BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Dynasty

Σε πείσμα κάποιων, γνωστών σε όλους, με τις πληρωμές τελικά πήγαν όλα καλά! Μπήκαν όλα μέχρι Παρασκευή βράδυ, με κλειστές τράπεζες και αργίες! Οκ, κάποιοι έπρεπε να περιμένουν για αναλήψεις ως την τρίτη μέρα των Χριστουγέννων, αλλά η ουσία είναι από δω και πέρα η γνωστή «δυναστεία» του ΟΣΔΕ να βάζει τρικλοποδιές εις βάρος των αγροτών και κτηνοτρόφων!

iatsa__1__2_2_2_2__1__2_2_2_4_2_4

347
1

Κάποιες µεταβιβάσεις, σου λέει, που ήταν σε έλεγχο δεν πληρώθηκαν, µέχρι να προσκοµίσουν οι δικαιούχοι τα απαραίτητα δικαιολογητικά και περίπου 20 εκατ. ευρώ από την εξισωτική πιστώνονται αυτές τις µέρες. Από την άλλη, έγιναν  οι διορθώσεις για τους µετακινούµενους που απορρίφθηκαν στην πρώτη αξιολόγηση. Πάει και αυτό! Άνοιξε, µε καθυστέρηση να το πούµε, και η πλατφόρµα για τις αιτήσεις των κτηνοτρόφων για αγορά ζωοοτρφών για να µπουν και αυτά τα 89 εκατ. ευρώ µέχρι τα µέσα Γενάρη.

Υπάρχει και καλύτερο! Έγινε, σου λέει, για πρώτη φορά κατανοµή εθνικού αποθέµατος, χωρίς οριζόντια µείωση στους κατόχους δικαιωµάτων βασικής. Γιατί; Γιατί, υπήρχαν αδιάθετα ποσά από οριζόντιες µειώσεις από το 2018 και µετά. Βέβαια, για να µη χαίρονται κάποιοι κάποιοι, δεν κατανεµήθηκε απόθεµα σε όσους αποκλειστικά δήλωσαν εκτάσεις βοσκοτόπων σε καλή γεωργική κατάσταση χωρίς ζώα.

Σε αυτούς που έµειναν εκτός πληρωµής και όσοι περίµεναν να πάρουν εξισωτική, αλλά έχουν έδρα σε πεδινές περιοχές, δεν διαθέτουν στάβλο σε ορεινή ή µειονεκτική περιοχή άσχετα µε την περιοχή που έλαβαν κατανοµή βοσκοτόπων. Σαν να µπήκαν σε δρόµο όλα τα κακώς κείµενα! Λέτε;

Απογοητευµένοι είναι οι παραγωγοί µήλων, στους οποίους λένε έταξε ο υπουργός κάλυψη του χαµένου εισοδήµατος µε 400 ευρώ το στρέµµα, µε τις σχετικές ανακοινώσεις να αναµένονταν - όπως τους είχαν πει – µέχρι τις 15 του µήνα, που πέρασε….. Ο Μαρούδας της ΕΟΑΣΝΛ, πάντως, λέει ότι επικοινωνούν κάθε µέρα µε τους αρµόδιους στην πλατεία Βάθη και ενώ οι διαβεβαιώσεις συνεχίζονται αν και µεταφέρονται από µέρα σε µέρα, δεν επαληθεύτηκαν στην πράξη και οι µηλοπαραγωγοί έκαναν Χριστούγεννα χωρίς αυτά τα χρήµατα!

Πρόσφατα, πάλι, ο υπουργός της πλατείας είχε µιλήσει µε εκπροσώπους του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας για τις ζηµιές από τις βροχές του καλοκαιριού στα πυρηνόκαρπα, που δεν αποζηµιώνονται από τον ΕΛΓΑ και είχε δεσµευθεί ότι περί τις 18 ή 19 του µήνα θα έκανε δηλώσεις σχετικά µε τα ποσά που θα χορηγηθούν. Από τη Νάουσα λένε ότι µόνο µε de minimis θα µπορούσαν να αποζηµιωθούν οι πληγέντες παραγωγοί για καλλιέργειες πυρηνόκαρπων που αφορούν περί τα 180.000 στρέµµατα. Αλλά ακόµα τίποτα, λένε...
Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

13-01-2023 11:45Κωνσταντίνος Γ.

Με 400 ευρώ το στρέμμα θα προσεύχονται κάθε χρόνο να χάνουν εισόδημα για να τους καλύπτει το λεφτόδενδρο.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία