BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Άλλοι στην χρυσόσκονη και άλλοι λουκουμόσκονη

«Τα βοσκοτόπια απ’ το Κολωνάκι στον Γράµµο θα τελειώσουν. Το Εθνικό Απόθεµα θα πρέπει να µοιράζεται µε διαφάνεια.[...] Όσες προσφυγές κι αν γίνουν, όσοι εκβιασµοί κι αν προκύψουν, όσες καθυστερήσεις κι αν τεθούν, δεν υπάρχει επιστροφή στο χθες. Θα επανέλθει η κανονικότητα στις διαγωνιστικές διαδικασίες επ’ ωφελεία του δηµόσιου συµφέροντος.

18
0

Τα αγροτικά δεδοµένα θα επανέλθουν από τα υπόγεια του ιδιώτη στον έλεγχο της δηµόσιας διοίκησης», λέει η Νέα ΠΑΣΕΓΕΣ τοποθετούµενη σε µια σειρά θεµάτων µε µείζονα αυτό της «κολοβής», όπως τη χαρακτηρίζει, πληρωµή της ενιαίας ενίσχυσης. Για τις όποιες αιχµές αφήνει η ανακοίνωση, περιµένει να απαντήσει κατάλληλα τυχόν δικόγραφα...    

Πάντως αν δεν σήκωνε το θέµα το Agronews και η Agrenda, ούτε τη Μεγάλη ∆ευτέρα, δεν θα έµπαινε έστω και λειψό έτερο κοµµάτι της εξόφλησης της βασικής ενίσχυσης, που προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων. Καλύτεροι, βέβαια ρεπόρτερ, οι ίδιοι οι αγρότες που ενηµέρωναν διαρκώς µε σχόλια τους ότι η περικοπή ήταν µεγαλύτερη του 7%. Παραγωγός δε, υποστήριζε πως σ’αυτόν η περικοπή ήταν της τάξης του 25%, άλλος 40% κ.ο.κ.      

Για να σβήσει τις φωτιές και να καλύψει την... πικρή γεύση που δηµιούργησε η κουτσουρεµένη εξόφληση, ο υπουργός της πλατείας, χωρίς να δώσει περαιτέρω εξηγήσεις για το θέµα ανακοίνωνε ακατάσχετο ενισχύσεων πανδηµίας και πληρωµές µε κορύφωση την παραµονή των Χριστουγέννων, υπόλοιπων κορωνοενισχύσεων, µε πρωταγωνιστή το 30ευρω στο ελαιόλαδο, την ενίσχυση στην Καλαµών και την εξισωτική. Σφήνα και τα 14,7 εκατ. του ΕΛΓΑ για ζηµιές του 2020 και µέρος αποπληρωµής αποζηµιώσεων από τις καταστροφές του Ιανού.     

Αν µη τι άλλο, όποια κι αν είναι η εξέλιξη, στο θέµα που προέκυψε µε το τσεκ και το Εθνικό Απόθεµα, κάποιοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν. Η αναστάτωση που έχει προκληθεί είναι τεράστια, η παρασπονδία που πήγε να γίνει εν κρυπτώ, είναι πρωτοφανής και αν τώρα δεν ξεκαθαρίσουν τα πράγµατα µε τη διαχείριση του ΟΣ∆Ε και των κοινοτικών ενισχύσεων δεν θα υπάρξει ποτέ τάξη στην κατανοµή των κοινοτικών πόρων που προορίζονται για τους αγρότες και µόνο για τους αγρότες!
Καλά Χριστούγεννα. 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία