BACK TO
TOP
Τρίμματα

Έμαθε ο κόσμος να μαγειρεύει

Το λέγαµε ότι η πανδηµία αλλάζει δραστικά τα της αγροτικής οικονοµίας, κανείς ωστόσο δεν περίµενε πως τόσο γρήγορα και τόσο δραστικά θα αλλάξει το καταναλωτικό πρότυπο, θα διαφοροποιηθεί η ζήτηση, θα επιταχυνθεί η διαδικασία των αλλαγών στον τοµέα της αγροτικής παραγωγής.

panagos_trans

2
1

Όταν µαγειρεύεις

Θα µπορούσα να πω ότι σ’ αυτή τη φάση, όλα ξεκίνησαν από το «µένουµε σπίτι». Οι 40 µέρες του εγκλεισµού, έκαναν τους ανθρώπους να αναθεωρούν πράγµατα, των οποίων η αναθεώρηση θα απαιτούσε χρόνια. Πρώτα απ’ όλα, έµαθαν οι νοικοκυρές ή µάλλον έµαθε ο κόσµος να µαγειρεύει!

 

Πας και λαϊκή

Μαθαίνοντας να µαγειρεύει, έµαθε να ζητάει για την κουζίνα του το καλύτερο! Να µην αρκείται στα λαχανικά, τα όσπρια, τα γαλακτοκοµικά και τα φρούτα δεύτερης ποιότητας! Η ζήτηση στα σούπερ µάρκετ, στις λαϊκές και τα µανάβικα µεγάλωσε, όπως µεγάλωσαν ταυτόχρονα και οι απαιτήσεις των καταναλωτών.

 

Όχι στο Χόλιγουντ

Το θέµα για τους παραγωγούς είναι ποιοι µπορούν να ανταποκριθούν µε επάρκεια σ’ αυτή τη νέα ζήτηση. Σήµερα, αλλά και αύριο. Οι νέες διατροφικές προτιµήσεις ήρθαν για να µείνουν. Το θέµα άλλη µια φορά είναι, ποιος τις αντιλαµβάνεται έγκαιρα και µε επάρκεια και ποιος είναι σε θέση να αναπροσαρµόσει τις παραγωγικές του τεχνικές στα νέα ζητούµενα. Εδώ, όχι στο Χόλιγουντ! 

 

Πες τα Νικήτα

Παράδειγµα, ποιος περίµενε ότι µέσα σε δύο µήνες θα αδειάσουν στην κυριολεξία οι αποθήκες της βιοµηχανίας ζυµαρικών,  αυτό θα άλλαζε άρδην τα δεδοµένα στο σκληρό σιτάρι και σήµερα ο Πρίντζος θα ξεκινούσε τις παραλαβές στον θεσσαλικό κάµπο µε 25 λεπτά το κιλό. Το βοηθάει βεβαίως η Φότζια που παραµένει σταθερά, εδώ και 4 εβδοµάδες, πάνω από τα 300 ευρώ τον τόνο.   

 

Για την καρδάρα

Κάλα είναι πάντως τα νέα και για το αιγοπρόβειο γάλα. Η εικόνα δείχνει ότι η ζήτηση για τη φέτα και τα ποιοτικά τυροκοµικά µεγαλώνει, εδώ και διεθνώς και οι σωστοί τυροκόµοι που φαίνεται να έχουν κάνει αυτό τον καιρό επενδύσεις, έχουν ανάγκη από πρώτη ύλη για να καλύψουν τη δυναµικότητα των µονάδων τους.

 

Γαλατάδων όρκοι

Η ενηµέρωση  θέλει τον ΟΜΗΡΟ να έχει πάρει σβάρνα τα Ποµακοχώρια, τον ΟΛΥΜΠΟ να έχει φθάσει στην Αιτωλοακαρνανία, την ΗΠΕΙΡΟ να πλασάρεται στα τσελιγκάτα της Θεσσαλίας και την ΑΜΦΙΓΑΛ να έχει φθάσει στα νότια της Πελοποννήσου. Μ’ αυτόν τον ανταγωνισµό τα 95 λεπτά για το πρόβειο στη νέα γαλακτοκοµική περίοδο είναι δεδοµένα, µε λίγη σοβαρότητα των παραγωγών πιάνεται και το ευρώ!

 

Συναγωνισµός

Mέρες έχω να ασχοληθώ µε το γνωστό παρεάκι του
ΟΣ∆Ε κι αυτό γιατί αρχίζω να τους λυπάµαι! ∆εν ξέρω αν είναι σύµπτωση αλλά από τότε που έφυγε ο
ΣΥΡΙΖΑ, χάνουν το ένα κόλπο µετά το άλλο! Η τελευταία που τους έχει αποµείνει είναι η δουλειά του τεχνικού συµβούλου για την οποία βγαίνει στον αέρα  καινούργιος διαγωνισµός!

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

22-06-2020 08:39Γιώργος

Γιατί, πριν τον κορονοιο νηστικοί μέναμε;

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία