BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Μια πινέζα Βερολινέζα

Με τον σκύλο που κυνηγάει την ουρά του εξελίσσεται κι αυτός ο γύρος των αγροτικών κινητοποιήσεων µε τους επικεφαλής των µπλόκων να θεωρούν, όχι άδικα, ότι η κυβέρνηση υπεκφεύγει στα θέµατα που την απασχολούν και τον αρµόδιο υπουργό να τους «στοχοποιεί» ως αρνητές διαλόγου.

trupia_barka1

16
0

Η αντιπαράθεση που µετράει δεύτερη εβδοµάδα, µε συµβολικούς αποκλεισµούς σε τµήµατα του εθνικού οδικού δικτύου, είναι κρίµα να εµφανιστεί ως «επαναστατική γυµναστική» και να χαθεί η ουσία των προβληµάτων του αγροτικού κόσµου, που ζητάει τα αυτονόητα για να παράγει. Τα θέµατα, εξάλλου, έπεσαν στο τραπέζι και στις παράλληλες εκδηλώσεις στην 11η Zootechnia, µε τους αρµόδιους της Βάθη τουλάχιστον να αναγνωρίζουν την ύπαρξή τους.                                      
Για παράδειγµα, µπορεί η Φέτα να αποτελεί ναυαρχίδα στις εξαγωγές όπως δείχνουν και τα στοιχεία της ΙCAP για το 2017, αγγίζοντας το 77%, όµως και στο Milk Conference της Agrenda, oι ειδικοί αλλά και οι παραγωγικοί φορείς µίλησαν για το βασίλειο της νοθείας από εισαγόµενο γάλα που τείνει να γίνει status quo γύρω από το προϊόν. Υπάρχουν, λέει, επιχειρήσεις που δεν χρησιµοποιούν νερόγαλα, είπαν ανάµεσα στις πολλές αλλά επίπονες αλήθειες που ακούστηκαν στη συζήτηση.                                         

Αλήθεια, γιατί τα ρεφλέξ των εισαγγελικών αρχών σε αυτό τον γύρο κινητοποιήσεων λειτουργήσαν άµεσα, ενώ σε υποθέσεις όπως νοθεία-ελληνοποιήσεις στο γάλα, όσπρια, κρέας κλπ, κλπ, φωνή βοόντος...; Κατά τα λοιπά, ο υπουργός της πλατείας σαν τη µύγα, που µυγιάζεται, λίγο πριν τελέσει τα εγκαίνια της 11ης Zootechnia, αναφερόµενος στον σάλο που προκλήθηκε µε την κλήση του Εισαγγελέα σε δίκη δέκα αγροτοσυνδικαλιστών επιχείρησε για µια ακόµη φορά να αποστασιοποιηθεί από τις ενέργειες στις οποίες προβαίνει η ∆ικαιοσύνη, µιλώντας για ορισµένες δυνάµεις που προσπαθούν να ταυτίσουν τις αποφάσεις και τους ρυθµούς της ∆ικαιοσύνης µε την κυβέρνηση.                                        

«Εµείς είµαστε που µε νόµο απάλλαξε τους αγρότες που διώκονται για τη συνδικαλιστική τους δράση. Αυτή η κυβέρνηση απέδειξε ότι δεν θέλει αγροτοδικεία γι’ αυτό το 2016 ψήφισε νόµο που απαλλάσσει τους αγρότες για τη συνδικαλιστική τους δράση». Τουτέστιν, η εισαγγελική κλήση...

Ο ΓΥΛΟΣ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία