BACK TO
TOP
Τρίμματα

Φάτε μάτια ψάρια και κοιλιά περίδρομο

∆εν θέλω να γίνοµαι κακός αλλά ο τρόπος µε τον οποίο κινείται, πέντε µήνες τώρα, η υπόθεση των ειδικών ενισχύσεων των αγροτών και η εν γένει αντιµετώπισή τους λόγω της πανδηµίας, είναι κατ’ ελάχιστον τρικυµιώδης. ∆εν µένει καµιά αµφιβολία ότι η κυβέρνηση δεν ήθελε εξ αρχής να βάλει σ’ αυτή την υπόθεση τους αγρότες και επέλεξε πολύ συνειδητά, λειτουργώντας αποσπασµατικά… να στείλει τη µπάλα στην κερκίδα!

panagos021

31
1

Ο υπουργός, Μάκης Βορίδης, έδωσε εξετάσεις και πέρασε µε άριστα στον τρόπο µε το οποίο διαχειρίσθηκε το συγκεκριµένο θέµα, από τη στιγµή που ο στόχος ήταν να δώσει όσο το δυνατόν λιγότερα σε ελάχιστους και µάλιστα, χωρίς να ανοίξει την όρεξη στους πολλούς! Έχω µιλήσει παλιότερα για την τακτική του ποδοσφαιριστή Τάκη Νικολούδη που βασάνιζε τη µπάλα στο σηµαιάκι του κόρνερ, έτσι ώστε να κερδίσει χρόνο, φοβάµαι όµως ότι τον αδικώ µιας και το παιχνίδι του Μάκη Βορίδη, τουλάχιστον στο συγκεκριµένο θέµα, κρίνεται απολύτως καταστροφικό!

Τζαρτζαρίσµατα

Υπάρχει άνθρωπος να πιστεύει ότι από τη στιγµή που η εστίαση έκλεισε, ο τουρισµός έπεσε και η εν γένει καταναλωτική ζήτηση µειώθηκε, δεν έχει πληγεί αντίστοιχα κατά το µεγαλύτερό του µέρος ο τοµέας της αγροτικής παραγωγής; Ο Έλληνας υπουργός, έλαβε εγκαίρως µέριµνα µόνο για τους ανθοκόµους (300 άνθρωποι), είδε µε καλό µάτι τους αλιείς και τους ιχθυοκαλλιεργητές, αντιµετώπισε επιλεκτικά τους αµπελουργούς και τους οινοποιούς, ταλαιπώρησε πολύ καιρό τους παραγωγούς των λαϊκών αγορών, τζαρτζάρισε µε το παραπάνω τους καλλιεργητές σπαραγγιών και κρατάει µήνες στη… συντήρηση τους αιγοπροβατοτρόφους! 

Ούτε τα 4 ευρώ

Αυτές είναι οι βασικές κατηγορίες για τις οποίες είτε τα πράγµατα έχουν προχωρήσει, όπως στους ανθοκόµους και τους ψαράδες, είτε αναµένεται να βρουν το δρόµο τους, πολύ σχολαστικά, το επόµενο διάστηµα. Να πούµε άλλη µια φορά ότι τα 4 ευρώ ανά µονάδα ζώου για τους αιγοπροβατοτρόφους και µάλιστα µετά από πολλά φίλτρα, είναι στάχτη στα µάτια. Τέτοια καθυστέρηση ωστόσο, συνιστά πολύ µεγάλο ξεκάρφωµα! 

Προσεχώς πατάτες

Να πούμε ότι περιµένουν ακόµα στην ουρά, έχοντας λάβει απλά ένα νεύµα ότι κάτι θα µπορούσε να γίνει, καλλιεργητές κηπευτικών (ντοµάτες, αγγούρια, πιπεριές, µελιτζάνες κα), πατατοκαλλιεργητές, παραγωγοί σε καρπούζια και φράουλες, βουβαλοτρόφοι και εκτροφείς σπάνιων φυλών. Εδώ βρισκόµαστε ακόµα στα λόγια!

Μάκης ο αλάδωτος

Αποφεύγεται συστηµατικά οποιαδήποτε αναφορά, σε ελαιοπαραγωγούς (επιτραπέζια ελιά και ελαιόλαδο) και φυσικά στους βαµβακοκαλλιεργητές, καθώς ο κόσµος είναι πολύς και το παιχνίδι ανοίγει. Είπαµε, στο σηµαιάκι του κόρνερ! Κάποια στιγµή, κάτι πήγε να αναφερθεί για τους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς. Εδώ η ζηµιά που έχουν υποστεί από την κατάρρευση των τιµών φαίνεται και µε κλειστά µάτια. Ωστόσο, η συζήτηση σταµάτησε νωρίς. Για το ελαιόλαδο, ούτε λόγος. Για το βαµβάκι θα το δει από Οκτώβριο; Γιατί η διεθνής τιµή από τα 80 σεντς έπεσε στα 50 και τώρα βολοδέρνει στα 60 µε 65!

Μάτια ψάρια

Πέραν όμως της ειδικής ενίσχυσης, όσο δεν αναφέρονται µε σαφήνεια και ονοµαστικά (τουλάχιστον κατά προϊόν) οι πληγέντες, τίθενται πολλά θέµατα. ∆υσκολεύει η συµµετοχή στα δάνεια µε εγγύηση του δηµοσίου, χάνεται η µείωση της προκαταβολής φόρου, κόβεται η «γέφυρα» για επιδότηση επιτοκίου στα στεγαστικά δάνεια, δεν υπάρχει βοήθεια στις ασφαλιστικές εισφορές! Όσο για το λεγόµενο 7χίλιαρο, θα µπορούσε να αναδειχθεί το καλύτερο επικοινωνιακό τρικ! Φάτε µάτια ψάρια και κοιλιά περίδροµο!

Σχόλια (1)
Προσθήκη σχολίου

26-08-2020 14:04ΔΗΜΗΤΡΑ

ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΕΝΑΣ ΑΓΡΟΤΗΣ ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΤΟ ΕΞΗΣ ΚΟΡΥΦΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΤΡΟΥΓΚΑΛΟ:ΤΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ Ο ΜΠΟΥΚΛΑΚΙΑΣ;ΑΝ ΤΟΝ ΒΑΛΕΙΣ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΤΑ ΚΟΡΔΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΝΑ ΤΑ ΔΕΣΕΙ!!!ΤΟ ΙΔΙΟ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΒΟΡΙΔΗ.ΔΗΛΑΔΗ ΠΑΡΑΦΡΑΖΟΝΤΑΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΥΣΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΑ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΑ ΞΕΡΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΙΑΣΤΑΣΗ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΣΩΣΤΑ ;ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΤΩΝ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΩΝ ΔΕΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΥΣ ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΥΣ.ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΣΕ 2-3 ΧΡΌΝΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΒΕΛΑΖΕΙ ΠΡΟΒΑΤΟ ΣΤΗ ΥΠΑΙΘΡΟ.ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΤΑ 4 ΕΥΡΩ ΣΑΝ ΜΑΝΝΑ ΕΞ ΟΥΡΑΝΟΥ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία