BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Πασχαλινές πληρωμές

Με αφορµή την πληρωµή της πρώτης δόσης του αγροτικού πετρελαίου στις 2 του µήνα, αν και εδώ και καιρό είχε ανακοινωθεί ότι θα γίνει την 1η του Απρίλη, λες και δεν ήξεραν ότι είναι το Καθολικό Πάσχα και υπάρχει η λεγόµενη τραπεζική αργία, ο υπουργός επανήλθε µε τα επόµενα βήµατα σχετικά µε τις πληρωµές.

960-ths-piatsas

1183
0
  • ∆ιόρθωση της ενιαίας ενίσχυσης του 2023, πληρωµή των συνδεδεµένων ενισχύσεων ύψους 245 εκατ. ευρώ και πληρωµή των οικολογικών σχηµάτων, ύψους 425 εκατ. ευρώ, πριν από το Πάσχα. Ας τον ενηµερώσει κάποιος ότι είµαστε πριν από το Πάσχα και ο αγροτικός κόσµος θα ήθελε κάτι πιο συγκεκριµένο για να µπορέσει να προγραµµατίσει τις δουλειές του!
  • Α, ο υπουργός της πλατείας αναφέρθηκε και σε αυτή τη «ριµάδα» εκκαθάριση των 16.500 δεσµευµένων ΑΦΜ. Τι είπε; Ότι η πληρωµή  θα γίνει «ύστερα από έλεγχο». ∆ηλαδή τόσους µήνες οι αρµόδιοι δεν έχουν ακόµα πιάσει  τον έλεγχο; Τώρα, µε τόσες πληρωµές ενόψει δύσκολο µοιάζει το εγχείρηµα. Τι να πιάσουν και τι να προλάβουν;
  • Αφού δώσανε, αρχές τις εβδοµάδας, 76 εκατ. ευρώ αφενός για αποζηµιώσεις της περσινής χρονιάς και αφετέρου για τις ζηµιές σε φυτικό κεφάλαιο από τις φωτιές του καλοκαιριού, ο Αυγενάκης ανακοινώνει τώρα ότι µέχρι το τέλος του α’ εξαµήνου του 2024, δηλαδή έως τις 30 Ιουνίου προβλέπεται η εξόφληση όλων των οφειλόµενων αποζηµιώσεων του έτους 2023. Να χαρούν δηλαδή οι πληγέντες παραγωγοί που θα πάρουν τα λεφτά που δικαιούνται…..
  • ∆εν έχουν µόνο οι Έλληνες παραγωγοί λεµονιού θέµατα. Και στην Ισπανία φέτος, λόγω µειωµένου εµπορικού ενδιαφέροντος µεγάλος µέρος της παραγωγής µένει ασυγκόµιστη πάνω στα δέντρα. Ειδικά στην επαρχία Αλικάντε, όπου καλλιεργείται το 40% της ισπανικής παραγωγής λεµονιού, το πρόβληµα λένε οφείλεται στην αύξηση των εισαγωγών από τρίτες χώρες, ιδίως από την Τουρκία. Τι ζητάνε; Άµεση ενίσχυση των παραγωγών για ζηµιές λόγω καιρικών αντιξοοτήτων, χρηµατοδότηση (ad hoc) των παραγωγών µε τη µορφή άτοκων δανείων, φορολογικές και ασφαλιστικές διευκολύνσεις, αλλά και de minimis για τους παραγωγούς λεµονιών που πλήττονται από στρεβλώσεις στη διεθνή αγορά λόγω γεωπολιτικών συγκρούσεων σε Ουκρανία, Σουέζ. Και περιµένουν!
  • Περιµένουν και οι γεωτεχνικοί του ∆ηµοσίου τι θα γίνει µε τα δεδουλευµένα τους που χάνουν, καθώς εδώ και πέντε χρόνια, όπως λένε, δουλεύουν Σαββατοκύριακα και εκτός ωραρίου άνευ αποδοχών. Τα µέλη της Πανελλήνιας Οµοσπονδίας Γεωτεχνικών ∆ηµοσιών Υπαλλήλων αποφάσισαν να προχωρήσουν σε αποχή-απεργία διάρκειας 2,5 µηνών, µέχρι τις 30 Ιουνίου, µήπως δικαιωθούν! Πασχαλιάτικα


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία