Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Έχουσιν γνώσιν οι φύλακες

Η κρίση γεννά ευκαιρίες, ωστόσο οι ευκαιρίες ακολουθούν τους έχοντες τη δυνατότητα να τις διεκδικήσουν.

panagos_trans

236
0

Το λέω αυτό, γιατί πολλοί πιστεύουν ότι µέσα στη γενική... ασάφεια θα µπορέσουν να επωφεληθούν των ευκαιριών χωρίς τα προαπαιτούµενα.

Προσδοκίες

Να πουµε επ’ αυτού δύο πράγµατα, γιατί τα νούµερα που ακούγονται κάθε µέρα είναι πολλά και οι προσδοκίες που καλλιεργούνται µεγάλες. Οι δυνατότητες «διευκολύνσεων» που προσφέρονται αυτές τις µέρες είναι τριών ειδών: Οι ειδικές ενισχύσεις (όσων επλήγησαν), οι αναστολές καταβολής ληξιπρόθεσµων υποχρεώσεων (εφορία, ταµεία κ.α.) και οι δανειοδοτήσεις µε ευνοϊκούς όρους.

Χορτοπληξία

Το πρωτο έχει να κάνει µε εκείνους που πραγµατικά έχουν πληγεί, δηλαδή έχουν χάσει χρήµατα από τη δουλειά τους, λόγω της µεγάλης αναστάτωσης που επέφερε στην αγορά η πανδηµία. Εδώ απαιτείται τεκµηρίωση. Το προβλέπουν οι κοινοτικοί κανονισµοί, το λέει κάθε τόσο και ο Βορίδης. Όπου υπάρχει άνθρωπος, γίνονται και λάθη, ωστόσο το πλαίσιο είναι ξεκάθαρο και καλό είναι όλες οι πλευρές να δείχνουν τον δέοντα σεβασµό επ’ αυτού.

Της αναστολής

Το δευτερο, µε δεδοµένο ότι είναι πολύ δύσκολο να εξειδικευθεί, µπορεί να χωρέσει σε κάποιες περιπτώσεις περισσότερους από εκείνους που πραγµατικά έχουν αδυναµία να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους. Ωστόσο, πρόκειται για αναστολή. ∆ηλαδή σου δίνεται η ευκαιρία να πας τις υποχρεώσεις σου λίγο παρακάτω. Πάντως θα είναι εκεί και θα σε περιµένουν. Επί της ουσίας δεν κερδίζεις πολλά πράγµατα και κανείς τελικά δεν πλούτισε από τις αναστολές!

Ίσα µε το µπόι σου

το τριτο είναι τα δάνεια. Εδώ τα εκατοµµύρια πάνε κι έρχονται, θα πρέπει ωστόσο να γίνει κατανοητό ότι όλα περνούν τελικά από τις τράπεζες και όλα γίνονται βάσει των αντικειµενικών δυνατοτήτων. ∆εν µπορείς δηλαδή µε 100 στρέµµατα σιτάρι και µε τζίρο στην καλύτερη περίπτωση 15.000 ευρώ το χρόνο, να διεκδικείς 100 και 200 χιλιάδες ευρώ δάνειο και µάλιστα εγγυηµένο κατά 80% από το Ταµείο Εγγυήσεων Αγροτικής Ανάπτυξης!

Maximum

Οι υπουργοι είναι υποχρεωµένοι να τα πουν και οι εφηµερίδες να τα γράψουν γιατί αυτό είναι το όριο, αυτό είναι το πλαίσιο. ∆εν χωράνε ωστόσο όλοι και σίγουρα δεν δύνανται να διεκδικήσουν όλοι αυτό που αναφέρεται ως ανώτατο όριο! Για εκείνους που το κάνουν ξέροντας ότι δεν µπορούν δεν φταίνε ούτε οι υπουργοί, ούτε οι εφηµερίδες!

Έχουσιν γνώσιν

µαθαινω ότι, αφού το πήρε το µυξοµάντηλο η γνωστή «συντεχνία» του ΟΣ∆Ε, τελευταία επιδίδεται σε ιδιότυπες διαπραγµατεύσεις, να πουλήσει, λέει, ένα πολύ µεγάλο και σίγουρα πλειοψηφικό ποσοστό του σχήµατος µε το οποίο κατά βάση δραστηριοποιείται, σε µεγάλη συστηµική τράπεζα! Εκτιµώ ότι όσο κι αν υπάρχουν κάποιοι που θα ήθελαν πολύ να το διευκολύνουν, όπως και τόσα άλλα, έχουσιν και παραέχουσιν γνώσιν οι φύλακες, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία