BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Εμπορικούς «δεσμούς» με τους αισθητήρες της Fritzmeier αποκτά η μπράντα AgXtend του ομίλου CNH

Η Fritzmeier Umwelttechnik επεκτείνει τις πωλήσεις των προϊόντων ISARIA μέσω μια εμπορικής συνεργασίας με τον όμιλο CNH.

csm_Fritzmeier_Kooperation_CNH_Industrial_4a0a024593

Βασίλης Σοφός

19
0

Η μία εταιρεία αυξάνει τις πωλήσεις της και η άλλη αναβαθμίζει με ποιοτικά χαρακτηριστικά. Αυτά είναι ουσιαστικά τα οφέλη από την εμπορική συνεργασία μεταξύ του ομίλου CNH και της εταιρείας Fritzmeier Umwelttechnik GmbH & Co. KG που διαθέτει στην αγορά-και τώρα ακόμη πιο πολύ στον όμιλο CNH-τους αισθητήρες ISARIA που εφαρμόζονται στον γεωργικό κλάδο και πιο συγκεκριμένα στα συστήματα ανίχνευσης πεδίου. Η εταιρεία το τελευταίο διάστημα έχει αυξήσει σημαντικά τη δρατηριότητά της με την πρόσφατη ανακοίνωσή της να λέει ότι έχει ξεκινήσει μια εμπορική συνεργασία με τον όμιλο CNH και τις μάρκες Steyr, New Holland και Case IH.

Αναλυτικότερα, οι αισθητήρες της Fritzmeier προσθέτουν ένα επιπλέον χαρακτηριστικό στην εμπορική μπράντα AGXTEND που γνωρίσαμε ως εταιρεία του ομίλου CNH και η οποία σχεδιάστηκε ουσιαστικά για να εξυπηρετεί όλα τα στάδια του κύκλου παραγωγικότητας μιας καλλιέργειας. Η πρόσφατη συνεργασία με την Fritzmeier θα καλύψει ολόκληρη την Ευρώπη, την Αφρική και τις αγορές της Μέσης Ανατολής.

Σύμφωνα με την γενική διευθύντρια της Fritzmeier Umwelttechnik, Ursula Fritzmeier οι αισθητήρες έρχονται και δένουν άψογα στη γκάμα προϊόντων της AGXTEND (ζιζανιοκτόνο ηλεκτρονίων Xpower, αισθητήρας βιομάζας CropXplorer και χαρτογράφος SoilXplorer).

Ο αισθητήρας βιομάζας CropXplorer περιλαμβάνει υψηλής ακρίβειας οπτικά συστήματα που συνδέονται στο τρακτέρ. Αυτά μετρούν ταυτόχρονα τη βιομάζα και την πρόσληψη αζώτου ενώ το τρακτέρ διασχίζει το πεδίο. Κάνοντας χρήση των κατάλληλων παραμέτρων και λαμβάνοντας υπόψη τη στρατηγική που υιοθετεί ο παραγωγός καθώς και το στάδιο ανάπτυξης της καλλιέργειας μπορούν να καθοριστεί αμέσως ο απαιτούμενος ρυθμός αζώτου και να προσδιοριστεί ανάλογα με τις μετρηθείσες τιμές.

Από εκεί και έπειτα, για παράδειγμα ο λιπασματοδιανομέας, προσαρμόζεται και ρυθμίζει τις σωστές δόσεις εφαρμογής στην καλλιέργειας, μέσω επικοινωνίας με ISOBUS ή μέσω κανονικής ενσύρματης σύνδεσης. Όταν οι αισθητήρες είναι ενεργοί, η βαθμονόμηση δεν είναι γενικά απαραίτητη και δεν χρειάζεται να γίνει καμία άλλη ενέργεια όπως για παράδειγμα η μέτρηση του αζώτου με παραδοσιακό τρόπο.

Σύμφωνα με τον Maximilian Birle, υπεύθυνο της εμπορικής μπράντας AGXTEND του ομίλου CNH, το σύστημα συγκεντρώνει όλες τις τεχνολογικές λύσεις στην γεωργία ακριβείας και στόχος είναι αυτό να επεκταθεί και να μετατραπεί σε ένα εξαιρετικά αποτελεσματικό εργαλείο διαχείρισης.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία