Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Θα με βρείς στην καρδιά

Μπορεί το Πολυετές της επόµενης 7ετίας να µην έχει καθοριστεί, ούτε οι δαπάνες για την νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική, εντούτοις αυτό που καθίσταται σαφές µε βάση το περίγραµµα «Από το Αγρόκτηµα στο Πιάτο» αγγλιστί «Farm to Fork», και υπό το όραµα για ένα βιώσιµο σύστηµα τροφίµων είναι ότι: η άσκηση του αγροτικού επαγγέλµατος γίνεται πλέον πολύ ακριβό σπορ.

trupia_barka1_11

18
0
Μέχρι να γίνει αντιληπτή στο βάθος της αυτή η γραµµή της Κοµισιόν, και οι απαιτήσεις που κρύβει, καθώς η ΚΑΠ τείνει ολοένα και περισσότερο να ξεθωριάζει σαν πολιτική, το εγχώριο πολιτικό προσωπικό της Βάθη, το απασχολούν (λέµε τώρα) τα µέτρα στήριξης των αιγοπροβατοτρόφων. Ωστόσο, η κυβερνητική πρόθεση για 4 ευρώ το κεφάλι για τις προβατίνες, µάλλον δεν αφορούσε στην εµπεριστατωµένη και τεκµηριωµένη µελέτη του Μαυρουδή για κάλυψη των παραγωγών που δεν πούλησαν τα αρνιά τους το Πάσχα.          
Πάντως, ο πρώην γενικός Χάρι, λέει ότι δεν ευσταθεί η µέχρι πρότινος δυστοκία του ΥΠΑΑΤ να δώσει λύση στους αιγοπροβατοτρόφους στη δυσκολία να «περάσει το αίτηµα στις Βρυξέλλες» λόγω δυσχερειών τεκµηρίωσης για την αιτιολόγηση της κρατικής ενίσχυσης.            
Εξάλλου, όπως υποστηρίζει έχουν χαλαρώσει  τα µάλα οι απαιτήσεις της Κοµισιόν για τις Κρατικές Ενισχύσεις της ΕΕ και αυτό φάνηκε ήδη µε τις αποφάσεις της 5ης Μαΐου για τα 10 εκατ. στους ανθοπαραγωγούς. Αλλά ακόµα και αν υπήρχαν δυσκολίες υπήρχαν και άλλες επιλογές, π.χ η οδός των de minimis, υποστηρίζει ο παλιός.        
Ενδιαφέρον θα έχει κάποια στιγµή, να βγει και κάποια µελέτη από την Οµάδα Εργασίας που έχει συστήσει ο υπουργός της πλατείας, που απαρτίζεται από στελέχη των εποπτευόµενων οργανισµών του Υπουργείου καθώς και ακαδηµαϊκούς, για την επισιτιστική και διατροφική επάρκεια στον πρωτογενή τοµέα. Όχι τίποτα άλλο για να δούµε και κάποιο δείγµα...γραφής.             
Επειδή το καλοκαίρι θα είναι µακρύ, καυτό, µπορεί και απρόβλεπτο ένα mini bar είναι πάντα χρειαζούµενο. Εξ ου και το ψυγειάκι για τις ανάγκες της πολιτικής ηγεσίας της πλατείας. Αρκεί να µην µπαίνουν µέσα...αποφάσεις.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία