BACK TO
TOP
Τρίμματα

Η σιωπή των αμνών στη Βάθη

Το τελευταίο διάστηµα εκ µέρους των ιθυνόντων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης (υπουργός, ΠΟΓΕ∆Υ, ΠΕΚ∆Υ κ.α.) έχουν γίνει περισσότερες ανακοινώσεις, παρεµβάσεις και τοποθετήσεις για τα ζώα συντροφιάς παρά για τα παραγωγικά ζώα. Είναι κι αυτό ένα δείγµα του ενδιαφέροντός τους για τον τοµέα της αγροτικής παραγωγής.

panagos01

7
0

Ευαίσθητες χορδές 

ΘΕΛΕΤΕ γιατί οι ζωόφιλοι και τα σωµατεία τους έχουν πληθύνει, θέλετε γιατί οι αστοί ψηφοφόροι είναι πολλοί, θέλετε γιατί ο υπουργός εκλέγεται στο Υπόλοιπο Αττικής (µε το παλιό εκλογολόγιο), το µελάνι που χύθηκε τελευταία γύρω από τις θεσµικές παρεµβάσεις για τα ζώα συντροφιάς, ξεπέρασε και την προενταξιακή διαδικασία για την είσοδο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Οικονοµική Κοινότητα.  

 
 

Σιωπή των αµνών 

ΑΝΤΙΘΕΤΑ, ο υπουργός και οι ευαίσθητες κατά τα λοιπά οργανώσεις του υπουργείου, ακόµα και µετά τις επίσηµες ανακοινώσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ και την παραποµπή του θέµατος στον εισαγγελέα, έκριναν σκόπιµο να µην αναφέρουν λέξη για τη µεγάλη απάτη που γίνεται σε βάρος των πραγµατικών κτηνοτρόφων µε τις κατανοµές των βοσκοτόπων και την αντίστοιχη διανοµή δικαιωµάτων από το Εθνικό Απόθεµα.  

 
 

Κάποιοι επίορκοι 

ΚΙ ΑΣ ΞΕΡΟΥΝ πολύ καλά ότι ο τρόπος µε τον οποίο µοιράζονται τα δηµόσια βοσκοτόπια συνιστά µια πρώτης τάξεως καταστρατήγηση των κοινοτικών και εθνικών κανονισµών, µια ξεκάθαρη µεταφορά πόρων από τους πραγµατικούς αγρότες σε επίορκους γραφειοκράτες και απατεώνες των πόλεων, µια σοβαρή υπονόµευση της υγιούς επιχειρηµατικότητας στον πρωτογενή.Μια επιβεβαίωση της ανοχής του πολιτικού συστήµατος στα φαινόµενα κατασπατάλησης δηµόσιων πόρων, ειδικά όταν αυτό διευκολύνει την ανάπτυξη δικτύων προσέλκυσης εκλογικής πελατείας.  

 
 

Με µέθοδο των τριών 

ΝΑ ΠΟΥΜΕ βέβαια ότι η µεγάλη απάτη των βοσκοτόπων δεν ήρθε ξαφνικά και από το πουθενά. Είναι αποτέλεσµα µεθοδεύσεων που έγιναν σε ανύποπτο χρόνο, είτε µε δεδοµένη την πολιτική βούληση στις κρίσιµες περιόδους είτε επειδή το πολιτικό δυναµικό δεν είναι πάντα σε θέση να ελέγχει την εξέλιξη των πραγµάτων και να παρακολουθεί σε βάθος τις κινήσεις της διοίκησης και ιδίως του παρακράτους.  

 
 

Μόνιµα αδιάβαστος 

ΤΑ ΛΕΩ ΟΛΑ ΑΥΤΑ, γιατί, πέραν των όσων παράδοξων έχουν συµβεί τα τελευταία χρόνια, η χώρα βρίσκεται µπροστά σε µια ακόµη ενδιαφέρουσα µεταρρύθµιση της ΚΑΠ. Και ενώ ο υπουργός και οι συν αυτώ, εµφανίζονται πολυγραφότατοι και λαλίστατοι στα θέµατα που έχουν σχέση µε τα ζώα συντροφιάς δεν έχουν παρουσιάσει, τουλάχιστον δηµοσίως, ούτε ένα κείµενο, που να αναφέρεται µε συγκροτηµένο τρόπο στις προσεγγίσεις της ελληνικής πλευράς -αντίθετα µε ότι συµβαίνει στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες- πάνω στα κρίσιµα θέµατα που συζητούνται σε Βρυξέλλες και Στρασβούργο. 

 
 

Εκεί στα σκοτεινά 

ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ότι εκτός από κεφαλαιώδη λάθη πολιτικής, εκτός από σοβαρές παραλήψεις στο χειρισµό, πολλά απ’ αυτά που στο τέλος θα κληθεί να εφαρµόσει η χώρα θα γίνουν την τελευταία στιγµή στο σκοτάδι, µε ότι αυτό σηµαίνει για τους αγρότες που δεν θα γνωρίζουν και για τους απατεώνες των σκοτεινών διαδρόµων που θα µπορούν!  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία