BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Η γραφειοκρατία ή η μηχανοδηγία;

Η γραφειοκρατία ή η γνωστή µηχανοδηγία έφερε τα γνωστά προβήµατα µε τις πληρωµές των αγροτών; Τι κι αν 66.000 δικαιούχοι δεν είδαν σεντ στους λογαριασµούς τους. Οι δικαιολογίες αρµοδίων έτοιµες: ΑΤΑΚ, δασικοί χάρτες, µη ταυτοποιηµένα αγροτεµάχια κλπ, κλπ. Το 70% της βασικής ενίσχυσης, ουδείς φαίνεται πάντως να το προσέγγισε και ας είχε δώσει το ΟΚ και ο Χόγκαν.

trupia_barka1

0
0

Το θέµα είναι ότι δεν υπάρχει φως αν θα πληρωθούν το ∆εκέµβρη (εξόφληση) τα υπόλοιπα οι παραγωγοί µε γραφειοκρατικές εκκρεµότητες, όπως και µε ποιο συγκεκριµένο χρονοδιάγραµµα θα πραγµατοποιηθεί η πληρωµή των νέων δικαιωµάτων.                                             

Οι κακές πληρωµές στις επιδοτήσεις, οφείλονται στην ασυνεννοησία των αρµόδιων υπηρεσιών που εµπλέκονται και στη µερική κύρωση των δασικών χαρτών µεταφέρει ο βουλευτής Χαρακόπουλος, ο οποίος έγινε κι αυτός αποδέκτης διαµαρτυριών των αγροτών.                                                

Υποστηρίζουν δε, ότι στους µερικώς κυρωµένους δασικούς χάρτες δεν έχουν συµπεριληφθεί τα αποτελέσµατα της εξέτασης του συνόλου των ενστάσεων, των αντιρρήσεων και των προφανών σφαλµάτων για τα οποία έχουν γίνει οι ανάλογες αιτήσεις από τους ενδιαφερόµενους.  

Στα κάγκελα και οι αγρότες από τις περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας µε αυτό που ζούνε µε τις υπηρεσίες ΕΦΚΑ στο γραφείο Θεσσαλονίκης. Όπως καταγγέλλουν εδώ και µια εβδοµάδα κανείς δεν σηκώνει τηλέφωνο και δεν απαντά σε fax, µε συνέπεια οι παραγωγοί να µην µπορούν να εξασφαλίσουν ασφαλιστική ενηµερότητα και να πληρωθούν τις επιδοτήσεις για τα δικαιώµατά τους.                                     
Κατά τα λοιπά, ο υπουργός της πλατείας ενέκρινε κονδύλι 1 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισµό του 2019 για δαπάνες προµήθειας εργαστηριακού εξοπλισµού στα κτηνιατρικά εργαστήρια. Πώς αλλιώς θα τρέξουν οι έλεγχοι;                              

Κάτι όµως, θα πρέπει να κάνει ο υπουργός (ξέρω τα προβλήµατα) και µε τα αιτήµατα των συναδέλφων του γεωτεχνικών που ζητούν να µην µοιράζεται δεξιά και αριστερά η περιουσία του υπουργείου Γεωργίας για την άσκηση κοινωνικής πολιτικής προς άγραν ψήφων. Αφορµή, για τις ενστάσεις της ΠΕΓ∆Υ, οι εξελίξεις σχετικά µε το κτίριο των Γεωτεχνικών υπηρεσιών στο Ευπάλιο Φωκίδας, το οποίο κατασκευάστηκε ως ακίνητο Υπουργείου Γεωργίας και προσπαθούν, όπως λέει η Ένωση, να το µετατρέψουν σε ακίνητο ∆ηµόσιας Τάξης.

Ο ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία