BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Μόνο ανατιµήσεις ακούγονται

Λίγες µέρες πριν το δεκαπενταύγουστο και όχι µόνο δεν παίζει τίποτα, κατά τα γνωστά, σε πληρωµές, αλλά αντίθετα µόνο ανατιµήσεις ακούγονται.

iatsa__1__2

6
1

Όσο δε για τον καιρό, που µας έχει τρελάνει, θα µπλέξει ο αγροτικός κόσµος πάλι µε εκτιµήσεις από τον ΕΛΓΑ κα χρήµατα στην αναµονή, αν και εφόσον αποζηµιώνονται από τον κανονισµό του φορέα.

Και κάπου εκεί, ο πρόεδρος Σηµανδράκος, απαντώντας µε έγγραφό του σε ερώτηση βουλευτή της Μαγνησίας για απλήρωτα υπόλοιπα της περσινής χρονιάς, µας ενηµερώνει µε το εξής ευφυέστατο: «Οι εκκρεµότητες για το έτος 2022, θα πληρωθούν ως τα µέσα Οκτώβρη του τρέχοντος». ∆ηλαδή, στο σφύριγµα πάλι αυτού που ορίζει το ενωσιακό καθεστώς, αν όχι και αργότερα όπως έγινε µε την προθεσµία του Ιουνίου, που τελικά έφτασε µέσα Ιουλίου…..

Στον Πλατύκαµπο ψιθυρίζονται τα 40 λεπτά στον παραγωγό για το σκληρό σιτάρι, έπειτα από µια προσφορά που ακούγεται να έλαβε ο συνεταιρισµός από έµπορα, προς το παρόν ανώνυµο, ο οποίος πληρώνει στην οργάνωση 420 ευρώ τον τόνο, αλλά  µια µικρή ποσότητα της τάξης των 800 τόνων. Προς ώρας ωφεληµένοι δείχνουν όσοι κράτησαν προϊόν σε ασφαλή αποθηκευτικό χώρο! Για να δούµε!

Άρχισαν ήδη οι γκρίνιες των παραγωγών Έβρου Ροδόπης για καταστροφές καλλιεργειών από επιδροµή ακρίδων, λόγω του ήπιου χειµώνα που προηγήθηκε. Και οι άνθρωποι δεν έχουν άδικο. Ωστόσο, η ουσία είναι ότι ο υπουργός της πλατείας απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή ξεκαθαρίζει ότι «τα θέµατα για προσβολές από ακρίδες σε καλλιέργειες στη Ροδόπη και τον Έβρο δεν εµπίπτουν στην αρµοδιότητα του ΕΛΓΑ και δεν αποζηµιώνονται από τον ΕΛΓΑ ούτε εντάσσονται σε προγράµµατα ΚΟΕ», για να συµπληρώσει ότι «η αρµοδιότητα γι’ αυτά εµπίπτει στην Περιφέρεια ΑΜΘ». Πιάσ’ τ’ αυγό και κούρευ’ το!

Φωνάζει και ο γραµµατέας του Σωµατείου Βιολογικών Μελισσοκόµων Ελλάδας και θεωρεί µεγάλο λάθος το επιχείρηµα να µην εισέρχεται ο µελισσοκόµος στα δάση ως πιθανός υπαίτιος έναρξης πυρκαγιών. Ο µελισσοκόµος καπνίζει τα µελίσσια του, ως πρακτική που εφαρµόζεται παραδοσιακά εδώ και χιλιάδες χρόνια, ωστόσο -λέει- δεν φταίνε για τις φωτιές. Και έχουν δίκιο!

Άλλωστε, είναι επαγγελµατίες και αν τους απαγορεύουν να κυκλοφορούν ελεύθερα δεν µπορούν να κάνουν τη δουλειά τους. Παράγουν από το δάσος και σίγουρα δεν θέλουν να καταστρέψουν µια περιοχή που τους δίνει εισόδηµα. Ο µελισσοκόµος είναι φύλακας του δάσους και µε τις µέλισσές του διατηρεί και εµπλουτίζει τη βιοποικιλότητα του οικοσυστήµατος. 

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

18-08-2023 20:24Στάθης

Όσοι έχουν κάνει δήλωση ΟΣΔΕ θα διαπιστώσουν την αύξηση 20%των ασφαλίστρων του ΕΛΓΑ ΓΙΑΤΊ ΑΥΤΉ Η ΑΎΞΗΣΗ;ΕΙΧΑΜΕ ΑΥΞΉΣΕΙΣ ΣΤΑ ΠΡΟΪΌΝΤΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΆ ΣΤΟ ΒΑΜΒΆΚΙ ΚΑΙ ΈΓΙΝΕ ΑΥΤΉ Η ΑΎΞΗΣΗ;ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΊΠΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΎΞΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΟΥΤΕ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΈΣ

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία