BACK TO
TOP
της Πιάτσας

Και τα συκόφυλλα του τυρά

Το φέρνουν από δω, το πάνε από κει, να δεις τελικά που θα μας κάνουν (σαν πολίτες αυτής της χώρας) να τους παρακαλάμε να φτιάξουν κυβέρνηση! Κι αυτός ο κυρ Φώτης, καλός άνθρωπός, δε λέω, όμως πολύ τραβάτε με κι ας κλαίω, βρε αδερφέ! Πολύ τραβάτε με κι ας κλαίω!

Είναι καλός ο νέος νόμος

0
0

Όχι τίποτ’ άλλο, αλλά έχει μείνει απλήρωτη και η επιστροφή του ΦΠΑ! Καλή θα μου πείτε η πλάκα, όμως ξέρετε ότι υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν σπείρει γιατί δεν είχαν λεφτά να αγοράσουν το λίπασμα και το σπόρο και περιμένουν ακόμα την επιστροφή του ΦΠΑ για να μπουν να σπείρουν; Και μου το ‘λεγαν κάποιοι φίλοι μου! Αν δεν πάρουμε το ΦΠΑ τώρα, προεκλογικά, μπορεί να μας αφήσουν για τις επόμενες εκλογές, όποτε αυτές γίνουν!  

Συνεχίζουν, όπως με πληροφορούν, το πιεστικό pressing οι γαλατάδες για τις τιμές στο αγελαδινό γάλα και θα χρειασθεί αυξημένη επαγρύπνηση από την πλευρά των παραγωγών αυτό το καλοκαίρι για να μην πάρουν οι τιμές τον κατήφορο! Είχαν βλέπετε και έξοδα αυτές τις μέρες, λόγω της «χρηματοδότησης» των κατά τόπους υποψηφίων!

Τέλος πάντων, αυτά λογίζονται ως «έξοδα παραστάσεως» και δεν είναι εκεί το πρόβλημα! Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι άρχισαν να βρίσκουν πάλι «περισσεύματα» από βορειότερες χώρες και σου λέει, αν βρίσκω με 35 γιατί να πληρώνω 38 λεπτά; Τέτοια τσιφουτιά!

Γιατί κύριε γαλατά μου, πρώτον, δεν είναι το ίδιο γάλα! Γάλα φρέσκο που όταν λέμε φρέσκο να εννοούμε φρέσκοι, δεν «έρχεται» στην Ελλάδα! Δεύτερον, τώρα βρίσκεις κάτι «συμπυκνώματα» και κάνεις τη δουλειά σου! Τον καιρό που δεν υπάρχουν θα ψάχνεις πάλι να βρεις  εγχώριες μονάδες και δεν θα βρίσκεις, γιατί, κάθε μέρα και λιγοστεύουν! Και τρίτον, είναι δυνατόν να γίνεται τέτοια φασαρία για τρία λεπτά; Μήπως δεν πρέπει να γυρίζουμε τόσο εύκολα τη «μπάλα’ πίσω στον παραγωγό; Ειδικά όταν οι τιμές κινούνται στα όρια της βιωσιμότητας;

Θα μου πείτε τώρα δεν βγαίνουμε! Μα πώς να βγείτε; Όταν θελήσατε όλοι σε μια νύχτα να γίνεται προμηθευτές σε ολόκληρη την ηπειρωτική χώρα και κυρίως της Αθήνας που είναι μεν η μεγάλη αγορά, για να της αποσπάσεις όμως μερίδιο, η ιστορία έχει έξοδα! Δεν θέλω να υπεισέλθω σε λεπτομέρειες που δεν είναι ενδεχομένως της αρμοδιότητάς μου, όμως το ένα φέρνει τ’ άλλο και στο τέλος, τη «νύφη» την πληρώνει ο παραγωγός!

Να μην πω όνομα και χωριό, γιατί μπορεί να φθάσω και σε πατριωτάκια, όμως ο λογαριασμός της επέκτασης στην αγορά της Αθήνας γίνεται πριν στηθεί το όλο δίκτυο! Δηλαδή, βγαίνουν τα νούμερα; Μπορεί να φεύγει το φρέσκο γάλα από τη Μακεδονία και να κατεβαίνει στην Αττική χωρίς αυτό να αποβαίνει σε βάρος της ανταγωνιστικότητας μ’ αυτό που συσκευάζεται στο Σχηματάρι; (λέμε τώρα).

Κι αν όχι, είναι δυνατόν να ψάχνουμε να κερδίσουμε τα τρία λεπτά της διαφοράς που προκύπτει από τη «μεταφορά» με «διαφοροποίηση» στην ποιότητα της πρώτης ύλης με αναζήτηση προμηθειών από… βορειότερα; Γιατί, εκεί παραπέμπει η επιμονή κάποιων με εργοστάσια στα Βαλκάνια να διευρυνθεί, ντε και καλά, η περίοδος αναφοράς για το φρέσκο γάλα! Βλέπεις κάποιοι μπερδεύουν τα τυριά με τα γάλατα!

Έτσι, με τους μισούς να καθυστερούν τις πληρωμές των παραγωγών (όνομα και μη χωριό) και τους άλλους να σκαρφίζονται «θεσμικές λύσεις» σε βάρος της εγχώριας παραγωγής, στο τέλος θα πέφτουμε γονατιστοί στα πόδια της Ολλανδέζας, που προς το παρόν σώζει την παρτίδα με τα μετρητά και την πολιτική ποιότητας που εφαρμόζει στο φρέσκο! Βλέπετε η Ολλανδέζα δεν κατέβασε πρόταση για εξαγορά της Ηπειρώτισσας, ενώ κάποιοι άλλοι, που έχουν γλυκαθεί στα σύκα, γλυκοκοιτάζουν και τα συκόφυλλα!
ο μπλοκατζής

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία