BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Οι µινιατούρες δεν είναι παιχνίδια 

Με ένα εύρος τιµών από τα 40 µέχρι ακόµη και τα 1000 ευρώ, µοντέλα-µινιατούρες των πιο γνωστών αγροτικών µηχανηµάτων τράβηξαν την προσοχή των περισσότερων από 9.000 επισκεπτών της έκθεσης European LCN model show που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Ολλανδία.

Part_Two_Pic_3__RON5029_54_profi

1
0

Η κλίµακά τους είναι 1 προς 32, και χρειάστηκαν 100 έως ακόµη και 200 εργατοώρες προκειµένου να κατασκευαστούν.

Οι πιο δηµοφιλείς µινιατούρες ωστόσο ήταν αυτές που δεν ξεπερνούσαν τα 200 ευρώ, ωστόσο µερικοί έβαλαν πιο βαθιά το χέρι στις τσέπες τους για να προµηθευτούν πιο ιδιαίτερα µοντέλα, όπως το Mengele Mammut, αξίας 400 ευρώ του Ολλανδού κατασκευαστή Ronnie Past, το οποίο µε εξαίρεση τους άξονες, είναι κατασκευασµένο από ειδική ρητίνη χύτευσης.

Ο Ολλανδός κατασκευαστής έφτιαξε το πρώτο του µοντέλο 7800 SPFH το 2013, ενώ από τότε υπολογίζει πως έχει κατασκευάσει άλλα 25.

Άλλος ένας Ολλανδός, ο Richard van der Veen, έχει πλέον την δική του εταιρεία κατασκευής µινιατούρων τρακτέρ. Στην έκθεση βρέθηκε µε ένα Lemken Brillant αξίας 600 ευρώ το οποίο του πήρε πάνω από 200 ώρες µέχρι να το ολοκληρώσει και βασίζεται σε ένα νεότερο µοντέλο εκείνου που πρωτοδοκίµασε στο χωράφι η Lemken το 2004. Σύµφωνα µε τον ίδιο, το συγκεκριµένο ήταν το πιο δύσκολο ανάµεσα στα υπόλοιπα 30-40 που έχει επεξεργαστεί µέχρι τώρα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία