BACK TO
TOP
Τρύπια Βάρκα

Γύρνα Σπήλιο στα θρανία

Για συµπεριφορά που παραπέµπει σε «παιδιά και αποπαίδια», µιλούν οι κερασοπαραγωγοί Πιερίας, από την αντιµετώπιση που τυγχάνουν τα αιτήµατά τους προς τον ΕΛΓΑ για αποζηµιώσεις.

trupia_barka1_11

24
0

 «Σκασµένος» φίλος αγρότης από τις Ράχες έλεγε µε παράπονο και θυµό, πως πέρσι, όταν η ζηµιά στις πρώιµες ποικιλίες κερασιών της περιοχής ήταν αποδεδειγµένα στο 85% της παραγωγής, το… αυτί των διοικούντων του ασφαλιστικού Φορέα ουδόλως ίδρωσε. «Κάποιοι άλλοι που µπορούν κι ασκούν πιέσεις κάθε χρόνο αποζηµιώνονται, ενώ εµείς όχι. Γιατί έχουµε τέτοια αντιµετώπιση;», διερωτήθηκε.    

Οι παραγωγοί της περιοχής τα έχουν πάρει στο… κρανίο και µε τη µακρόχρονη κωλυσιεργία στις υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, που ασχολούνται µε τις πιστοποιήσεις ΠΟΠ, ΠΓΕ κ.λπ. Κι αυτό γιατί εδώ και χρόνια ο τοπικός συνεταιρισµός έχει καταθέσει φάκελο για να καταχωριστούν τα κεράσια Ράχης, ως ΠΓΕ και να αποκτήσει το προϊόν προστιθέµενη αξία, αλλά ακόµη το αίτηµά τους είναι σε εκκρεµότητα. 

Ακούει κανείς;    «Περίπατο» θα πάει η ρητορική περί συναδελφικής αλληλεγγύης και τα άλλα ωραία, που λέγονται µεταξύ των κονσερβοβιοµηχανιών τη φετινή εξαιρετικά δύσκολη σεζόν, όπως προβλέπει φίλος αγρότης. Η µεγάλη έλλειψη που θα υπάρξει σε όλα τα είδη πυρηνόκαρπων και πρωτίστως στα συµπύρηνα ροδάκινα θα οδηγήσει σε όξυνση του ανταγωνισµού. «Θα υπάρξουν και πισώπλατα µαχαιρώµατα, στην προσπάθειά τους να βρουν πρώτη ύλη για να καλύψουν τις παραγγελίες τους», λέει παραγωγός, προβλέποντας παράλληλα πως κάποια προϊόντα θα φύγουν και… µαύρα.     

Ενδιαφέρουσα αν µη τι άλλο η προσέγγιση µε την οποία επιχείρησε ο αναπληρωτής ∆ιευθύνων της ∆ωδώνη να εξηγήσει γιατί οι µέτοχοι της SI Foods, έκαναν αποδεκτή την πρόταση του επενδυτικού κεφαλαίου CVC και του παραχώρησαν πλειοψηφική συµµετοχή στην ηπειρώτικη γαλακτοβιοµηχανία. Με ποδοσφαιρικούς όρους, είπε πως το deal, που έχει τον χαρακτήρα επένδυσης και όχι… εξαγοράς, εξυπηρετεί τους στόχους της SI Foods για να κάνει η ∆ωδώνη πρωταθλητισµό στην Ευρώπη. «Θα λέγαµε πως η ∆ωδώνη είναι σαν µια οµάδα, που στόχο έχει να παίρνει κάθε χρόνο το πρωτάθληµα Ελλάδος και να παίζει στο Champions League, προσπαθώντας να προχωρήσει στους οµίλους», ανέφερε. To ενδυναµωµένο οικονοµικά σχήµα, όµως να ρίξει και καµιά µατιά στους αφανείς ήρωες κτηνοτρόφους, γιατί χωρίς εκείνους, ούτε στο τοπικό. Για να εξηγούµαστε… o Γύλος

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία