BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Λίγα αρνιά και πολύ γάλα

Τώρα «ποιος, τι, που» θα επωφεληθεί ακριβώς από τα 31 εκατ. στην αιγοπροβατοτροφία δεν προσδιόρισε ο Μαυρουδής κατά τη διήµερη περιοδεία του στη ∆υτική Μακεδονία. Ο φάκελος πάντως λένε πως έφυγε γρήγορα για Βρυξέλλες.

trupia_barka1_11

12
0
Τουλάχιστον, να µην επιστραφεί πίσω ως µη σύννοµος, γιατί τις προηγούµενες εβδοµάδες όλη η επιχειρηµατολογία για τις καθυστερηµένες ανακοινώσεις επί της στήριξης, βασίζονταν σε αυτό.                                  
Πιπέρι, σε όποιον ξαναµιλήσει για «ελληνοποιήσεις», αφού το φαινόµενο βαίνει προς... πάταξη µετά το βαρύ ποινολόγιο της πλατείας. Έρχεται λέει σε έτερο χρόνο και η ανασύσταση του ελεγκτικού µηχανισµού και των εργαστηρίων. Βέβαια, τα βήµατα έγιναν κάπως ανάποδα.     
Στο βρόντο µέχρι τώρα οι αιτιάσεις για τα οφέλη των συνεταιρισµένων αγροτών που γίνονται και αυτοί έρµαια των «ανοικτών τιµών», µε το υπουργείο της πλατείας σε ρόλο ουδέτερου παρατηρητή.                                      
«∆εν νοείται ο ροδακινοπαραγωγός και µάλιστα ο συνεταιριζόµενος, να µην προστατεύεται και να γίνεται έρµαιο στις ορέξεις τρίτων, καθώς δεν ανακοινώνονται στα µέλη-παραγωγούς οι τιµές πώλησης των προϊόντων (νεκταρίνια, επιτραπέζια ροδάκινα) ανά τακτά διαστήµατα (εβδοµαδιαία) από τα µέλη των ∆ιοικητικών Συµβουλίων των συνεταιρισµών-Οµάδων Παραγωγών, έτσι ώστε να γνωρίζει ο αγρότης και να µην καταφεύγει σε ασύµφορες για τον ίδιο λύσεις», λέει ο Αγροτικός Σύλλογος Ηµαθίας, καταγελώντας το φαινόµενο της µη ανακοίνωσης τιµών πώλησης ροδάκινων και νεκταρινιών, ζητώντας την παρέµβαση της πολιτείας. Τα ίδια γίνονται και µε την πατάτα στην Νάξο.                                        
Τα ‘πε στη Σιάτιστα, αλλά τα είχε πει και νωρίτερα στους Λαρισαίους ο Μαυρουδής για τα 17 εκατ. ευρώ για την απόσταξη κρίσης στους οινοπαραγωγούς. Στη συνάντηση πάντως της περασµένης εβδοµάδας οι Τυρναβίτες συνεταιριστές υπογράµµισαν πως οι αποζηµιώσεις που θα δοθούν - µέσω του προγράµµατος - σε καµία περίπτωση δεν πρέπει να είναι κάτω από το κόστος παραγωγής, ενώ στο τελικό ποσό θα πρέπει να ληφθεί υπόψιν και η τιµή αγοράς των σταφυλιών». Τουτέστιν, θα φθάσουν; Στους αµπελουργούς, πάντως, µόλις 2 εκατ. για «πράσινο τρύγο».                                    
Πάντως, γενικότερα, γύρω από το θέµα «απόσταξη κρίσης» ο υπουργός της πλατείας ακολουθεί το γαλλικό µοντέλο... και θα στοιχηθεί σχετικά γύρω από τις κινήσεις του οµολόγου του στο Παρίσι για καλύτερα αποτελέσµατα. à votre santé!
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία