BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Χριστούγεννα όπως-όπως

Ολοκληρώθηκαν στις 21 ∆εκεµβρίου από τον ΟΠΕΚΕΠΕ οι προβλεπόµενες διαδικασίες ελέγχου για την επιλεξιµότητα των δικαιούχων προκειµένου να καταβληθούν τα σχετικά ποσά ενισχύσεων έτος ΟΣ∆Ε 2023 και αφορούν στην πληρωµή 685 εκατ. ευρώ.

της_πιατσας_23

241
0

Αυτό έλεγε η µετά βαΐων και κλάδων ανακοίνωση του Οργανισµού Πληρωµών που δηµοσιεύτηκε την περασµένη Παρασκευή.

  • Αυτό που δεν έλεγε η ανακοίνωση είναι το ποιοι πληρώθηκαν και πότε! ∆εν ανέφεραν πουθενά οι αρµόδιοι των πληρωµών ότι χρήµατα θα έπαιρναν πριν τις γιορτές µόνο όσοι είχαν λογαριασµό στην Τράπεζα Πειραιώς. Οι υπόλοιποι έκαναν Χριστούγεννα όπως όπως! Έσπευσαν να πουν ότι πλήρωσαν και την εξισωτική, πρώτη φορά τόσο νωρίς, αλλά και εκεί τα ίδια…. Πάλι δεν πληρώθηκαν όλοι!
  • Για να µην συζητήσουµε πόσο λιγότερα ήταν τα χρήµατα που µπήκαν. Όπως φάνηκε στο δια ταύτα, οι παραγωγοί έλαβαν κατά 25% λιγότερη βασική ενίσχυση σε σχέση µε τα περασµένα χρόνια, ενώ η πληρωµή του ΟΠΕΚΕΠΕ είναι κατά 110 εκατ. ευρώ λιγότερα από την προγραµµατισµένη.
  • Απογοητευµένοι οι αγρότες, βρίσκουν αφορµή οι κατά τόπους βουλευτές και λένε πολλά! Μιλάνε για φιάσκο και δεν έχουν άδικο! Τα νούµερα, πάντως, που καταθέτει η βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας και συνυπεύθυνη του κοινοβουλευτικού τοµέα αγροτικής ανάπτυξης του ΠΑΣΟΚ-Κινήµατος Αλλαγής, Χριστίνα Σταρακά δείχνουν ξεκάθαρα τα στοιχεία!
  • Για το 2023 για τις άµεσες ενισχύσεις πιστώθηκαν 939  εκατ. ευρώ, δηλαδή 563 εκατ. ευρώ λιγότερα από το 2022. Ποσό άνω των 90 εκατ. ευρώ, που αφορά 75 εκατ. ευρώ από τη βασική,  4,6 εκατ ευρώ από τους Νέους Γεωργούς και 12 εκατ. ευρώ από την αναδιανεµητική δεν έχουν καν πιστωθεί. Αναξιοποίητα µένουν και 425 εκατ. ευρώ από τα οικολογικά σχήµατα και 245 εκατ. ευρώ από τις συνδεδεµένες. Και πόσα ακόµα δεν έχουν φανεί!
  • Από τη Λάρισα, πάντως, ο Αυγενάκης, σχετικά µε τα παράπονα από τους παγετόπληκτους αµυγδαλοπαραγωγούς, είπε απλά ότι «Έχουµε κάνει εξαντλητικό διάλογο και θα συνεχίσουµε να κάνουµε». Λες και το πρόβληµα των παραγωγών είναι ο διάλογος! Ας τον ενηµερώσει κάποιος, πράξεις θέλει ο αγροτικός κόσµος, όχι λόγια!
  • Ο δε υπουργός της πλατείας επιµένει: «ό,τι έχουµε πει το έχουµε τηρήσει. Ό,τι ηµεροµηνία έχουµε πει, την έχουµε τηρήσει στο ακέραιο. Και λίγο νωρίτερα. Είπαµε για πληρωµή 26 εκατ. ευρώ, συµπληρωµατικά για το φυτικό κεφάλαιο, στις 22 ∆εκεµβρίου. Στις 21 ∆εκεµβρίου, δόθηκαν τα χρήµατα». Για το τι πλήρωσαν και για το πόσοι δεν πληρώθηκαν, ούτε κουβέντα. 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία