Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Απομακρυσμένη πλήρωση αέρα στα μηχανήματα του στόλου, από την Trelleborg

H TRS Tire & Wheel, που ανήκει στην Trelleborg Wheel Systems, παρουσίασε την εφαρμογή TLC Plus, την οποία συνοδεύει ένα ολοκληρωμένο κιτ διαχείρισης του αέρα, επιτρέποντας, μεταξύ άλλων, τον εξ αποστάσεως έλεγχο της πίεσης των ελαστικών ακόμη και όλου του στόλου.

Trelleborg-Agritechnica-2017-01

Βασίλης Σοφός

378
0

Όταν η σωστή κάθε φορά πίεση στο ελαστικό του αγροτικού μηχανήματος δύναται να μειώσει ακόμη και κατά 20% τα κόστη λόγω της εξοικονόμησης καυσίμου, τότε οι νέες τεχνολογίες στον έλεγχο του αέρα των ελαστικών, τις οποίες πολλές κατασκευάστριες έχουν λανσάρει, κρίνεται απαραίτητη.

Μία από αυτές τις εταιρείες είναι η εισηγμένη στην Trelleborg Wheel Systems TRS Tyre & Wheel, η οποία προσφέρει ένα ολοκληρωμένο κιτ εξ αποστάσεως ρύθμισης του αέρα των ελαστικών. Η νέα εφαρμογή είναι ένα προηγμένο σύστημα ελέγχου που βασίζεται σε έναν αισθητήρα, ο οποίος μετρά πιθανές διαφορές μεταξύ της βέλτιστης και της πραγματικής πίεσης του ελαστικού και στη συνέχεια μεταδίδει αυτές τις πληροφορίες μέσω ασύρματης σύνδεσης στην κινητή συσκευή ή τον υπολογιστή του αγρότη.Σύμφωνα με την εταιρεία, η υιοθέτηση της σωστής πίεσης μπορεί να συμβάλει στη μείωση του κόστους περισσότερο από 20%, με τις βέλτιστες πιέσεις των ελαστικών να μειώνουν την κατανάλωση καυσίμου, αυξάνοντας παράλληλα την πρόσφυση και προωθώντας καλύτερες αποδόσεις από τις καλλιέργειες.

Ενώ οι τυπικές λειτουργίες του TLC επιτρέπουν τον ακριβή υπολογισμό της κατάλληλης πίεσης για οποιαδήποτε εφαρμογή, οι premium λειτουργίες της νέας εφαρμογής ελέγχουν αν ο στόλος μηχανημάτων έχει ρυθμιστεί με την ιδανική πίεση στα ελαστικά ενώ παράλληλα προτείνει προσαρμογές όπου και πότε απαιτείται.

Όλα τα παραπάνω υλοποιούνται μέσω του TLC Plus κιτ, το οποίο απαρτίζεται από την εφαρμογή και τους αισθητήρες TMPS τοποθετημένους στις βαλβίδες των ελαστικών, οι οποίοι με τη σειρά τους μεταδίδουν δεδομένα στο κινητό τηλέφωνο.Η τεχνολογία cloud, επιτρέπει τη διαχείριση του στόλου τρακτέρ από απόσταση, επιτρέποντας στους αγρότες να εκτιμούν ότι τα μηχανήματα λειτουργούν στο βέλτιστο αναφορικά με την πίεση στα ελαστικά και όλα αυτά, από το γραφείο.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η εταιρεία, αυτή η διαμόρφωση διασφαλίζει τη μέγιστη ασφάλεια και αποτελεσματικότητα για εργασίες σε μεγαλύτερες εκμεταλλεύσεις ή για εργολάβους, οι οποίοι λειτουργούν με μεγάλους στόλους μηχανημάτων. Στο πλαίσιο του λανσαρίσματος μάλιστα, η TRS προσφέρει ένα δωρεάν σύστημα TLC plus με αγορές σετ ελαστικών Trelleborg radial τρακτέρ κατά τη διάρκεια του Φεβρουαρίου, σε συγκεκριμένες χώρες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία