BACK TO
TOP
Τεχνολογία

Lamborghini Spark: Το τρακτέρ της άνεσης και της υψηλής απόδοσης με κιβώτιο CVT

Τα νέα μοντέλα Spark της Lamborghini διαθέτουν από 120 έως 140 ίππους, ενώ συνδυάζονται με κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT) και σύστημα αλλαγής ταχυτήτων με Powershift.

Lamborghini_Spark-140_04_resize_2

Βασίλης Σοφός

920
0

Επιβλητικός σχεδιασμό, ισχυρούς κινητήρες FARMotion και μετάδοση συνεχώς μεταβαλλόμενων σχέσεων διαθέτουν τα τρία νέα μοντέλα Spark της Lamborghini, διαθέσιμα από την εταιρία “Η ΔΗΜΗΤΡΑ” Α.Ε., η οποία διαθέτει από το 1976 στην ελληνική αγορά τα ιταλικά τρακτέρ.

Η σειρά μοντέλων Spark αποτελείται από 3 μοντέλα σε ιπποδυνάμεις από 120 έως 140 ίππους, με επιβλητικό σχεδιασμό στο εξωτερικό, σε συνδυασμό με τις πιο εργονομικές καμπίνες της κατηγορίας τους. Εκτός από αυτά, τα μοντέλα διαθέτουν ένα εξαιρετικά προηγμένο επίπεδο τεχνολογίας, όχι μόνο λόγω της συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης (CVT) και της παρουσίας του κιβωτίου ταχυτήτων με Powershift, αλλά και χάρη στον σύγχρονο κινητήρα FARMotion φάσης Stage IV.



Σύμφωνα με την εταιρεία, το υδραυλικό σύστημα είναι τελευταίας γενιάς και η καμπίνα είναι εξοπλισμένη με πλήθος αξεσουάρ, όπως το αυτόματο δορυφορικό σύστημα οδήγησης Agrosky (GPS). Το κιβώτιο ταχυτήτων που έχει τοποθετηθεί στα Spark έχει σχεδιαστεί ώστε να διαθέτει 3 επίπεδα επιλογών, 30+30, 60+60 με Powershift και VRT. Αυτό συνδυάζει την οδηγική άνεση των υδροστατικών κιβωτίων ταχυτήτων με την υψηλή απόδοση των μηχανικών κιβωτίων.



Η λειτουργική οικονομία στον αγρό, αλλά κυρίως εκείνη στο δρόμο είναι ασύγκριτη. Έτσι, το τρακτέρ επιτυγχάνει τελική ταχύτητα 40 χλμ./ώρα σε χαμηλές στροφές κινητήρα. Ο προηγμένος τετρκύλινδρος κινητήρας  FARMotion είναι εξοπλισμένος  με  υπερτροφοδότη (turbo) και intercooler, ενώ διαθέτει και το γνωστό σύστημα ηλεκτρονικού ψεκασμού Common Rail 2000 bar, με αποτέλεσμα να επιτυγχάνεται υψηλότερη ταχύτητα ακόμη και σε χαμηλότερες στροφές, εξαιρετικά χαμηλή κατανάλωση καθώς και βέλτιστη ροπή και διανομή ισχύος, είτε η χρήση προορίζεται  για εργασία στον αγρό είτε για κυκλοφορία στο δρόμο.



Ο πίσω δυναμοδότης (pto) και οι τέσσερις ταχύτητες λειτουργίας του, 540 σ.α.λ , 540 ECO και 1000 και 1000ECO σ.α.λ., αποδεικνύουν την υψηλή ευελιξία των Lamborghini Spark. Η αρθρωτή ηλεκτροϋδραυλική ζεύξη και η λειτουργία Auto δίνει τη δυνατότητα αυτόματης ζεύξης και αποσύνδεσης του παρελκόμενου, που χρησιμοποιείται ανάλογα με τη θέση του.

Μονωμένη και ευρύχωρη καμπίνα

Ασύγκριτη άνεση, πολύ καλή ορατότητα και εύκολος έλεγχος  είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά της καμπίνας των νέων Spark. Η καμπίνα διατίθεται και με πνευματική ανάρτηση και είναι πλήρως  προσαρμόσιμη στις απαιτήσεις του χειριστή, αφού μπορεί να κατασκευαστεί κατά παραγγελία, λόγω και των πολυάριθμων άλλων αξεσουάρ που διατίθενται μόνο σε τρακτέρ υψηλότερης κατηγορίας.

Σε απόλυτη αρμονία με τα ψεκαστικά Caffini Profarmer

Η πλήρως επανασχεδιασμένη σειρά ψεκαστικών ProFarmer είναι πλέον διαθέσιμη σε 4 μοντέλα. Ο σχεδιασμός του ξεχωρίζει λόγω του συμπαγούς σχήματος και του ελαφρού βάρους του, λόγω της χρήσης ειδικού χάλυβα υψηλής αντοχής. Το ProFarmer HBS διαθέτει πλευρικούς πτυσσόμενους βραχίονες με πλάτη εργασίας 15, 16 και 18 μέτρων.

Το υδραυλικό σύστημα ανοίγματος/κλεισίματος μέσω διαδοχικών βαλβίδων επιτρέπει τη λειτουργία σε διάφορα πλάτη εργασίας, έτσι ώστε να μπορούν να αντιμετωπίζονται δυσπρόσιτα εδάφη και να αποφεύγονται τα εμπόδια.

Ο έλεγχος του ψεκασμού γίνεται μέσω του συστήματος Electrocontrol που περιλαμβάνει ένα σετ 5/7/9 ηλεκτροκίνητων βαλβίδων των τμημάτων του βραχίονα συμπεριλαμβανομένης της βαλβίδας ελέγχου ηλεκτρικής πίεσης και τη γενική βαλβίδα κλεισίματος (με δίοδο).

Όλα τα μηχανήματα μπορούν να εξοπλιστούν με τον υπολογιστή CB9, με το GPS Farmnavigator G7 αλλά και με το GPS της TRIMBLE. Όπως επίσης και με Υπολογιστή ISOBUS BASIC TERMINAL αλλά και με Αυτόματο σύστημα ευθυγράμμισης του βραχίονα με το έδαφος, μέσω του υδραυλικού ισοσταθμιστή και των σόναρ (BL-System).

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.demeter.gr.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία