BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Βουλευτικά χάδια με την τσέπη άδεια

Το ότι η ελληνική γεωργία θα µπορούσε να είναι η µπουτίκ των αγορών, είναι γνωστό, όχι µόνο λόγω της πλούσιας βιοποικιλότητάς της, αλλά και του µικρού µεγέθους της που απέχει από τη βιοµηχανοποιηµένη, εντατική αγροτική παραγωγή άλλων χωρών.

Τρύπια βάρκα 356

29
0
Πολύ σωστά αναγνώρισε µιλώντας στο Συνδέσµο Ελληνικών Βιοµηχανιών Τροφίµων τα ατού του εγχώριου πρωτογενούς τοµέα η υφυπουργός της πλατείας, όµως πλην της αναφοράς για στήριξη των συµβολαιακών σχηµάτων, το µεγαλύτερο ακουµπούσε στην έρευνα και στη βιοµηχανία τροφίµων. Όσο για τα αναξιοποίητα 292 εκατ. ευρώ για συνεργασίες και καινοτοµία στον αγροδιατροφικό τοµέα που, όπως είπε, άφησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, αν µη τι άλλο απαιτείται σκέψη και προσοχή για το πού θα διατεθούν ώστε να έχουν πραγµατικό και όχι θεωρητικό αντίκρισµα.         
Οι επαγγελµατίες του πρωτογενούς τοµέα περιµένουν πώς και πώς τα Σχέδια Βελτίωσης, τα οποία όπως είπε κι ο Μαυρούδης στο συνέδριο του ΣΕΑΜ τα ξεµπουρδούκλωσε µετά την επίλυση µίας περίπλοκης νοµικής κατάστασης στην οποία είχαν περιέλθει µε ευθύνη της προηγούµενης πολιτικής ηγεσίας. Τώρα τι και πώς δεν εξήγησε, πάντως τα έφερε από ‘δω, τα πήγε από ‘κει, και χωρίς επί της ουσίας µειώσεις φόρων, επιστροφή ΕΦΚ πετρελαίου και λοιπά κίνητρα, έβγαλε ένα πόσο 1,2 δις για επενδύσεις στην ελληνική γη. Τα 600 εκατ. ευρώ µάλιστα, θα έρθουν το α’ τετράµηνο του 2020 µε τη µορφή χαµηλότοκων δανείων. Ζητούµενο πάντως η ανανέωση του γηρασµένου αγροτικού στόλου αλλά και πληθυσµού... που επί του παρόντος αναζητά λύσεις µέσα από τις εθνικές οδούς.         
Από το µέτωπο της πανώλης ευτυχώς, ουδέν νεότερο. Έχουµε µείνει στο ότι η απόσταση από το κρούσµα στη Βουλγαρία έχει... παγώσει στα 1,2 χιλιόµετρα από τα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, µε τους κυνηγούς να φιλούν... σκοπιές.    Πάντως οι ιστορίες που ακούγονται περί τρόπων διασποράς της πανώλης, από τυχαία γεγονότα, όπως π.χ. από ένα πετάµενο σάντουιτς σε χωράφι που προσέλκυσε ένα µολυσµένο αγριογούρουνο ή οι ανησυχίες που διατυπώνονται για κίνδυνο µόλυνσης του υδατικού συστήµατος από νεκρό ζώο, κάνουν τους επαγγελµατίες της εγχώριας χοιροτροφίας να έχουν χάσει τον ύπνο τους.  Στην Κίνα, πάντως, που έχει απωλέσει λόγω της νόσου σχεδόν το µισό της κοπάδι, ο οµόλογος του Μαυρουδή, Χαν Τσανγκφού, καλεί τις τοπικές επαρχίες της χώρας να θέσουν ως σηµαντικό πολιτικό καθήκον σε επανεκκίνηση το χοιροτροφικό κλάδο. o Γύλος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία