BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Νέα τεχνολογικά προηγμένη γκάμα ψεκαστικών από την Kverneland εντός του 2021

Η εταιρεία επεκτείνει τεχνολογικά αλλά και σε ποικιλία διαστάσεων τα αναρτώμενα και συρόμενα ψεκαστικά της, τα οποία και εφοδιάζει με ό,τι πιο προηγμένο έχει στο οπλοστάσιό της μέχρι σήμερα.

mountable-field-sprayers-ixter-b10-kverneland_42_

Βασίλης Σοφός

105
0

Οι νέες επιλογές που έχει ο υποψήφιος αγοραστής ψεκαστικών της Kverneland διευρύνονται και περιλαμβάνουν τα μοντέλα iXter A και iXter B, με την επιλογήπρόσθετης χωρητικότητας από μπροστινή δεξαμενή iXtra 1.100 λίτρων - μαζί με μια εκτεταμένη γκάμα συρόμενων μοντέλων iXtrack στις εκδόσεις T3, T4 και T6.

Σε όλες τις σειρές ψεκαστικών, οι αγοραστές μπορούν να επιλέξουν από μια σειρά τεχνολογιών που θα ταιριάζουν στον προϋπολογισμό και τις απαιτήσεις τους, όπως ατομικός έλεγχος ακροφυσίων, έλεγχος αυτόματης διατομής, προγράμματα πλύσης δεξαμενών iXclean, σύστημα επανακυκλοφορίας γραμμής της μπούμας και άλλα προηγμένα χαρακτηριστικά.

Πιο συγκεκριμένα, τα μοντέλα iXtrack T3, T4 και T6 έχουν χωρητικότητα δεξαμενής από 2.600 λίτρα έως 7.400 λίτρα, με μια σειρά από βραχίονες από χάλυβα και αλουμίνιο που εκτείνονται από 18 έως 40μ. Αυτές περιλαμβάνουν δομές HAS διπλού πτυσσόμενου αλουμινίου και χάλυβα HSS από 24 έως 30 μέτρα, με ευρύτερες επιλογές και για πτυσσόμενο ατσάλινο βραχίονα τριών μερών από 32 έως 40 μέτρα.



Η απόδοση της μπούμας βασίζεται σε ένα αιωρούμενο πίσω παραλληλόγραμμο πλαίσιο, με το ύψος λειτουργίας να εκτελείται από μια επιλογή συστημάτων ελέγχου ύψους μέσω υπερήχων, το Boom Guide. Σύμφωνα με την εταιρεία, το κορυφαίο σύστημα είναι το Boom Guide Pro Active που χρησιμοποιεί τρεις αισθητήρες ισοπέδωσης στο κεντρικό τμήμα της μπούμας, επιτρέποντας ταχύτερη αντίδραση σε αλλαγές στο έδαφος, μέσω ενός κεντρικού κυλίνδρου διόρθωσης κλίσης.

Οι ευρύτεροι βραχίονες, σε εκδοχές 24/36 μέτρων, μπορούν τώρα να εξοπλιστούν με πέντε αισθητήρες υπερήχων, οι οποίοι λειτουργούν με δύο εξωτερικούς αισθητήρες στο ευρύτερο πλάτος εργασίας και έναν εξωτερικό αισθητήρα όταν μιλάμε για το μήκος των 24 μέτρων ενώ όλα τα μοντέλα iXtrack είναι πλήρως συμβατά με ISObus.

Ας πάμε στο λογισμικό που διαχειρίζερεται όλα τα παραπάνω. Αυτό είναι το iXspray της Kverneland, με τη τελευταία να λέει ότι αυτό προσφέρει ό,τι πιο προηγμένο σε τεχνολογία εφαρμογών υπάρχει, με τους χειριστές να μπορούν να επωφεληθούν από έξυπνες οθόνες αφής για τη διαχείριση μεμονωμένων τμημάτων ελέγχου ακροφυσίων ή βραχιόνων, ανακυκλοφορίας γραμμής μπούμας και διαδικασιών καθαρισμού με ένα άγγιγμα.



Παράλληλα, το IsoMatch Grip προσθέτει επιπλέον έλεγχο, με έως και 44 πλήρως προσαρμόσιμες λειτουργίες διαθέσιμες από ένα μοχλό, ενώ η διαχείριση κεφαλαριού ErgoDrive επιτρέπει την ανύψωση/χαμήλωμα της μπούμας και τον έλεγχο του συστήματος διεύθυνσης με ένα μόνο πάτημα στο κουμπί του μοχλού.

Ο έλεγχος των ακροφυσίων περιλαμβάνει πνευματική ή ηλεκτρική λειτουργία, που ταιριάζει σε όσους χρησιμοποιούν GPS για αυτόματο έλεγχο τμήματος και αυτόματη εκκίνηση/στάση στο ακρωτήρι. Διατίθεται, επίσης, μεμονωμένος έλεγχος ακροφυσίων με το iXflow E, λειτουργία η οποία προσφέρει απομακρυσμένο έλεγχο εφαρμογών ακροφυσίων όταν ο χειριστής βρίσκεται έξω από την καμπίνα, για απλοποίηση της δοκιμής και του ελέγχου της ροής των ακροφυσίων.



Να σημειωθεί ότι τα αναρτώμενα μοντέλα iXter A προσφέρουν χωρητικότητα δεξαμενής από 800 έως 1.200 λίτρα, με ένα εύρος μπούμας που κυμαίνεται από 12 έως 21 μέτρα, ενώ το πιο εξελιγμένο iXter B διατίθεται με χωρητικότητα 1.000 έως 1.800 λίτρων και με μπούμα από 15 έως 30 μέτρα.

Η εταιρεία ενημερώνει, τέλος, ότι ένα αυτόματο ή ημιαυτόματο σύστημα διαχείρισης υγρών που διατίθεται με την μπροστινή δεξαμενή iXtra προσφέρει ένα πλήρως αναρτώμενο πακέτο συνολικής χωρητικότητας 3.000 λίτρων.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία