BACK TO
TOP
Τρίμματα

Η ΚΑΠ χρειάζεται δρόμο

Για να φθάσει να γίνει κάποιος υπουργός, σηµαίνει ότι έχει περάσει από πολλές συµπληγάδες, οπότε δεν περιµένει από τον έναν και τον άλλο να δει τι πρέπει να κάνει.

panagos01

10
0
Η εµπειρία µάλιστα δείχνει ότι η πληθώρα συναντήσεων και οι πολλές γνώµες συχνά αποµακρύνουν τους ηγέτες από τα µεγάλα και κρίσιµα ζητήµατα και τους εξαντλούν στη διαχείριση της φθοροποιού καθηµερινότητας.

Από εποχής Σηµίτη

Στον αγροτικό τοµέα εν προκειµένω, είναι πολλά τα χρόνια που το… καράβι ακολουθεί τα κύµατα χωρίς τιµόνι και χωρίς προσανατολισµό. Αν έπρεπε να θυµηθώ από πότε, θα ’λεγα από εποχής Σηµίτη, όταν ήταν στη θέση του υπουργού Γεωργίας.

Έκτοτε ο χώρος κινείται ασθµαίνοντας πίσω από τα γεγονότα. Κι αν βιάζονται κάποιοι να πουν ότι τώρα υπάρχει η ΚΑΠ, η απάντηση είναι, πρώτον, µόνο η ΚΑΠ δεν φτάνει και δεύτερον, η ΚΑΠ για να έχει αξία πρέπει να την καταλαβαίνεις καλά. Και ερωτώ, στην περίπτωσή µας ποιος την ξέρει καλά; Ο Μπαγινέτας;

 

  Lamborghini

Επιµένω ωστόσο ότι δεν είναι µόνο η ΚΑΠ, ως πλαίσιο ενισχύσεων από την πλευρά της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η ΚΑΠ είναι ένα εργαλείο. Το πως εµείς θα το χειριστούµε, είναι δική µας δουλειά! Είναι σαν να έχεις µια Lamborghini και δεν ξέρεις να την οδηγείς. Σ’ αυτά τα κυβικά µάλιστα, ο κίνδυνος είναι πολύ µεγαλύτερος. Ως εκ τούτου, η ΚΑΠ για να αποδώσει , εκτός από τεχνογνωσία, χρειάζεται δρόµο, χρειάζεται γήπεδο! Σε ποιο «γήπεδο» µπορεί να γίνει παιχνίδι µε τη νέα ΚΑΠ;

 

  Παρακράτος 

Σ’ αυτό µε τα «πειραγµένα» βοσκοτόπια; Εκεί που η Ευρωπαϊκή Ένωση, µετά κόπων και βασάνων µας έδωσε τη δυνατότητα να ενεργοποιήσουµε δικαιώµατα ενιαίας ενίσχυσης σε 9,6 εκατοµµύρια στρέµµατα κι εµείς καλέσαµε τους «εξωσχολικούς» να παριστάνουν τους κτηνοτρόφους και να εισπράττουν κατοσταριές τα χιλιάρικα; Κι αυτό την ώρα που χιλιάδες νέα παιδιά και σοβαροί επαγγελµατίες της κτηνοτροφίας, δυσκολεύονται να βρουν βοσκότοπο, όχι για να εισπράξουν δικαιώµατα αλλά για να κάνουν τη δουλειά τους; 

 

  Μεγάλο ατσαλιό

Να το πω λίγο πιο απλά; Την πρώτη φορά, µε την εκτατικοποίηση ουσιαστικά των δικαιωµάτων, η ανάγκη των γελαδάρηδων να δείξουν κι αυτοί βοσκότοπο, πήρε χώρο από τους παραδοσιακούς αιγοπροβατοτρόφους και τον έδωσε µέσω της τεχνικής λύσης σε κτηνοτρόφους που τον είχαν ανάγκη. Τα καλά της λεγόµενης τεχνικής λύσης. Τώρα, που βρέθηκε τρόπο να µπουν τα πράγµατα στη θέση τους, το προηγούµενο ανακάτεµα (ατσαλιό το λένε στο χωριό µου) µένει όπως ήταν και την καινούργια δυνατότητα την κάνουµε χάρισµα στους απατεώνες!!!
Σπήλιο τ’ ακούς;

 

  Παπαδοµελάδες

Τα λέω αυτά, γιατί, µαθαίνω τελευταία, οι Παπαδοµελάδες ζητούν και µάλιστα εγγράφως να σταµατήσουν οι έλεγχοι για τα καινούργια βοσκοτόπια που επιδοτήθηκαν (την τελευταία τριετία – τέτοια διακοµµατική συµφωνία) από το Εθνικό Απόθεµα, ενώ στους ανακριτές που έχουν αναλάβει δράση αρνούνται την παροχή στοιχείων µε τη δικαιολογία ότι πρόκειται για… προσωπικά δεδοµένα!

Να θυµίσω ότι πρόκειται για τα ίδια προσωπικά δεδοµένα για τα οποία, εδώ και κάποια χρόνια, κάποιος άλλος που δηλώνει αναντικατάστατος, τα είχε βγάλει στο παζάρι και τα διέθετε µε το αζηµίωτο σε εταιρείες και συντελεστές του χώρου. Μη λέµε ονόµατα µη θίγουµε υπολήψεις!      

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία