BACK TO
TOP
Τρίμματα

Χύθηκε πολύ μελάνι

Έχω τη χαρά να σας ανακοινώσω ότι χαιρετίζω την ιστορική απόφαση Μελά στον ΟΠΕΚΕΠΕ, µε την οποία όπως αναφέρει: «ανακαλούνται και οδηγούνται προς αναπλήρωση του ποσού του εθνικού αποθέµατος… τα δικαιώµατα βασικής ενίσχυσης από το εθνικό απόθεµα έτους ενίσχυσης 2020 τα οποία δεν ενεργοποιήθηκαν µε την µη υποβολή ενιαίας αίτησης ενίσχυσης το επόµενο έτος ενίσχυσης, ήτοι το 2021, σύµφωνα µε τον διασταυρωτικό της πρώτης εκκαθάρισης (∆εκέµβριος 2021)».

panagos01_4_2_2_2__1_

120
3

Μελάνιασε και ο Μελάς

Πόσα κιλά µελάνι χρειάσθηκαν αλήθεια για τις σελίδες επί σελίδων της Agrenda και πόσες ακόµα αναρτήσεις στο Agronews (εκεί δεν παίρνει µελάνι) για να πεισθεί τελικά ο κύριος πρόεδρος ότι… κάτι σάπιο υπάρχει στο βασίλειο της ∆ανιµαρκείας και να αναγνωρίσει εν τέλει µε τις αποφάσεις του, αφενός… τις τρύπες στο σύστηµα και αφετέρου την ανάγκη να ανακληθούν οι εν λόγω ενισχύσεις; Τουλάχιστον εκεί όπου οι παραβιάσεις των κανονισµών έβγαζαν µάτι και φυσικά, είχαν αρχίσει κελαηδίσµατα!  

Τους βάρεσε κατακέφαλα

∆εν θα επιµείνω περισσότερο, µε απορίες, γιατί τώρα και όχι νωρίτερα, γιατί µε τον Μελά και όχι µε τον Παπά, γιατί στο τέλος του χρόνου και όχι στην αρχή του, γιατί µε χίλια ζόρια και όχι µε έναν πόνο, γιατί πρώτα µε το ψέµα και µετά µε την αλήθεια; Θα πω µόνο ότι αυτός ήταν ο λόγος που αποµακρύνθηκε από τη θέση του, πέρσι τέτοια εποχή, ο τότε πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Γρηγόρης Βάρρας, επειδή ακριβώς θέλησε να ξεσκεπάσει την «οργανωµένη απάτη» πριν να είναι πολύ αργά!

Η συνέχεια επί της οθόνης

Αλλά µιας και άρχισε το ξήλωµα του πουλόβερ µ’ αυτή, έστω, την άκρως διακριτική κατά τα λοιπά εγκύκλιο, µήπως είναι στιγµή να µάθει και η κοινωνία των αγροτών πως στήθηκε αυτός ο µηχανισµός; Ποιοι ήταν οι εγκέφαλοι της µεγάλης απάτης; Ποιοι έσπευσαν να εκµεταλλευθούν την κατάσταση και σε ποιους πιστώθηκαν τα ποσά των οποίων τώρα γίνεται η ανάκληση; Όχι τίποτα άλλο αλλά για να µην γίνουν γρήγορα ξανά τα ίδια! 

Η Οδύσσεια ενός αγρότη

Η επιστολή που ακολουθεί, λύνει και τα γιατί:

«Καληµέρα σας  

Ονοµάζοµαι Νάσιος Οδυσσέας, είµαι από Γιάννενα και το 2019 αποφάσισα να ασχοληθώ µε τη γεωργία, καθώς αν και είµαι πτυχιούχος του τµήµατος οικονοµικών επιστηµών του Πανεπιστηµίου Ιωαννίνων µε µεταπτυχιακό δεν ήθελα να φύγω στο εξωτερικό αλλά να µείνω και να παλέψω στον τόπο που µεγάλωσα. Υπέβαλα ΟΣ∆Ε το 2019 και µου χορηγήθηκαν δικαιώµατα από το εθνικό απόθεµα. Την επόµενη ακριβώς χρονιά η σύζυγος µου µε ακριβώς τα ίδια προσόντα µε εµένα, µπήκε και αυτή στην γεωργία υποβάλλοντας ΟΣ∆Ε για πρώτη φορά το 2020. Πήρε από το εθνικό απόθεµα της ίδιας χρονιάς.

Φτάνουµε τον Απρίλιο του 2021 και πηγαίνοντας στην Ένωση για να υποβάλω την νέα δήλωση µου λένε ότι θα βγει πρόγραµµα νέων αγροτών και πως δεν θα µπορώ να ενταχθώ αν κάνουν οσδε και οι δύο σύζυγοι. Οπότε µου προτείνουν να κάνω µεταβίβαση δικαιωµάτων από την γυναίκα µου προς σε εµένα… Κάνω την µεταβίβαση για να µπορώ να ενταχθώ στο πρόγραµµα νέων αγροτών και έρχεται µια απόφαση τον Νοέµβριο που λέει ότι όσοι πήραν από το εθνικό απόθεµα το 2020 δεν µπορούν να τα µεταβιβάσουν το 2021!

Οπότε χάσαµε τα χρήµατα, ανακαλούνται τα δικαιώµατα και δεν µπορεί µάλιστα ούτε στο παρελθόν να αιτηθεί ξανά.... Σας παρακαλώ πολύ γράψε κάτι γι’ αυτό. Η απόφαση είναι προς την σωστή κατεύθυνση αλλά µαζί µε τα ξερά καίγονται και τα χλωρά... Αυτοί έβγαλαν προδηµοσίευση νέων αγροτών µε όρο ότι δεν µπορούν να ενταχθούν όσοι έχουν σύζυγο που κάνει δήλωση ΟΣ∆Ε... και οι ίδιοι µετά µας λένε είναι άκυρη η µεταβίβαση. Πως θα βρω εγώ το δίκιο µου. Τα χρήµατα είναι αρκετά γιατί δεν τα χάνω µόνο για µια χρονιά αλλά για πάντα. Στην περίπτωση µου δεν έγινε καµιά κατάχρηση όσον αφορά το εθνικό απόθεµα.

Ευχαριστώ.»

Σχόλια (3)
Προσθήκη σχολίου

01-12-2021 16:15K@

ΓΙΑ ΤΟ /15 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΕΝΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑΣ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΝΑ ΔΕΙ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΔΩΣΑΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΧΩΡΙΣ ΑΞΙΑ.

Απάντηση

01-12-2021 07:04ΑΓΡΟΤΗΣ

Λιβανέ και κύριε Μελιά με τις ίδιες απάτες των προηγούμενων ετών τι θα κάνετε;;;;;; Τα στοιχεία τα έχετε. Θα δώσετε συγχωροχάρτι;;;;;;;; Μιλάω για τα έτη (2015,2016,2017,2018,2019). Θα δώσετε καμιά απάντηση η θα κάνετε την πάπια;;;;; Έπαιξα στοίχημα και πόνταρα στην πάπια σιγά μη χάσω.

Απάντηση

01-12-2021 06:47ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ

Πράγματι ο πιο έντιμος Πρόεδρος που πέρασε από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο Δρ. Γρηγόριος Βάρρας. Προσπάθησε να βάλει τάξη στις αμαρτίες που κληρονόμησε. Όμως στην χώρα που ζούμε δεν έχουν και την καλύτερη τύχη οι ΕΝΤΙΜΟΙ άνθρωποι. Τον έφαγαν τα λαμόγια εκτός και εντός ΟΠΕΚΕΠΕ και που τα οποία είναι πάρα πολλά. Παρότι ο κύριος Βάρρας ήταν προσωπική επιλογή του ΚΥΡΙΑΚΟΥ τα λαμόγια κατάφεραν το σκοπό τους. Απορία. Εχουν τόση πολύ δύναμη τα λαμόγια και οι πέριξ αυτών στο κόμμα σου;;;;;;;; ΛΥΠΑΜΑΙ. Εσύ με τις επιλογές που σου επέβαλλαν την πάτησες. Γίναμε ρεζίλι. Ξέρεις πάντως ότι με την καυτή πατάτα των παράνομων επιδοτήσεων ασχολείται προσωπικά ο Γιάνους Βοιτσεχόφσκι.ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία