BACK TO
TOP
Τρίμματα

Μόνιμα σε ξένο γήπεδο

Κανονικά θα ‘πρεπε να υπάρχει µια πινακίδα που να λέει «Στην Ελλάδα απαγορεύεται η παραγωγή -αν το κάνετε, είναι µε δική σας ευθύνη». Στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραµµής είναι ένας φίλος - αναγνώστης από την ∆υτική Αχαΐα.

panagos_trans

11
0

ΑΚΑ∆ηµος

Αµπελουργοσ στο επάγγελµα. ∆ηλαδή αγρότης. Καλλιεργεί οινοποιήσιµες ποικιλίες που δένουν µε την περιοχή, κάνει τα σταφύλια του κρασί, το βάζει σε φιάλες 1,5 λίτρου ή 5κιλα 4pack. Αν χρειαστεί κάνει και φασόν φιάλες των 750 µε το όνοµα του πελάτη. ∆ιαθέτει την παραγωγή του σε εστιατόρια και ταβέρνες της περιοχής. Μόνο που τώρα έκλεισαν, λόγω του κορωνοϊού. Είναι στους πληττόµενους; Ωστόσο ο ΚΑ∆ του λέει αγρότης - αµπελοκαλλιεργητής.

Εδά µανίζω

µετα απο λιγο στο τηλέφωνο είναι ο Σήφης. Κτηνοτρόφος από τον Αποκόρωνα των Χανίων. Κρητικός µέχρι το µεδούλι. Κτηνοτρόφος από γεννησιµιού του. Περήφανος, δεν θέλει τα ζώα του να κακοπερνούν. Η τροφή έφτασε 38-39 λεπτά, µου λέει. Εδώ στην Κρήτη µας έρχεται ακριβά. Τα αρνιά «έφυγαν» νωρίς ζωντανά. Με δύο ευρώ το κιλό! Ποιος ξέρει ο χασάπης πού τα πήγε και τι τα έκανε! Να ‘ρθουν να ρωτήσουν να µάθουν. Φοβάµαι ότι και την ενίσχυση θα µας τη φάει ο χασάπης! Σ’ αυτόν φαίνονται στα χαρτιά τα σφάγια.

Ετσά πορίζω

Στην περιοχη έχουµε 7-8 καλά τυροκοµεία. Μας ειδοποίησαν ότι έχουν καλυφθεί από γάλα. Τελευταία, η ζήτηση για τα τυριά τους, λένε δεν πάει καλά! Ποιος ξέρει; Τι θα το κάµω εγώ το γάλα;

Lacaune & Assaf

Αυτο ειναι κύριε Βορίδη η αγροτική παραγωγή, αυτά είναι τα καµάρια της ελληνικής κτηνοτροφίας; Ποια Lacaune και ποια Assaf; Όµως, µε τον Γίτσα και τον Πεβερέτο όλη µέρα, µέσα στα πόδια σου, τι περιµένεις; Πώς να κάνεις πολιτική; Πώς να φθάσει σε σένα ο απόηχος του Αποκόρωνα;

Άλλη πίστα

µα θα µου πεισ εκεί είναι τα λεφτά! Πώς θα σταθούµε ισάξια στον διεθνή ανταγωνισµό; Μπαίνω στον πειρασµό να απαντήσω: Είναι αυτό ισότιµος ανταγωνισµός; Είναι δουλειά, να παίζουµε µόνιµα σε ξένο γήπεδό, µε τα... παπούτσια τους και µε τον διαιτητή να παίζει 80-20 υπέρ τους; Τι ανταγωνισµός είναι αυτός και ποιον ωφελεί; Όταν βλέπεις ότι δεν σε παίρνει αλλάζεις γήπεδο!

Φτωχός Αιγύπτιος

Οι µερεσ του κορωνοϊού αποδεικνύονται άκρως διδακτικές. Μας λένε ότι αυτό που γινόταν µε την άκρατη παγκοσµιοποίηση ήταν τρέλα και δεν εξυπηρετεί κανέναν, παρά µόνο εκείνους που έχουν τον τρόπο να απλώνουν τα πλοκάµια τους σε όλο το κόσµο! Ποιον ωφελεί τελικά, οι πατάτες της Αιγύπτου να φεύγουν πάµφθηνα από την Αίγυπτο, δηλαδή χωρίς να αµείβεται ούτε ο Αιγύπτιος παραγωγός, και να πωλούνται στην Ελλάδα όσο και οι ελληνικές, δηλαδή να µην τις πληρώνει φθηνά ούτε ο ντόπιος καταναλωτής;

Σε 10 χρόνια

Τα πραγµατα είναι τελικά πολύ πιο απλά απ’ ό,τι µας τα µαθαίνουν. Αν είναι δίκαιο, ένας µεταπράτης να βγάζει σε µια µέρα, ότι βγάζει ένας αγρότης σε 10 χρόνια, συνεχίστε το!

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία