BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Από τα παλιά μίση καινούργιοι έρωτες

Μεγάλες προσδοκίες έχει δηµιουργήσει ο υπουργός της πλατείας για τις νοµοθετικές παρεµβάσεις που βρίσκονται... καθοδόν.

trupia_barka1_11

Agronews

10
0

Ο πολυθρύλητος νόµος για τους συνεταιρισµούς υπόσχεται αλλαγές που θα τους κάνουν, όπως είπε και από τη Μεσσηνία, βιώσιµους ώστε να µην επαναληφθούν λάθη του παρελθόντος. Κατά τα λοιπά, και η επισήµανση που κολλάει παντού ότι «εξετάζει συνεχώς και ξεχωριστά όλα τα ζητήµατα του πρωτογενούς τοµέα µε σκοπό να δώσει τη βέλτιστη δυνατή λύση».                             

Κάπως έτσι και οι ροδακινοπαραγωγοί της Ηµαθίας και της Πέλλας, προσβλέπουν σε συνάντηση µε τον Μαυρουδή καθώς όπως λένε ακόµη δεν έχει εξοφθληθεί το 10% των αποζηµιώσεων για τις ζηµίες που υπέστη η παραγωγή του το 2018 και φυσικά εκκρεµεί η πληρωµή του 100% για τις φετινές καταστροφές. Κατά τα λοιπά, λάσπη και φέτος οι τιµές στο επιτραπέζιο ροδάκινο που πουλήθηκε από 15 έως και 20 λεπτά το κιλό.

 «Με τις τιµές στο επιτραπέζιο ροδάκινο να είναι στα 15-20 λεπτά, το 10% των αποζηµιώσεων του ΕΛΓΑ από τις καταστροφές του 2018 να είναι απλήρωτο και την εκτίµηση ότι οι φετινές αποζηµιώσεις θα δοθούν την άνοιξη του 2020, τα περί πυλώνα της οικονοµίας είναι κουραφέξαλα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πολύπειρος πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Βεροίας, Τάσος Χαλκίδης, προσθέτοντας πως η κατάσταση στην ύπαιθρο είναι τραγική, ακόµη και τα καφενεία κλείνουν, γιατί τα χωριά ερηµώνουν.

Παρόµοια είναι η κατάσταση και στο συµπύρηνο, στο οποίο η επιβολή δασµών από τις ΗΠΑ, προκαλεί πρόσθετη ανησυχία στους ροδακινοπαραγωγούς, που φοβούνται ότι η όποια επιβάρυνση, θα µετακυληθεί στο τέλος από τους µεταποιητές στις πλάτες τους.   Τους κονσερβάδες πάντως, δεν ξέρω κατά πόσο τους καθησύχασε η επίσκεψη στα γραφεία της Ένωσης τους στη Νάουσα κυβερνητικού κλιµακίου, όπου συζητήθηκε η τρέχουσα κατάσταση στο µέτωπο των δασµών. Αυτοί πάντως ζήτησαν είτε να ακυρωθούν άµεσα οι δασµοί 25% σε προϊόντα της ΕΕ (πες το και...έγινε) είτε εναλλακτικά η αναστολή εφαρµογής τους για τα προϊόντα που έχουν ήδη παραχθεί µε προδιαγραφές εξαγωγής τους στην Αµερική.  

Η εκπεφρασµένη στόχευση της κυβέρνησης για ανάταση της γεωργίας όπως διατρανώνεται σε κάθε φόρουµ και συµπυκνώνεται στο τρίπτυχο στήριξη στο εισόδηµα του παραγωγού, προσέλκυση νέων αγροτών και προστασία περιβάλλοντος, κάποιοι φοβούνται ότι θα µείνει όπως και των προηγούµενων στη ρητορική...

O Γύλος  

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία