουν να ζουν από τον κόπο τους και τα προϊόντα που παράγουν και δηλώνουν ότι θα αγωνιστούν µέχρι τέλους γι’ αυτό.

Άνιση κατανοµή κονδυλίων στην κτηνοτροφία από την αύξηση των ζωοτροφών σε βάρος της ελληνικής πτηνοτροφίας διαπιστώνει η Πανελλήνια Ένωση Πτηνοτρόφων Παραγωγών. Όπως λέει σε επιστολή της η ΠΕΟΠΠ, «ενώ η ενίσχυση για όλη την κτηνοτροφία έχει διπλασιαστεί συγκριτικά µε την προηγούµενη κατανοµή (2%) και παρά τις υποσχέσεις που είχαν επανειληµµένα δοθεί, παραδόξως στον κλάδο της πτηνοτροφίας αντί του διπλασιασµού µειώθηκε στο ήµισυ».
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία