BACK TO
TOP
Τρίμματα

Μισθοφόροι, under control

Όσο αποµακρύνεται η γνωστή «δυναστεία του ΟΣ∆Ε» από τη διαδικασία υποβολής των δηλώσεων και γενικά τη διαχείριση των κοινοτικών ενισχύσεων, τόσο αποκαλύπτεται η τεχνολογική της γύµνια και µαζί τα «σηµεία και τέρατα» που έχουν γίνει, όλα αυτά τα χρόνια, σε βάρος των πραγµατικών αγροτών και για χάρη µιας µικρής παρέας, η οποία βέβαια, χρόνο µε το χρόνο εξελίχθηκε σε κράτος εν κράτει.

panagos_7_2__1__2__1__2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2_2__1__2_2

661
2

Μισθοφόροι

Όσο χάνεται η εξουσία της εν λόγω δυναστείας, τόσο ανοίγουν τα στόµατα και όσο ανοίγουν τα στόµατα, τόσο φουσκώνουν οι φάκελοι των εισαγγελικών αρχών και πάει λέγοντας. Αγαπάει βλέπετε ο θεός τον κλέφτη, αγαπάει και τον νοικοκύρη. Κι εδώ, ο νοικοκύρης είναι ο αγρότες, ο κάθε άνθρωπος της παραγωγής, που µε τα λεφτά του και µε τον ιδρώτα του, τα τελευταία χρόνια, κάποιοι απέκτησαν πλούτο και εξουσία. ∆ηµιούργησαν, οφείλω να παραδεχθώ, ολόκληρο στρατό µισθοφόρων.

Under control

Βεβαίως, η παροιµία είναι παλιά και γνωστή. Θέλεις να κλέψεις; Πρέπει να ξέρεις και να κρυφτείς. ∆εν µπορείς να κρυφτείς; Κάτσε στ’ αυγά σου. Στην περίπτωση των 80 µε τα πλαστά δικαιώµατα από το Εθνικό Απόθεµα για τους οποίους έχει ήδη επιληφθεί ο εισαγγελέας, η… ατυχία είναι ότι κάποιοι που κινούσαν τα νήµατα, µέσα και έξω από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, τους διαβεβαίωναν «µην ανησυχείτε, όλα είναι υπό έλεγχο». Ίσως να µην πίστευαν και οι ίδιοι ότι κάποια στιγµή θα έρχονταν η ανατροπή και φυσικά, θα άφηναν ίχνη που δεν µπορούν να σβηστούν.

Μεγάλη πόρτα θα διαβείς

Στη συνέχεια βέβαια, όταν τα πράγµατα στράβωσαν, κάποιοι από τους 80, στην προσπάθεια τους να σωθούν έδωσαν τους συνδέσµους τους εντός και εκτός. Αποτέλεσµα οι δικαστικές αρχές να κατανοήσουν ότι πρόκειται για οργανωµένο έγκληµα και άρχισαν να ψάχνουν τους απατεώνες, µαζί µε τους συντονιστές και συνδέσµους τους, στέλνοντας και άλλα ραβασάκια µε ίχνη. Εκεί που το δίδυµο τους έλεγε ότι όλα είναι ΤΖΑ-ΜΗ, τώρα περνούν «µεγάλη πόρτα». Κι αυτό γιατί µπήκαν στον πειρασµό να µπουν από το «παράθυρο», βάζοντας χέρι στο Εθνικό Απόθεµα. Το βέβαιο είναι ότι ο Ευρωπαίος Εισαγγελέας δηµιουργεί ντόµινο εξελίξεων για πολλούς.

Αποτυπώµατα

Οι ιθύνοντες µπλεγµένοι στο κόλπο, όταν κατάλαβαν ότι η παράσταση παίρνει τέλος, σου λένε, την κοπανάω από τη θέση ευθύνης, αφήνοντας άλλους να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Αφού τα κάνανε ΦΡΑ-ΠΕπα κουνάνε µαντίλι στους πληβείους του Οργανισµού και τους προκαλούν.  Κουτοπόνηρη κίνηση, ωστόσο, γρήγορα θα καταλάβουν ότι τα «αποτυπώµατα» έχουν µείνει και όπως όλα δείχνουν, µαζί µε το δίδυµο ΤΖΑ-ΜΗ θα διαβούν, όλοι µαζί, πολλές «µεγάλες πόρτες», κι ας νόµιζαν µέχρι χθες ότι θα ξεφύγουν από το παράθυρο. 

Στην ψειρού

Κοντά σ’ αυτούς και οι ενδιάµεσοι συντονιστές, τρέµουν αυτές τις µέρες, γιατί κάθε ένας που πήρε µε το ίδιο κόλπο, δηλαδή παράνοµα, Εθνικό Απόθεµα και θα καλείται να δώσει εξηγήσεις στη δικαιοσύνη, θα παίρνει µαζί του κι έναν «καθοδηγητή» για παρέα, ώστε να µην αισθάνεται µόνος του στην ψειρού. Τώρα, εάν οι συντονιστές δώσουν και τον αρχισυντονιστή, είναι κάτι που συζητιέται πολύ. Οψόµεθα!

Σχόλια (2)
Προσθήκη σχολίου

23-06-2022 17:36Της μαμάς το μπαντιεντι

Αρθρογραφεί άσε να εισαγγελέα να κάνει την δουλειά του και πιες κάνα φεαπεδακι για να γίνεις τζαμί και άμα ξέρεις τίποτα πες το ανοιχτά και μην αφήνεις υπονοούμενα γιατί έτσι κάνουν οι κουτσομοληδες και οι δημοσιογράφοι του Μώλου!

Απάντηση

22-06-2022 00:41μέσα ολοι

Έκαναν τον Οργανισμό μπορδελο. Με υπογραφή Αραχωβιτη παρακαλώ.

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία