BACK TO
TOP
Τρίμματα

Στην Πύλη του Μαρούδα

Τις επόµενες ηµέρες θα τελειώσει το θέµα της τοποθέτησης της νέας ∆ιοικήσεως, ενώ θα υπάρξει και ένας νέος συνεργάτης – τεχνικός σύµβουλος, προκειµένου να ενισχυθεί το κενό που υπάρχει στο πληροφοριακό σύστηµα». Πρόκειται για ένα µικρό απόσπασµα από την τοποθέτηση του υπουργού, Λευτέρη Αυγενάκη, κατά την επίσκεψή του στον ΟΠΕΚΕΠΕ στα µέσα της εβδοµάδας. Φαίνεται τελικά, πως εκεί που ο ένας δεν µπορούσε, οι δύο δεν ταίριαζαν, τώρα σκάει µύτη και τρίτος

Πanagos_trimmata_3_2_2_3_2_2_22

Γιάννης Πανάγος

198
0
  • Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις

Πάµε τώρα στο θέµα του διορισµού νέας διοίκησης. Κατ’ αρχήν να πούµε ότι µε εξαίρεση τον πρόεδρο, Βαγγέλη Σηµανδράκο, ο οποίος µε τον έναν ή τον άλλο τρόπο υποχρεώθηκε τελικά να εγκαταλείψει το σκάφος της ∆οµοκού 5, όλα τα άλλα µέλη της διοίκησης, των οποίων επίσης είχε ζητηθεί η παραίτηση, παραµένουν και είναι αυτά που υπόσχονται… να φέρουν τον ΟΠΕΚΕΠΕ στη θέση που του αξίζει! Φαντάσου τι έχουµε να δούµε ακόµα!

  • Των εχθρών τα φουσάτα

Ειλικρινά δεν ξέρω τι αποκόµισε ο υπουργός από την επίσκεψή του στο µέγαρο της πλατεία Αττικής, όπου βρίσκεται ως γνωστόν η έδρα του ΟΠΕΚΕΠΕ, όµως αν κρίνω από την οµαδική φωτογραφία µε ολόκληρη την επιτελική οµάδα και το αισθητικό της κατ’ αρχήν αποτέλεσµα, πολύ φοβάµαι ότι δεν έχουµε να περιµένουµε και πολλά πράγµατα. «Των εχθρών τα φουσάτα περάσαν σαν το Λίβα που καίει τα σπαρτά, µε κανόνια τις πόλεις χαλάσαν, µας ανάψαν φωτιές στα χωριά». Για το υπόλοιπο του στίχου αναλαµβάνει, καθώς φαίνεται, τώρα, ο υπουργός Αυγενάκης. Καλή του επιτυχία! 

  • Οι ελπίδες στους Γερµανούς

Αν υπάρχει πάντως µια καλή είδηση στο αγροτικό δελτίο διεθνώς, αυτή δεν είναι άλλη από τον µεγάλο ξεσηκωµό των Γερµανών αγροτών και την απαίτησή τους να υπάρξει σοβαρότητα, τόσο από τη γερµανική κυβέρνηση όσο και από την ευρωπαϊκή αρχή, στον τρόπο µε τον οποίο χειρίζονται µέχρι σήµερα τα αγροτικά ζητήµατα. Με άλλα λόγια, αυτό για το οποίο επί της ουσίας διαµαρτύρονται οι Ευρωπαίοι αγρότες, έχει να κάνει µε το γεγονός ότι αυτή τη φορά οι ιθύνοντες στέλνουν και το λογαριασµό της περιβαλλοντικής προστασίας στον κόσµο της αγροτικής παραγωγής.

  • Πληρώνεται το αποτύπωµα;

Ακόµα και η περικοπή της ενίσχυσης στο αγροτικό πετρέλαιο που έχει δροµολογήσει η κυβέρνηση Όλαφ Σολτς, έχει να κάνει µε την προσπάθειά της να υποχρεώσει τους αγρότες να ανανεώσουν το στόλο τους και να µετακινηθούν σε µηχανήµατα µε µικρότερο περιβαλλοντικό αποτύπωµα (πράσινη ενέργεια), χωρίς ωστόσο κανείς να αναλαµβάνει το κόστος αυτής της µετάβασης. Την ίδια ώρα, το σύνολο της καλλιεργητικής φροντίδας θα πρέπει να αλλάξει προσανατολισµό, δηλαδή να ενσωµατώνει ο σύνολο των νέων πράσινων κατευθύνσεων της ΕΕ, δηλαδή να επιβαρυνθεί οικονοµικά, χωρίς την ανάλογη αντιστάθµιση.

  • Στην Πύλη του Μαρούδα

Στην Ελλάδα πάντως, κανείς δεν µιλάει για τίποτα από όλα αυτά! Στην καλύτερη περίπτωση, όσοι αντιδρούν µένουν στη µείωση που είδαν στους λογαριασµούς τους κατά τις τελευταίες πληρωµές ενισχύσεων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Προφανώς και ο ΟΠΕΚΕΠΕ είναι ο χειρότερος οργανισµός πληρωµών στην Ευρώπη και αναµφίβολα οι πληρωµές του είναι… άλλα αντ’ άλλων! Όµως αυτά που υπαγορεύει η νέα ΚΑΠ, κι αυτά που υλοποιεί χωρίς καµιά σοβαρή επεξεργασία το εθνικό στρατηγικό σχέδιο, χοντραίνουν πολύ το παιχνίδι και όχι µόνο σε επίπεδο άµεσων ενισχύσεων και τις συνέπειές του θα τις δούµε να ξεδιπλώνονται πριν την ολοκλήρωση της προγραµµατικής περιόδου. Όταν θα έχουν µείνει στη γεωργία οι µισοί και οι άλλοι µισοί θα κλαίνε!

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία