Στην πρότασή του επί της ουσίας απορρίπτεται η λογική του «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι», µε την επισήµανση πως η απαγόρευση δεν συνιστά τη µοναδική ούτε την πλέον αναλογική και επιστηµονικά τεκµηριωµένη επιλογή διαχείρισης του κινδύνου διασποράς της ευλογιάς.
Ειδικότερα, προτείνεται η αντικατάσταση των καθολικών και οριζόντιων περιορισµών µετακίνησης αιγοπροβάτων, από σύστηµα ελεγχόµενων κι επιτηρούµενων µετακινήσεων, που θα βασίζεται σε διαφοροποιηµένη αξιολόγηση κινδύνου ανά Περιφερειακή Ενότητα. ∆ιαφορετικά, λένε οι ειδικοί, µε τις καθολικές απαγορεύσεις διασαλεύεται η υγεία και ευζωία των ζώων (σ. σ. η αυξηµένη θερµική καταπόνηση από την παραµονή στα πεδινά επιδρά στη συµπεριφορά των ζώων), η λειτουργικότητα των ηµιεκτατικών συστηµάτων εκτροφής (υψηλά κόστη ζωοτροφών), η οικολογική ισορροπία πολλών ορεινών περιοχών (εγκατάλειψη βοσκοτόπων, εξάπλωση θαµνώδους βλάστησης, αύξηση κινδύνου πυρκαγιών κλπ) αλλά και η ψυχική υγεία και κοινωνική ευηµερία των κτηνοτρόφων.
Για την ώρα από το άλλο µέτωπο του αφθώδους, αντί µετακινήσεων… κτηνοτρόφων έχουµε το καθιερωµένο δελτίο διακίνησης ώριµων τυριών από τη Λέσβο όπου περισσότεροι από 149 τόνοι ώριµων τυριών διακινήθηκαν από τη Λέσβο την τρίτη εβδοµάδα της µερικής άρσης των περιορισµών αγγίζοντας τους 500 τόνους.
Αλήθεια ο υπουργός της πλατείας πόσες φορές θα αναφερθεί στις τρεις άµεσες προτεραιότητες του χαρτοφυλακίου του (διαπραγµάτευση ΚΑΠ, µετάβαση ΟΠΕΚΠΕ στην ΑΑ∆Ε, αντιµετώπιση επιζωοτιών) που ο ίδιος ονοµάζει «εργοτάξια»; Όπως και στη στόχευση να ακουστεί δυνατά η φωνή της Ελλάδας στις Βρυξέλλες. Αν µη τι άλλο τα παραπάνω τα εµπέδωσαν άπαντες όπως και όσοι µετείχαν στην 7η συνεδρίαση του ΠΑΑ στην Αραχώβα όταν αναφέρθηκε σχετικά στο διαδικτυακό του χαιρετισµό. Σηµειωτέον, ήταν η πρώτη φορά που δεν υπήρχε link για την παρακολούθηση όσων ειπώθηκαν και δη του εκπροσώπου της Κοµισιόν, Filip Busz, οι αναφορές του οποίου κάθε φορά έχουν ενδιαφέρον.