BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Από τάξιμο σε τάξιμο

Στα κάγκελα οι κτηνοτρόφοι µε Σπάνιες Φυλές που περίµεναν να πληρωθούν εδώ και πάνω από τρεις µήνες!

iatsa__1__2_2_2_2_2__1__2

180
0

∆εν πήραν τα λεφτά τους όπως κάθε χρόνο µέσα στον ∆εκέµβριο, µαζί µε τα υπόλοιπα προγράµµατα του έτους, το κατάπιαν! ∆εν πήραν χρήµατα µε τις συµπληρωµατικές πληρωµές µέσα στον Φεβρουάριο, δεν µίλησαν! Τους είχαν τάξει από το υπουργείο της πλατείας ότι µέχρι τις 10 Μαρτίου θα είχε τακτοποιηθεί το θέµα τους, αλλά πάλι τζίφος!

∆ικαιολογηµένα, λοιπόν, αντέδρασαν, λέγοντας ότι θα κινήσουν τις σχετικές νοµικές διαδικασίες! Και όλο αυτό για σκάρτα 5 εκατ. ευρώ που τους αναλογούν! Κρίµα τόσο µπλέξιµο….. Η οµηρία τους, πάντως, έσπασε την περασµένη Τρίτη. Κατά τα γνωστά, αιτία για την καθυστέρηση, κάποιοι υπεύθυνοι των περιφερειακών υπηρεσιών του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι οποίοι σε µια ύστατη προσπάθεια να αναδείξουν τη χρησιµότητα του παλιού συστήµατος και να αντισταθούν στη µεταρρύθµιση που έφερε στο δηµόσιο νέφος του gov.gr το ΟΣ∆Ε. ∆εν θα τους περάσει, αυτό είναι σίγουρο!

Ενίσχυση της κορινθιακής σταφίδας µε 50 ευρώ το στρέµµα ανακοίνωσε ο υπουργός της πλατείας στους σταφιδοπαραγωγούς µε τους οποίους συναντήθηκε και τους οποίους δεν ικανοποίησε ούτε στο ελάχιστο. Οι καλλιεργητές έκαναν λόγο για «εξευτελιστική τιµή», τονίζοντας ότι δεν είναι ούτε το µισό από το ποσό που έχουν ζητήσει. Επιπλέον, στο αίτηµά τους να δοθεί λύση στο ζήτηµα των αδιάθετων αποθεµάτων, δεν έδωσε καµιά απάντηση ο υπουργός.

Εκτός ορίων και οι αγρότες στη Μεσσηνία, λόγω των ανατιµήσεων και αύξησης του καλλιεργητικού κόστους, βγήκαν ξανά στους δρόµους. Όπως λένε, τη στιγµή που τα έσοδά τους είναι ελάχιστα λόγω της ψαλίδας από το χωράφι, στο ράφι η οποία συνεχώς διευρύνεται, η επιβίωση καθίσταται εξαιρετικά δύσκολη και το µέλλον τους τουλάχιστον δυσοίωνο. Οι αγρότες διαµαρτύρονται και για τις παράνοµες ελληνοποιήσεις αγροτικών προϊόντων αλλά και για την τιµή.

Με το «σταγονόµετρο» (θα έπρεπε να) γίνεται, τις τελευταίες πολλές εβδοµάδες, η τροφοδοσία της αγοράς µε ελληνικό µύδι. Ο λόγος; Ότι στην παράκτια ζώνη του Θερµαϊκού έχει αναπτυχθεί τοξικό φυτοπλαγκτόν και βιοσυσσωρεύεται στη σάρκα των µυδιών. Έκλεισαν οι περισσότερες ζώνες αλίευσης, προκαλώντας αναστάτωση στους επαγγελµατίες µυδοκαλλιεργητές.

Το «εµπάργκο» αυτό, βέβαια, δεν τηρείται από όλους. Σύµφωνα µε καταγγελίες, τα λεγόµενα «µαναβάκια» δεν έχουν σταµατήσει να αλιεύουν παρανόµως, αδιαφορώντας, κατά πως φαίνεται, για τους κινδύνους που ελλοχεύουν για τη δηµόσια υγεία -οι βιοτοξίνες αυτές εκδηλώνονται σαν βαριές γαστρεντερίτιδες- και τροφοδοτούν την αγορά, αξιοποιώντας την απουσία ελέγχων.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία