BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Δηλαδή, μόνη λύση ο ψευτοσύμβουλος

Συνάντηση… κορυφής (λέµε τώρα) έφερε ο… Άγιος Βασίλης στην Ηµαθία.

trupia_barka1_11

11
0
Παραµονή πρωτοχρονιάς, σε γνωστό στέκι της Βέροιας, που φηµίζεται για το πολύ καλό του φαγητό, εθεάθη παρέα (κυκλοφόρησαν και φωτό) µε οµοτράπεζους τον τοπικό βουλευτή και υφυπουργό Βεσυρόπουλο, τον υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργώ Πέτσα, τον γενικό γραµµατέα του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης για ευρωπαϊκά θέµατα Μπαγινέτα, τον γενικό διευθυντή του ίδιου υπουργείου Τσαγκαλίδη και το µέλος του ∆Σ του ΕΛΓΑ Γιαννακάκη. Η… ατζέντα, λόγω ηµέρας και ευθυµίας από την κατανάλωση ερυθρού οίνου, περιορίστηκε σε ευχές για το νέο έτος. Τώρα αν έγινε και καµιά κουβέντα για τα θέµατα του ΕΛΓΑ, αυτή θα ήταν µάλλον παρεµπιπτόντως.                
Εκεί στην πρωτεύουσα της Ηµαθίας µαθαίνουµε ότι οι αποζηµιώσεις που δόθηκαν στους ροδακινοπαραγωγούς δεν εκλήφθηκαν ακριβώς κι ως… αγιοβασιλιάτικο δώρο. Ο γνωστός αγροτοσυνδικαλιστής Θόδωρος Παπακωνσταντίνου εµφανίστηκε ιδιαίτερα δυσαρεστηµένος από το ποσό που δόθηκε στους παραγωγούς. «Φυσικά και δεν µπορούµε να είµαστε ικανοποιηµένοι από την πενιχρή στήριξη µέσω de minims που δόθηκε µόνο στα επιτραπέζια και τα νεκταρίνια», ανέφερε, υπενθυµίζοντας πως οι προσδοκίες των αγροτών ήταν πολύ µεγαλύτερες, ενώ δεν δόθηκε καµία στήριξη στο συµπύρηνο ροδάκινο, το κεράσι, το δαµάσκηνο, το αχλάδι και το µήλο.              

Τούτων δοθέντων, ο αγροτοσυνδικαλιστής από τη Βέροια επισηµαίνει πως δεν µένουν και πολλές επιλογές αντίδρασης στους παραγωγούς, δείχνοντας την… οδό των κινητοποιήσεων. «Εµείς, µετά από αυτήν την εξέλιξη και την πολύ δύσκολη κατάσταση, την οποία βιώνει ο αγρότης, θα κάνουµε κινητοποιήσεις στο τρίτο δεκαήµερο του Γενάρη, βάσει της απόφασης της Πανελλαδικής των µπλόκων», ανέφερε. Βασικά αιτήµατα, η οικονοµική στήριξη του προϊόντος, το κόστος παραγωγής, η αναδιάρθρωση της γεωργίας, ο εξορθολογισµός του εµπορίου, η ασφάλιση, αλλά και µια σειρά από άλλα ζητήµατα.            

Πριν, πάντως, πάρουν τις οριστικές τους αποφάσεις οι αγρότες της περιοχής, για κινητοποιήσεις, θέλουν να ζητήσουν από τον Μαυρουδή να πάει στη Βέροια και να έχουν, όλοι µαζί µια ανοικτή συζήτηση για όλα τα θέµατα. Οι ιθύνοντες του ΑΓΣ Βεροίας, πάντως, είτε αποδεχθεί ο υπουργός την πρόσκληση είτε όχι, θά κάνουν σύσκεψη, η οποία λένε θα κρίνει τον όγκο και τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.  o Γύλος
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία