BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Βραβείο «MUSE Design Award 2020» για το πρωτότυπο Steyr Konzept

Η Steyr τιμήθηκε από την παγκόσμια διοργάνωση MUSE Design Awards για τον πρωτότυπο ελκυστήρα Steyr Konzept που σχεδίασε σε συνεργασία με το τμήμα CNH Industrial Design και την FPT Industrial.

CNH051220-01

Βασίλης Σοφός

29
0

Ανάμεσα σε 3820 προϊόντα προερχόμενα από 50 χώρες, το Steyr Konzept ξεχώρισε κερδίζοντας το βραβείο Platinum από τη διαγωνισμό«MUSE Design Award», για τον ελκυστικό σχεδιασμό του, την ποιότητά του αλλά και τον οραματισμό που εκπέμπει, αφού στόχος του Ομίλου CNH ήταν να μας δώσει μία γεύση από το τρακτέρ του μέλλοντος.

Τα «MUSE Creative» και «MUSE Design Awards» είναι παγκόσμιοι διαγωνισμοί, που επιδιώκουν να τιμήσουν τους υποδειγματικούς επαγγελματίες σχεδιαστές διαφόρων βιομηχανιών. «Αυτά τα άτομα ενσωματώνουν πραγματικά το πνεύμα της καινοτομίας», δήλωσε ο Kenjo Ong, Διευθύνων Σύμβουλος και των δύο διαγωνισμών. «Είναι προνόμιο να απονέμεται το βραβείο αυτό στους ανθρώπους που βρίσκονται πίσω από το Steyr Konzept για αυτό το μνημειώδες έργο τους», σχολίασε ο ίδιος.

Οι σχεδιαστές του φουτουριστικού ελκυστήρα δημιούργησαν ένα όραμα για το μέλλον. Σχεδιασμένο σε μια λευκή κόλλα χαρτί κάθε στοιχείο στο Konzept εκτελεί και μια λειτουργία, όλα όμως είναι κομψά συνδυασμένα. Οι επιφάνειες θυμίζουν ελκυστήρα αλλά είναι όλες «ρευστές». Στο εσωτερικό, η μινιμαλιστική σχεδίαση επικρατει και συμπληρώνεται από τις προβλεπόμενες πληροφορίες που προβάλλονται σε διαφανείς οθόνες και επιτρέπουν τη μέγιστη ορατότητα, μέσα σε μια καμπίνα όπου ο χειριστής θα απολαύσει την εργασία χωρίς να κουραστεί. Το STEYR Konzept είναι ένα ολοκληρωμένο πρότζεκτ που δείχνει το πώς θα μπορούσε να είναι στο μέλλον οι ελκυστήρες του Ομίλου CNH Industrial.

Οι μηχανικοί της Steyr έχουν αναπτύξει το πρωτότυπο αυτό μοντέλο συνδυάζοντας καινοτόμες τεχνολογίες με έναν μοναδικό τρόπο για να δημιουργήσουν μια φιλική προς το περιβάλλον, αλλά αποτελεσματική και λειτουργική ιδέα για την χρήση των ελκυστήρων στο μέλλον. Στο επίκεντρο του πρότζεκτ βρίσκεται ένας αρθρωτός υβριδικός ηλεκτρικός κινητήρας, που περιλαμβάνει έναν κινητήρα καύσης, μια γεννήτρια και πολλούς ηλεκτρικούς κινητήρες, οι οποίοι μπορούν να ελεγχθούν μεμονωμένα και οι οποίοι στη συνέχεια τροφοδοτούν ενέργεια όπου αυτή χρειάζεται. Η αρχιτεκτονική του οχήματος επιτρέπει την ενσωμάτωση της τετρακίνησης και μιας προηγμένης ανάρτησης στοιχεία που σίγουρα προάγουν τη άνεση και την ευελιξία.

Ο κινητήρας της FPT Industrial Innovation, έχει μια υβριδική προσέγγιση, σύμφωνα με την οποία ο πετρελαιοκινητήρας, μια συμπαγής τετρακύλινδρη και όχι εξακύλινδρη μονάδα 4,5 λίτρων λειτουργεί και ως γεννήτρια φορτίζοντας τις μπαταρίες. Επίσης ο κινητήρας σταματά να κινεί τους τροχούς και η πρόσφυση παρέχεται από τέσσερις ανεξάρτητους ηλεκτρικούς κινητήρες που είναι άμεσα εγκατεστημένοι στις πλήμνες των τροχών. Ο ελκυστήρας αποδίδει μέγιστη ισχύ 200 ίππους, ενώ η ιπποδύναμη φτάνει τους 335 ίππους σε υβριδική λειτουργία. Έτσι το Konzept μπορεί να προσφέρει 10% εξοικονόμηση καυσίμου σε σύγκριση με τους ελκυστήρες που λειτουργούν μόνο με πετρέλαιο.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία