BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Φτιάχνει όνομα η Arbos και με νέα γκάμα εργαλείων

Μετά το 2015, η εταιρεία μπήκε ενεργά στην αγορά, με νέα σχέδια

arbos_new_site

Βασίλης Σοφός

175
0

Εκτός από τρακτέρ, η ιταλική εταιρεία Arbos θα προσφέρει και μηχανήματα κατεργασίας εδάφους, σπαρτικές, ψεκαστικά και λιπασματοδιανομείς.




Ο εξοπλισμός αυτός που παρουσιάστηκε μαζί με τη Σειρά τρακτέρ 5100 (100-130 ίππων) στο Ούντινε της Ιταλίας μέσα στο καλοκαίρι, έχει κατασκευαστεί με την τεχνογνωσία της Matermacc, η οποία ανήκει από το 2015 στον όμιλο Arbos.

Σημειώνεται πως η φετινή χρονιά αποτελεί για τον όμιλο έτος βελτίωσης των τρακτέρ μεγάλης ιπποδύναμης και ανάπτυξης σπαρτικών ακριβείας. Ως εκ τούτου μεγάλο ενδιαφέρον θα έχει η παρουσίαση της εταιρείας στην έκθεση EIMA 2018, η οποία θα διεξαχθεί το Νοέμβριο στην Μπολόνια.

Η ιστορία της Arbos ξεκινά το 1896, µε την οικογένεια Bubba να ανοίγει εργοστάσιο αγροτικών µηχανηµάτων στην Ιταλία. Ωστόσο, το 1994 σταµατάει οριστικά την παραγωγή της λόγω οικονοµικών προβληµάτων.

Για τη σειρά 5000 η Arbos χρησιμοποιεί τετρακύλινδρους κινητήρες της εταιρείας Kohler. Σημειώνεται εδώ, ότι οι κινητήρες αυτοί έχουν προταθεί για το βραβείο Diesel of the Year το 2015.

Έτσι, το 2015 έρχονται οι Κινέζοι της Foton για να σηµάνουν µία νέα εποχή στο brand οι οποίοι επενδύουν με σκοπό να ξανανοίξουν την παραγωγική γραµµή της εταιρείας ώστε να κατασκευάσουν ξανά τρακτέρ και θεριζοαλωνιστικές, κάνοντας το επίσημο ντεµπούτο στην Agritechnica το 2015. Το ίδιο έτος, δύο άλλες μεγάλες εταιρείες εντάσσονται στην οικογένεια του Ομίλου ARBOS.

Η πρώτη που θα αποκτηθεί τον Ιανουάριο είναι η MaterMacc, η εταιρεία από το Pordenone της Ιταλίας που ειδικεύεται στην παραγωγή γεωργικού εξοπλισμού και ακολούθησε τον Δεκέμβριο του ίδιου έτους η Goldoni S.p.A, μια ιστορική εταιρεία από την περιοχή της Emilia που παράγει δενδροκομικά τρακτέρ. Αυτές οι δύο εταιρείες θα αντιπροσωπεύσουν τα στρατηγικά σημεία εκκίνησης για επενδύσεις και τη βιομηχανική εκτόξευση του Ομίλου.

Το 2016, η εταιρεία από το Friulian εκπονεί ένα νέο σχέδιο προσλήψεων, καθώς και μια σειρά σημαντικών βιομηχανικών επενδύσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την επέκταση της εγκατάστασης κατά 55.000 τ.μ.

Στα δενδροκομικά τρακτέρ της Arbos περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι Σειρές 3000 (38 έως 48 ίππων), 4000Q (80 έως 120 ίππων), ενώ στην γκάμα των εξωχώραφων συγκαταλέγονται οι Σειρές 5100, 5115 και 5130.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία