BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Εξόριστοι στην Αβδέλλα

«Γοητευµένος» από την ενασχόλησή του µε τον τοµέα της αγροτικής ανάπτυξης, δήλωσε ο Μάκης Βορίδης, δύο µήνες µετά την ανάληψη των καθηκόντων του στην πλατεία Βάθη, στο χαιρετισµό του στην 84η ∆ΕΘ.

trupia_barka1_4

1
0

 Πριν από αυτή την εξοµολόγηση, ωστόσο, ο υπουργός της πλατείας εξέπληξε το ακροατήριο. «Μέχρι πριν από δύο µήνες δεν είχα την παραµικρή επαφή µε αυτό που λέγεται αγροτική ανάπτυξη. ∆εν είχα ασχοληθεί ποτέ µε αυτό. Είµαι 12 χρόνια βουλευτής, όµως δεν είχα αφιερώσει ούτε µισή ώρα από τη ζωή µου για να ασχοληθώ µε το αντικείµενο», τόνισε και πρόσθεσε πως: «υπάρχει λοιπόν ο εξής κίνδυνος, πρώτον να είµαι εντελώς άσχετος, που δεν είναι κίνδυνος, αλλά βεβαιότητα, αλλά δεύτερον υπάρχει και η πιθανότητα να µε καταλάβει η ζέση και η θέρµη του νεοφώτιστου». Καλή η αφοπλιστική ειλικρίνεια υπουργέ, αρκεί να µην ισχύσει η λαϊκή ρήση για του… κασίδι του κεφάλι, θα συµπληρώσουµε εµείς.            

Τη διαφορετική νοοτροπία που διακρίνει άλλους λαούς γύρω από την προστασία των ΠΟΠ προϊόντων τους, αλλά και τους πόρους που είναι διατεθειµένοι να διαθέσουν για να πολεµήσουν για τη θωράκισή τους, περιέγραφε µε πικρία ο αντιπρύτανης του Γεωπονικού Πανεπιστηµίου Αθηνών, Σέρκο Χαρουτουνιάν, σε µια έτερη εκδήλωση στο πλαίσιο της ∆ΕΘ. Ενθυµούµενος τη θητεία του στον ΕΛΓΟ, ο καθηγητής ανέφερε πως στην περιοχή της Πάρµα, στη γειτονική Ιταλία, οι τοπικές αρµόδιες αρχές δαπανούν κάθε χρόνο περίπου 1,5 εκατ. ευρώ, για τις µηνύσεις που καταθέτουν εναντίον όσων προσπαθούν να καπηλευτούν τη φήµη του οµώνυµου τοπικού τυριού, σηµειώνοντας πως «εµείς τότε, ψάχναµε και δεν µπορούσαµε να βρούµε 10.000 ευρώ, για να κινηθούµε νοµικά για την προστασία της φέτας».          

Η περίπτωση της Ελληνικής Βιοµηχανίας Ζάχαρης δεν είναι η µόνη στην οποία ο πολυπράγµων Λούκας Φέκερ, παρουσίαζε τον εαυτό του ως εκπρόσωπο και διαχειριστή µεγάλων fund που θέλουν να επενδύσουν στον αγροδιατροφικό τοµέα της Ελλάδας. Όπως µαθαίνει η στήλη, από πολύ έγκυρη πηγή, ο επικεφαλής του Innovation Brain ήταν σε επαφές και µε άλλον επιχειρηµατικό όµιλο από τη Βόρεια Ελλάδα, που έχει αντικείµενο δραστηριότητας στον πρωτογενή τοµέα και, κατά τη συνήθη πρακτική του, έταζε λαγούς µε πετραχήλια, για συνεργασίες και επενδύσεις πολλών εκατοµµυρίων. Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση, όπως και στην ΕΒΖ, οι µεταξωτές κορδέλες ήταν… φύκια.

Ο Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία