BACK TO
TOP
Τρίμματα

Πλιάτσικο στις δημόσιες χορτολιβαδικές

Με µια διάθεση απλούστευσης των πραγµάτων, θα µπορούσα να πω ότι οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στην Ελλάδα, όχι µόνο δεν υποστηρίζονται στην ανάπτυξη της δραστηριότητάς τους, αντίθετα, σε κάποιες περιπτώσεις, φαίνεται ότι διώκονται κιόλας.

panagos01

Γιάννης Πανάγος

90
2

  Βρήκαν φλέβα

Αναφεροµαι στο καθαρό πλιάτσικο που γίνεται αυτό τον καιρό σε δηµόσιες χορτολιβαδικές εκτάσεις, οι οποίες από παραγωγικά βοσκοτόπια µετατρέπονται ξαφνικά και χωρίς πολλές διατυπώσεις σε ανανεώσιµες πηγές ενέργειας.

 

  Ψευτοεπενδυτές

κανεισ δεν λεει ότι δεν θα πρέπει να βρεθεί λύση και για τις λεγόµενες ΑΠΕ. Κανείς δεν υποστηρίζει να µείνει η χώρα στο κάρβουνο. Είναι άλλο η µετάβαση στις ανανεώσιµες πηγές ενέργειας και είναι άλλο αυτή η χωρίς προηγούµενο καταστρατήγηση κάθε έννοιας µέτρου και νοµιµότητας.

 

  ∆ασοφύλακες

διαπιστωνω το τελευταίο διάστηµα ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα όργιο καταπατήσεων δηµόσιων ή και ιδιωτικών ακόµα εκτάσεων και ο «καταλύτης» στις περισσότερες των περιπτώσεων είναι τα δασαρχεία. Για να µην πω οι δασάρχες. ∆εν ξέρω αν οι δύο έννοιες ταυτίζονται... πάντα.

 

  Τα µαύρα τζιπ

θυµαµαι µια ζωή τους δασάρχες να κυνηγάνε τους κτηνοτρόφους γιατί η κατσίκα έφαγε δυο κουκουνάρια και ένα βελανίδι. Θυµάµαι µια ζωή τα δασαρχεία να θέλουν όλες τις εκτάσεις δασικές και κατά συνέπεια δηµόσιες. Και τώρα, τελείως ξαφνικά και χωρίς πολλές διατυπώσεις, καταφθάνουν στις βουνοπλαγιές κάτι µαύρα τζιπ µε κάτι τύπους, φορτωµένους βεβαιώσεις, ότι έχουν πάρει άδεια από τα δασαρχεία να «χτίσουν» φωτοβολταϊκά, όπου τους καπνίσει.

 

  Κλεφτοκοτάδες

∆υσκολευοµαι να καταλάβω αν φταίνε τα µνηµόνια, αν φταίει η φτώχεια µας, αν φταίνε τα χρέη µας ως χώρα ή αν φταίει που ποτέ κανείς δεν αποφάσισε να µπει τάξη σ’ αυτόν τον τόπο. Που µπορεί το κάθε αρπακτικό να εγκαθίσταται όπου θέλει, να χτίζει ό,τι του κάνει κέφι και να µη δίνει λογαριασµό σε κανέναν.

 

  Σχεδιασµός κύριοι

Αυτο που λειπει, όπως και για τα περισσότερα σ’ αυτή τη χώρα, είναι ο σχεδιασµός. Μια τεκµηρίωση για το τι είναι δάσος και τι είναι φρύγανα, τι είναι ιδιωτικό και τι είναι δηµόσιο, τι είναι για να βόσκουν οι κατσίκες και τι κάνει για φωτοβολταϊκά. Βέβαια, αν υπήρχε αυτό το σχέδιο, θα ήταν για όλους. Κι αυτό είναι που ανησυχεί τους εκάστοτε κρατούντες. Εκείνους που κάνουν παιχνίδι! 

 

  Σύντεκνοι µαζί σας

µου εκανε κατάπληξη, οφείλω να πω, η απόφαση των Κρητικών αγροτών να οργανώσουν Επιτροπή Αγώνα κατά των δασικών χαρτών. ∆ιακρίνω µέρα µε τη µέρα ότι εκτός από τα γνωστά θέµατα αµφισβητήσεων δηµόσιων και ιδιωτικών εκτάσεων και τις δυνατότητες ενεργοποίησης ή µη δικαιωµάτων ενιαίας ενίσχυσης, εκείνο που κινητοποιεί κάποιους, είναι η ξαφνική έλευση των ανθρώπων µε τα µαύρα τεθωρακισµένα τζιπ. Εδώ αλλάζουν τα γράµµατα. Σύντεκνοι, είµαι µαζί σας. 

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

23-03-2021 00:41Κωνσταντινος Γ.

Η χρήση παραγωγικης γης για φ/β εξναι έγκλημα. Μετά το τσιμεντωμα, δεν υπάρχει επιστροφή για την έκταση.

Απάντηση

19-03-2021 22:37Nik

Μέχρι και τα ...μαλλιά σου θα δώσεις για το δίκιο μας. Ανόητε

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία