BACK TO
TOP
Τρίμματα

Ο καθένας το αμπρί του

Οι αντιδράσεις που εκδηλώνονται τις τελευταίες µέρες ακόµα και για ψύλλου πήδηµα, γύρω από τη µεγάλη απόφαση µεταφοράς του ΟΣ∆Ε στο κυβερνητικό νέφος, προδίδει ακριβώς το µεγάλο φαγοπότι που είχε στηθεί εδώ και χρόνια εντός και πέριξ της ∆οµοκού.

panagos_7_2__1__2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2

Γιάννης Πανάγος

266
0

Ανυποµονησία

Ποτέ μέχρι τώρα οι δηλώσεις δεν είχαν οριστικοποιηθεί στην ώρα τους, ποτέ µέχρι σήµερα δεν είχαν γίνει σωστά, το κόστος για την αγροτική οικονοµία δεν περιγράφεται, κι όλοι αυτοί που τις τελευταίες µέρες φωνάζουν, κουβαλούσαν νερό στο µύλο της... παρέας. Τώρα που συντελείται µια τεράστια µεταρρύθµιση, µέσα σε λίγα 24ωρα, τους έπιασε ανυποµονησία. 

 Φτου ξελευτερία

Βεβαιώνω λοιπόν, όλους αυτούς τους ανυπόµονους ότι καµιά προθεσµία δεν θα χαθεί, καµιά δήλωση δεν θα µείνει άφτιαχτη, όλες οι ενισχύσεις θα δοθούν µε δικαιοσύνη στην ώρα τους κι αυτό που έχει να κερδίσει ο Έλληνας αγρότης και η ελληνική οικονοµία από την «ψηφιακή επανάσταση» δεν συγκρίνεται µε τίποτα στο παρελθόν.

Μαύρο τεφτέρι

Επισηµαίνω ότι ήδη ένας αγρότης που ξέρει λίγα από χρήση κοµπιούτερς, µπορεί να οριστικοποιήσει τη δήλωσή του. Το έχουν κάνει ήδη κάποιες εκατοντάδες. Επίσης, οι περισσότεροι έχουν ανοίξει λογαριασµό για τη νέα δήλωση. Αυτά που φωνάζουν είναι κάποια ΚΥ∆ που είχαν µάθει αλλιώς και είχαν ταχθεί στην υπηρεσία του καµπούρη. Την ώρα που ο Γεωργαντάς κάνει πράξη τη µεγάλη µετάβαση, εκείνα αναπαράγουν το «µαύρο τεφτέρι» της... δυναστείας.           

Μουγκαµάρα

Είναι γενναία η πολιτική απόφαση του Γεωργαντά να αλλάξει τα πράγµατα στο ΟΣ∆Ε και αυτή η απόφαση είναι σίγουρο ότι βοηθάει τους αγρότες, ωστόσο κανένας δεν αναφέρεται σ’ αυτό. Μιλάει γι’ αυτό µόνο ο Γεωργαντάς.

Όλοι οι άλλοι που είναι;

Μπήκαν σε οχυρό

Οι άλλοι έπιασαν πάλι ο καθένας το αµπρί του σαν να µην συνέβη τίποτα και θέλουν να προσαρµόσουν την πραγµατικότητα σε ό,τι ήξεραν µέχρι σήµερα. Εδώ η καλύτερη αίτηση, εδώ οι καλύτερες πληρωµές, εδώ τα καπέλα, εδώ τα δικά µας ΚΥ∆, εδώ τα δικά σας κόλπα, εδώ τα νέα δικά µας κόλπα... που κοστίζουν λιγότερο.

Ιδανικοί Αυτόχειρες

Για 7 χρόνια όλη την προηγούµενη προγραµµατική περίοδο µε δύο υπουργούς από το ΣΥΡΙΖΑ και δύο από την Ν∆ δεν προχώρησε αυτό που πραγµατικά έχουν ανάγκη οι αγρότες, δηλαδή οι γνήσιες γεωργικές συµβουλές από τους γεωτεχνικούς και τους άλλους επιστήµονες. ΤΟ ΓΕΩΤΕΕ, η ΕΘΕΑΣ, και η ΠΕΓ∆Υ έχουν βγάλει πολλές ανακοινώσεις για το που θα κάτσει η µπίλια της µηχανογράφησης του ΟΣ∆Ε και τι θα γίνει µε τα ΚΥ∆. Ο ΟΠΕΚΕΠΕ την ίδια στιγµή σπαράσσεται µε κίνδυνο εσωτερικής διάλυσης, από την αντιπαράθεση των υποστηρικτών της προηγούµενης µηχανοπαρέας µε τη νέα εφαρµογή. Το «συνδικάτο» δεν φοβάται µόνο ότι θα χάσει το προνόµιό του να εκβιάζει υπουργούς αλλά ότι θα φανούν τα έργα και οι ηµέρες των πεπραγµένων του εδώ και χρόνια. Το είπα στην αρχή, αν ήξεραν οι κυβερνήσεις, οι ευρωπαϊκές αρχές και οι αγρότες τι πλιάτσικο έχει γίνει, θα έκαναν... χαρακίρι! 
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία