BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Επιλεκτικές ευαισθησίες

Αυτές τις ηµέρες εξελίσσετε στον ΟΠΕΚΕΠΕ Θεσσαλονίκης και Ιωαννίνων µια παρωδία, µικρό κατάλοιπο όσων έγιναν τον ∆εκέµβριο µε την πληρωµή των αγροπεριβαλλοντικών.

iatsa__1__2_2_2_2_2_3_2_3_2_2_2_2

371
2

Θύµατα, αυτή τη φορά, οι 700 κτηνοτρόφοι των Σπάνιων Φυλών σε όλη τη χώρα. Και µπορεί η πληρωµή να είναι υπολογισµένη από τις αρχές Φεβρουαρίου, όµως οι επικεφαλής των δύο υπηρεσιών αδυνατούν να ελέγξουν το δείγµα που αποτελείται από έναν κτηνοτρόφο σε κάθε γραφείο.

Τα ίδια είχαν γίνει και τον ∆εκέµβριο, όταν για το αν θα ταξινοµηθεί µια αγελάδα φυλής Ηolstein γαλακτοπαραγωγός ή κρεατοπαραγωγός, έµεναν για µέρες χιλιάδες δικαιούχοι απλήρωτοι. Αυτοί οι επικεφαλής δεν φαίνεται να υπολογίζουν τους κτηνοτρόφους µε ζώα, ενώ εµφανίζουν µια επιλεκτική ευαισθησία απέναντι σε όσους έπαιρναν εθνικό απόθεµα µε βοσκοτόπια χωρίς ζώα.

Βγαίνουν ανακοινώσεις για αποζηµιώσεις, για de minimis, ενώ κάτι ακούγεται και για την επιστροφή φόρου στο αγροτικό πετρέλαιο. Καµία κουβέντα ακόµα για τις εκκρεµότητες µε τις Σπάνιες Φυλές, το Κοµφούζιο και κάποια από τα Βιολογικά. Για παραπίσω και η συµπληρωµατική δόση για την ενίσχυση της αγοράς ζωοτροφών σε νεοεισερχόµενους και σε όσους υπέβαλλαν ένσταση, που δεν έχουν ακόµα τακτοποιηθεί.

Εκεί, πάντως, που η σιγή έχει γίνει εκκωφαντική είναι στο θέµα των συνδεδεµένων. ∆είχνει να παγιώνεται η …. τακτική των τριών τελευταίων ετών, που έχει φέρει έναν ολόκληρο µήνα πίσω το πρώτο πακέτο των συνδεδεµένων. Σκληρό σιτάρι και βαµβάκι φτάνουν τελικά να πληρώνονται µαζί, παραµονές της 25ης Μαρτίου…..  ∆εν θα φαινόταν καλύτερα αν έµπαιναν σε δύο δόσεις, όπως παλιά;

Ο νοµός Κορινθίας, από τους µεγαλύτερους νοµούς -ίσως και ο µεγαλύτερος- σε παραγωγή βερίκοκου µένει εκτός της ενίσχυσης ήσσονος σηµασίας, τα γνωστά de minimis για τις καλλιέργειες νεκταρίνια – ροδάκινα, αλλά και βερίκοκα. Κουφό; Πάντως, όπως σηµειώνει σε ανακοίνωσή του ο ΑΣ Πασίου-Κληµεντίου, που υπογράφει ο πρόεδρός του Τσιόγκας Βασίλης, η περιφερειακή ενότητα της Κορινθίας είναι εκτός.

Ταλαιπωρία, που δεν τελειώνει, για τους αγρότες της Αργολίδας οι αποζηµιώσεις από τον παγετό του Ιανουαρίου 2022, αφού η εξέταση των ενστάσεων δεν έχει ολοκληρωθεί ακόµη καθώς όπως δήλωσε ο πρόεδρος του «αυτές έγιναν χειρόγραφα και όχι ηλεκτρονικά». Επί των πορισµάτων υποβλήθηκαν 1.878 ενστάσεις. Το σίγουρο είναι, σύµφωνα µε ερώτηση του βουλευτή Αργολίδας του ΠΑΣΟΚ Ανδρέα Πουλά, ότι «σε περίπτωση που οι αποζηµιώσεις ανά ασφαλισµένο παραγωγό υπολείπονται της αρχικής προκαταβολής, η διαφορά θα θεωρείται ως αχρεωστήτως καταβληθείσα και θα επιστραφεί στον ΕΛΓΑ».
Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

14-03-2023 09:53Γελοιος

Επιλεκτικές ευαισθησίες έχεις εσυ που για τις απευθείας αναθέσεις κανεις τουμπεκί αλλα έχεις και άποψη για όποιον κάνει σωστά τη δουλειά του

Απάντηση

13-03-2023 15:01Κωνσταντίνος Γ.

Επειδή ένας νόμος παραγει πολλά βερίκοκα σημαινει ότι πρέπει να δοθεί de minimis επειδή δόθηκε σε άλλους νόμους που υπέστησαν ζημιές; Κουφά είναι αυτά που γράφετε και δυστυχώς διαβάζουμε.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία