Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρίμματα

Κοπτοραπτική

Το γεγονός ότι το πρόγραµµα των αγροτικών συµβούλων (Μέτρο 2.1) µε αρχικό προϋπολογισµό 120 εκατ. ευρώ (λέγεται πως σήµερα υπάρχουν διαθέσιµα 80 εκατ. ευρώ) έχει µείνει στα συρτάρια των διαχειριστικών αρχών και βέβαια των υπουργών σχεδόν µια πενταετία δεν είναι καθόλου τυχαίο. Έχει να κάνει µε τη στρέβλωση που έχει υπάρξει στο συγκεκριµένο χώρο, επί της ουσίας µε την παρουσία ενός φορέα, ο οποίος, ως γνωστόν, συνδέεται µε το ΟΣ∆Ε και επίσης ως γνωστόν, έχει απλώσει τα πλοκάµια του παντού.

panagos01

324
0

Με το ίδιο πατρόν

Όπως έκανε τις τελευταίες δύο προγραµµατικές περιόδους µε τα προγράµµατα των Ελαιοκοµικών Φορέων (ΟΕΦ), στα οποία έχει «καβαντζώσει» µε το δίκτυό του περισσότερο από τον µισό προϋπολογισµό των εν λόγω προγραµµάτων, έτσι πιέζει, εδώ και µια 5ετία, να φέρει το θεσµικό πλαίσιο των αγροτικών συµβούλων στα µέτρα του, ώστε να εξασφαλίσει και στο συγκεκριµένο µέτρο τη µερίδα του λέοντος.

 

  Χρήµα εξ αποστάσεως

Όποιος έχει µάτια βλέπει. Άλλωστε, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς ότι η δουλειά του αγροτικού συµβούλου είναι µια δύσκολη δουλειά που απαιτεί βαθιά γνώση, µεγάλη εµπειρία, παρατηρητικότητα και κυρίως συνεχή παρουσία στον αγρό και στο στάβλο, προκειµένου να είναι αποτελεσµατική και χρήσιµη. Έτσι, σε όλες τις χώρες του κόσµου, αυτή τη δουλειά, σε κάθε περιοχή, την κάνουν άνθρωποι µε αντίληψη των ειδικότερων συνθηκών, οι οποίοι βρίσκονται σε συνεχή και άµεση επικοινωνία µε τον αγρότη, παρακολουθώντας στενά την παραγωγική διαδικασία. Μόνο στην Ελλάδα επιχειρείται η εκ του µακρόθεν και εκ του κλεινός άστεως συµβουλευτική. Βλέπε, τα παιδιά ξέρουν και από ευφυή γεωργία!

 

  Οι άλλοι στη λάσπη

Σ’ αυτό το κλίµα είναι φυσικό να διαµαρτύρονται οι µπαρουτοκαπνισµένοι γεωπόνοι των καταστηµάτων αγροτικών εφοδίων, οι οποίοι καθώς φαίνεται, αποκλείστηκαν νύχτα από το Εθνικό Πλαίσιο παροχής αγροτικών συµβουλών και φυσικά από το Μέτρο 2.1 όταν µε το καλό αυτό προκηρυχθεί. Κι ας είναι οι λίγοι που έχουν αποµείνει να πατάνε στη λάσπη. Όχι µόνο για να συνταγογραφούν τα προϊόντα θρέψης και φυτοπροστασίας αλλά και να καθοδηγούν τους αγρότες, ώστε να κάνουν αποτελεσµατικότερα τη δουλειά τους.

 

  Ούτε µέχρι το Πάσχα

∆εν το βλέπω να βγαίνει το χρονοδιάγραµµα του «νεοεισερχόµενου» υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιου Λιβανού για έναρξη της υποβολής δηλώσεων ΟΣ∆Ε στις 15 Απριλίου, ειδικά µετά τη νέα απόφαση της Αρχής Εξέτασης Προδικαστικών Προσφυγών (7 Απριλίου) µε την οποία  «αναστέλλεται η εκτέλεση των προσβαλλόµενων Προσκλήσεων µέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης επί της ΓΑΚ ΑΕΠΠ 687/31.03.2021». Με άλλα λόγια, έχουν µπλέξει τα… µανίκια τους!

 

  Όσα βλέπει η πεθερά

Κι όλα αυτά, γιατί, προεξάρχοντος του κ. Λιβανού, προσπαθούν να διαιωνίσουν µια ανύπαρκτη επί της ουσίας, ακριβοπληρωµένη ωστόσο, υπηρεσία, προσφέροντας γη και ύδωρ σε απίθανες «φατρίες» ψευτοπληροφορικής, οι οποίες, υπόσχονται να κρύβουν τα σκουπίδια κάτω από το χαλί για να συντηρούν εκλογική πελατεία.

 

  Προς ώρας αιθαλοµίχλη

Πάντως η λύση είναι µια και ακούει στο όνοµα… Πιερρακάκης. Το έγραψα καθαρά στο τελευταίο φύλλο, το υπογραµµίζω µε παρρησία και σήµερα. Μεταφορά όλων των δεδοµένων στο κυβερνητικό νέφος open.gov.gr, ανέβασµα σ’ αυτό της εφαρµογής για τη συµπλήρωση των δηλώσεων, την οποία σηµειωτέον έχει ακριβοπληρώσει ο ΟΠΕΚΕΠΕ, πλήρη ανάληψη της πολιτικής ευθύνης διαχείρισης των θεµάτων από τον µόνο αρµόδιο -βάσει ευρωπαϊκών κανόνων- που είναι ο Οργανισµός Πληρωµών και αναζήτηση τεχνικής βοήθειας, ανάλογα µε την περίσταση και µε ευθύνη πάντα της Γενικής Γραµµατείας Ψηφιακής ∆ιακυβέρνησης (όχι των στούρνων) από όποιο φορέα πληροφορικής µπορεί να την παράσχει.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία