BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πασχαλιάτικα

Κάτι σε χρήµα στους αγρότες έφερε ο Φλεβάρης κι αυτά είναι τα καλά νέα!

iatsa__1__2_2_2_2_2_3_2_3_2_2_2

339
0
Οι εκκρεµότητες, βέβαια, κατά τα γνωστά καλά κρατούν! Τι θα γίνει µε τους απλήρωτους στα Βιολογικά και µε τα 5 εκατ. ευρώ του Κοµφούζιο, ουδείς γνωρίζει. Και από τους αρµόδιους σιγήν ιχθύος! Εµ, δεν είναι και πολλά τα λεφτά για να µένουν πίσω, λένε οι δικαιούχοι, αλλά ποιος ξέρει τι σκοπό έχουν οι ιθύνοντες; Κάπου ακούστηκε για πληρωµή στην εκκαθάριση, δηλαδή µετά το Πάσχα…. Θεός φυλάξει, τρέµουν όλοι

Οι νέοι αγρότες, οι µεταβιβάσεις που έγιναν από συνταξιούχους κτηνοτρόφους προς τα παιδιά τους και κτηνοτρόφοι που ξεκίνησαν το επάγγελµα το 2021 απερρίφθησαν από την ενίσχυση των ζωοτροφών, επισηµαίνει ο Αγροτικός Σύλλογος Λακκόπετρας Αχαΐας στον υπουργό, ζητώντας µε επιστολή του να διορθωθεί άµεσα η αδικία αυτή.

Η αιτιολογία, σου λέει, είναι ότι πρέπει να έχουν παραδώσει γάλα το 2020 οι παραπάνω κτηνοτρόφοι, όµως αυτοί έχουν παραδώσει γάλα το 2021, το 2022 και το 2023. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Χρήστος Μπεκίρης µιλάει για κοροϊδία και ποσοστό απορριφθέντων που φτάνει περίπου το 6-7%. Εν αναµονή της διευθέτησης…. .

Ασύµφορη θεωρούν πλέον οι πατατοπαραγωγοί της Αχαΐας την καλλιέργεια, όταν µεν οι τιµές που πωλούν το προϊόν τους έχουν αυξηθεί κατά 14,1%, ενώ το κόστος παραγωγής έχει εκτοξευθεί στο 25,2%. Οι αριθµοί λένε την αλήθεια: Οι τιµές στην ενέργεια έχουν αυξηθεί κατά 30%, των ζωοτροφών 23,3%, των λιπασµάτων 55,7%, ενώ το πετρέλαιο έφτασε 2,20 ευρώ το λίτρο από 1,30 ευρώ το λίτρο πέρυσι. ∆εν είναι λίγοι, λένε, οι παραγωγοί που βάζουν χρήµα και από την τσέπη τους για να πληρώσουν ζωοτροφές και λιπάσµατα.

Στην πεδιάδα της Παραµυθιάς, σου λέει, όπου δραστηριοποιούνται περίπου 3.000 αγρότες και κτηνοτρόφοι, εδώ και δύο µήνες η ∆ΕΗ έκοψε το ρεύµα στα 7 αντλιοστάσια λόγω οφειλών περίπου 1,6 εκατ. ευρώ που έχουν µαζευτεί τα τελευταία χρόνια. Και µπορεί η Περιφέρεια Ηπείρου να στηρίζει τις προσπάθειες των ΤΟΕΒ για την εξεύρεση λύσης στην µόνιµη παροχή ηλεκτρική ρεύµατος στα αντλιοστάσια, ωστόσο εν τω µεταξύ καταστρέφεται η οικονοµία της περιοχής, σχολιάζει ο ∆ήµαρχος Σουλίου Γιάννης Καραγιάννης .

«Μια περίοδο που ο παγκόσµιος πληθυσµός αυξάνεται µε µεγάλη ταχύτητα και η αστικοποίηση το ίδιο, δεν έχουµε πετύχει τον στόχο να ταΐσουµε τον παγκόσµιο πληθυσµό. Σήµερα, 820 εκατ. άνθρωποι υποσιτίζονται στον πλανήτη και 3,1 δισ. δεν έχουν την οικονοµική δυνατότητα να καταναλώσουν υγιεινές τροφές. Η κλιµατική αλλαγή προκαλεί ακραία φαινόµενα», είπε σαφώς ο αναπληρωτής διευθυντής του Τµήµατος Επισιτιστικής Ασφάλειας του FAO, Ντιβάιν Ντζιε, στο 11ο συνέδριο Αγροτεχνολογίας στη Θεσσαλονίκη. Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία